www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Vegetarijanska kuhinja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~
::  
Autor Poruka
soniuccia
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član



Godine: 41

Datum registracije: 24 Mar 2005
Poruke: 720
Mesto: Negde

panama.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 15, 2006 5:21 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PICA

500 g tikvica, 2 kasike maslinovog ulja, morska so, biber, 2 glavice crvenog luka, 500 g integralnog hleba, 8 kasika paradajz pirea, 100 g struganog kackavalja.

Dobro oprane tikvice isecite na tanke kolutove, pa ih stavite da se dinstaju na zagrejanom ulju. Ociscen i opran luk isecite na tanke kolutove, a na kriske isecite hleb. Kriske hleba poredjajte u podmazanu vatrostalnu posudu, pa svaku krisku premazite paradajz pireom, posolite i pobiberite. Odozgo rasporedite dinstane tikvice i iseckan luk, pa pospite struganim kackavaljem. Stavite u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 5 minuta.

SPAGETI SA ZACINIMA

Veza persuna, cen belog luka, 20 g susama, 20 g parmezana, 2 kasicice kapra, kasicica soka od limuna, 100 ml maslinovog ulja, morska so, zuti secer, 2 crvene paprike, 2 zute paprike, 300 g spageta.

Dobro opranom i ocedjenom persunu iskidajte listice. Ociscen beli luk, persun, susam parmezan, kapar i sok od limuna stavite u mikser, pa mesajte uz dodatak ulja, soli i secera. Oprane paprike ocistite od semenki, kratko ih ispecite na grilu ili u rerni, oljustite pa isecite na kocke. Spagete obarite u posoljenoj vodi i ocedite, pa dok su jos tople izmesajte sa pripremljenim zacinima, a prilikom sluzenja dodajte paprike.



_________________
 
soniuccia
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član



Godine: 41

Datum registracije: 24 Mar 2005
Poruke: 720
Mesto: Negde

panama.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 15, 2006 5:22 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ZUTI KROMPIR

Krompir oljustiti, i preseci samo na pola po duzini. Ostaviti u vodi. U dubokom tanjiricu napraviti mesavinu kukuruznog brasna (palente) i malo morske soli i onda taj mokar krompir valjati u toj smesi i slagati u podmazan pleh nebitno koliko redova-dok se ne potrosi krompir. Pece se u rerni dok ne porumeni oko 1h-1h i 30min. Uz ovo lepo ide pivce ili kajmak ili sir - sta ko voli… Wink

_________________
 
soniuccia
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član



Godine: 41

Datum registracije: 24 Mar 2005
Poruke: 720
Mesto: Negde

panama.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 15, 2006 5:23 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

POSNE ŠPAGETE

Pošto sve kuvam odokativno, pokušajte da se snadjete, nije nikakav problem !

Pakovanje špageta skuvati po uputstvu, znači uobičajeno.

U šerpi izdinstam crni luk (1 glavica na rebarca, pošto tako volim) i pri kraju dodam beli luk, na sve to sipam soju u ljuspicama (oko 1 šolje, kao krigla) i promešam, dosipavam vode koliko treba da ne bude suvo. Za soju treba dosta začina da bi se izgubio njen specifičan ukus, pa ja stavljam sve što nadjem u kući (origano, bosiljak samo prstohvat, tucanu ljutu, vegetu, so, biber....).
Dodati na kraju (to je kad vidite da soja više ne upija vodu - posle nekih 10 min.) i kuvani paradajz i uz njega OBAVEZNO malo šećera da ