:: |
Autor |
Poruka |
MarkoNis Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 10 Dec 2005 Poruke: 17
|
|
Ja volim dobro ispecenu kobasicu umotanu u slaninu!
|
|
|
|
|
|
radebg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 56
Datum registracije: 02 Mar 2006 Poruke: 12 Mesto: Beograd
|
|
Mnogo lepih predloga a niko da zove na rostilj???
|
|
|
|
|
|
radebg Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 56
Datum registracije: 02 Mar 2006 Poruke: 12 Mesto: Beograd
|
|
vecadok je napisao/la sledeće: | Pohovani ražnjići
Za 4 osobe potrebno je:
400 gr edamera
200 gr kvalitetnih kobasica
3 manja crna luka
2 sveže paprike
2 jaja
prezle
brašno
ulje
Sir i papriku iseći na kocke 4 cm, a luk i kobasice na kolutove.Naizmenično ređati na štapić sir, papriku, kobasicu i luk.Ražnjiće postepeno uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje, pa u prezle.Ispržiti u tiganju na dosta ulja a poslužiti uz pire ili pirinač.
recept je iz časopisa
"Blic žena" |
A jel isproban recept???
|
|
|
|
|
|
dobrisrecko Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 19 Dec 2005 Poruke: 27 Mesto: Belgrade
|
|
pomoc ljudi! pravimo rostilj, a jedna od drugarica nam je vegetarijanka! kako se ponasa soja (pljeskavice ili raznjici) na rostilju? imali jos neko neki predlog............
|
|
|
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
dobrisrecko je napisao/la sledeće: | pomoc ljudi! pravimo rostilj, a jedna od drugarica nam je vegetarijanka! kako se ponasa soja (pljeskavice ili raznjici) na rostilju? imali jos neko neki predlog............ |
Nemam pojma kako se soja ponasa na rostilju,ali za drugaricu vegetarijanku,toplo preporucujem pecurke na zaru mmmmmmm
|
|
|
|
|
|
Makro Sudbina Pravi Greske
|
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 2090 Mesto: P!zd!land
|
|
Najbolji ukus barem za mene i drustvo je soja. Prvi put sam probao pre nekih godinu dana. Cevapi i kremenadle utopljene u soja sosu pa na rostilj da cvrci. Inace sama pomisao na soju mi se smuci, ali soja sos mogu da preporucim svakome.
Vegerijanka a hoces soja na pljeskavice i raznjice hehehehehe
Za tvoju drugaricu ispeci pecurke, paprike, kukuruza, krompira i uz to joj serviraj salatu.
|
_________________ Na pesku smo se videli, još ni gaće nismo imali.
Upi’kila si se na dodir moj, od tog trenutka ja sam samo tvoj!
_________________________________________
"Ko Crkvi Daje, Bogu Pozajmljuje, A Bog Nikom Duzan Ne Ostaje!" |
|
|
|
|
soniuccia Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 720 Mesto: Negde
|
|
Leskovački uštipci od mesa na roštilju
na 1 kg ćevap mesa ide:
200g suve slanine sečene na sitne kvadratiće,
200g sira trapista ili pirotskog tvrdog kačkavalja,
80g belog luka sitno sečenog,
aleva paprika.
po želji:
100g gruvana paprika,
30g bibera.
Masa se pomeša, izjednači - a zatim kidaju uštipci veličine krupnog oraha i peku se na tihoj vatri 10-15 minuta.
Pravi uštipak mora u sredini biti malo krvav.
|
_________________
|
|
|
|
|
soniuccia Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 720 Mesto: Negde
|
|
Džigerica u maramici
Prvo treba otkloniti tanki omotač i opnice sa džigerice, a zatim je iseći na komade od oko 70g. Svežu svinjsku maramicu potopiti u vodu, a zatim rasprostrti po stolu i seći na kvadrate 5x5cm. Na svaku maramicu staviti po parče džigerice, posoloiti i začiniti. krajeve maramice koji su višak staviti preko džigerice tako da se maramice prilepi na nju. Tako formirano parče podseća na sarmu. Peče se dok ne dobije rumenu boju sa obe strane.
|
_________________
|
|
|
|
|
soniuccia Dobro upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 720 Mesto: Negde
|
|
vešalice
svinjski but ispanglujete (odvojite meso od kostiju), a zatim meso sečete po dužini 15-18cm i debljine 1cm. ovako isečene vešalice posolite i ostavite u frižideru da odstoje. pre upotrebe izlupati ih čekićem za meso. peku se na malo jačoj vatri, tako da sa obe strane dobiju braon boju, koja stiže od šipki.
bele vešalice sečete od svinjskog kotleta, a težina svake je oko 100g. uz vešalice se servira sitno sečeni crni luk.
teleći mozak
mora biti svež, jer je podložan kvarenju. Odstraniti mu opnice i preseći na pola. posoliti i začiniti raznim začinima. peći na jačoj vatri, a kad počne da pušta vodu okrenuti mašicam dva puta. pečenje traje 8-10 minuta. uz mozak najbolje ide mimoza salata.
|
_________________
|
|
|
|
|
redstars Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 18 Mesto: beograd
|
|
Pileće pljeskavice
potrebno je :
1. 1/2 kg pilećih bataka,
2. 1/2 kašikice soli,
3. 1/4 kašikice bibera,
4. 2 čena belog luka,
5. 1 kašikica tucane paprike,
6. 3 kašike prezli,
7. 2 jajeta, 2 dl jogurta,
8. 2 pečene ljute papričice.
Iz bataka izvadite kosti, pa ih zajedno sa kožicom sameljite na mašini za meso ili u blenderu. U većoj posudi pomešajte prezle, meso, jaja, iseckan beli luk, tucanu papriku, biber i so, pa rukom gnječite i mesite dok masa ne postane kompaktna i lepljiva. Pokrijte i stavite u frižider na pola sata. Šake dobro nakvasite ( da vam se meso ne lepi za njih ), pa od mesne mase oblikujte malo deblje pljeskavice i slažite na celofan ili aluminijumsku foliju. Pljeskavice pecite na vrelom roštilju. Kada se jedna strana potpuno ispeče, tek tada okrenite i pecite drugu stranu, inače će vam se pljeskavice raspadati. Papričice oljuštite i sitno iseckajte, pomešajte sa jogurtom, pa time prelivajte pljeskavice.
Ražnjići s rižom
Potrebno je za 4 osobe :
1. 250 g riže,
2. 2 žice ulja,
3. 5 šalica juhe.
Za ražnjiće:
1. 600 g govedine,
svinjetine ili janjetine,
2. 4 velike glavice luka,
3. 4 paprike, 8 rajčica,
4. sol, papar,
5. lovorov list, ulje.
Meso izrežemo u veće kocke. Luk i rajčice izrežemo u četvorine, a paprike u rezance. Sve sastojke naizmjence nabodemo na ražnjiće. Od ulja, začina i zdrobljenoga lovorova lista pripravimo rasol. Ražnjiće ostavimo neko vrijeme u rasolu da ih prožmu začini.U međuvremenu u tiganju zagrijemo ulje, na njemu pržimo rižu dok ne postane staklasta, a zatim je prelijemo juhom. Rižu kuhamo u poklopljenom tiganju, na blagoj vatri, dok ne omekša i upije svu tekućinu. Ražnjiće pečemo pod grilom ili u teflonskoj tavi 12-15 minuta. Pečene ražnjiće složimo na kuhanu rižu i odmah ponudimo. Vrijeme pripremanja: 20-30 minuta. Vrijeme pečenja: 12-15 minuta. Vrijeme kuhanja: za rižu 20 minuta.
[Edit by škorpijica: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]
|
|
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Savjeti i recepti za savršeno proljetno roštiljanje
Podignite svoju umijeće roštiljanja na višu razinu
Okus dima i sočno meso samo su dva razloga zbog čega svi volimo meso s roštilja, a sada kada su konačno došli topliji dani možemo u prirodi uživati u ukusnoj hrani i na otvorenom. Roštiljanje – ova popularna metoda polakog kuhanja mesa omiljena je diljem svijeta, a najbolja je kada se sprema iznad pravog žara. Puno je stvari koje utječu na dobar okus hrane s roštilja, od pripreme mesa i povrća do tehnika pečenja, zbog toga vam mi donosimo savjete s kojima ćete svoje umijeće roštiljanja podići na sasvim višu razinu. Iako će vjerojatno vaša bolja polovica baviti pečenjem, vi se možete pozabaviti začinima i marinadama za meso.
1. Pecite polako
Za roštiljanje se često misli da je jednako kao i tzv. 'grilanje”, ali svaki zaljubljenik u hranu s roštilja znat će vam reći da su ove dvije metode nešto potpuno drugačije. Roštilja se obično iznad indirektnog izvora topline (žeravice) dulje vrijeme, a grilanje obično iznad direktnog izvora topline (vatre) kraće vrijeme. Pravi roštilj je za obroke kada vam nije problem čekati neko vrijeme na jelo.
2. Koristite drva i/ili ugljen
Ako se jela s roštilja spremaju na otvorenom, najbolja opcija su drvo i ugljen – za razliku od plinskih roštilja. Drvo će se pobrinuti za ravnomjernu toplinu i specifičan okus mesa, dok će ugljen pridonijeti dimljenom okusu koji pravi ljubitelji roštilja preferiraju.
3. Začinu i umaci
Postoje različite “teorije” oko toga bi li se meso trebalo začiniti suhim začinima ili saftnom marinadom prije pečenja ili za vrijeme pečenja. Odluka je na vama “Suhi začini” obično imaju blaži okus i treba ih obilno nanijeti, dok su “saftne manirande” paste sa začinima kao što su senf, češnjak, pasta od čilija ili papra... Bez obzira za što se odlučite pobrinite se da ostavite začinima dovoljno vremena da prodru u meso, najmanje pola sata pa do preko noći, ovisno o debljini mesa. Ako se odlučite za začine tokom pečenja, polijevajte ih umakom koji ste pripremili (recimo, pivo, češnjak, ružmarin, sol i papar) kako bi meso ostalo sočno.
Recepti za savršen roštilj
Marinirana pileća prsa
4 posoljenih pileća prsa (ili 8 većih zabataka)
1 šalice senfa
2 žlice soka od limuna
2 žličice Worcestershire umaka
1 žličice crnog mljevenog papra
Izmiješajte sve sastojke za marinadu i onda njome dobro namažite piletinu. Stavite u plastičnu vrećicu i ohladite u frižideru barem 15 minuta. Pecite na roštilju polako – kako se ne bi previše osušila. Savjet – kako bi piletina bila brže gotova možete je prije skuhati, odnosno provriti nekoliko minuta. Ovako ćete biti sigurni d aniej sirova iznutra, a ona će svejedno imati fini dimljeni okus.
Piletina u marinadi od meda
6 posoljenih pileća prsa (ili 10 većih zabataka)
6 žlica meda
12 žlica soka od limuna
1 žličice mljevene crvene paprike
1 žličice papra
1 žličice češnjaka u prahu ili granulama
1 žličice vlasca
Piletinu (sirovu ili kratko prokuhanu) stavite na roštilj polako pecite i s vremena na vrijeme dok se peče mažite je sokom od meda, limuna i začina.
Vratina sa suhim ljutim začinima
4 posoljena komada mesa (juneće ili teleće vratine, ili deblji odresci)
4 žlice ljute ili slatke mljevene čili papričice
1 žličice cayenne papra
1 žličica crnog papra
4 žličice češnjaka u prahu ili granulama
4 žličice soka od limuna
Izmješajte začine i polovicu utrljajte u meso i ostavite da stoji barem pola sata. Polagano pecite i za vrijeme pečenja mažite meso ostatkom začina.
Kotleti s whiskeyjem
4 posoljena svinjska kotleta
1 šalica senfa
1 šalica whiskeyja
1 žličica mljevenog papra (ako je moguće zelenog)
sok dvaju limuna
Isto kao i u prethodnom receptu - Izmješajte začine i polovicu utrljajte u meso i ostavite da stoji barem pola sata. Polagano pecite i za vrijeme pečenja mažite meso ostatkom začina.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Pripremite sočno grilovano povrće
Lepi dani idealan su povod za roštiljanje u prirodi ili u dvorištu. A gde je roštilj, tu je i grilovano povrće. Njegova priprema je jednostavna, ali i tu postoji nekoliko trikova kako da rezultat bude besprekoran.
Paradajz, luk ili pečurke posle grilovanja treba uviti u aluminijsku foliju kako ne bi izgubili sočnost. Prilikom pripreme povrće treba lagano posoliti i pobiberiti, a može se napraviti i blaga marinada na bazi ulja, sirćeta, luka i začinskog bilja poput ruzmarina ili majčine dušice. Povrće se peče na laganom žaru.
VRSTE povrća
Patlidžan - Iseći patlidžan na kolutove kolutove debljine jedan centimetar. Premazati maslinovim uljem. Peći 4-5 minuta sa svake strane.
Paprika - Iseći papriku na pola po dužini, ukloniti semenke, premazati maslinovim uljem. Peći 6-10 minuta sa strane gde je koža i još 3-4 minute sa druge strane.
Tikvice - Izrezati na uzdužne delove debljine jedan centimetar ili na kolutove. Premazati maslinovim uljem i lagano posoliti. Peći 5-8 minuta sa svake strane.
Pečurke - Pečurke s velikim kapicama premazati maslinovim uljem. Iseći i staviti da se peče 8-10 minuta sa svake strane.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|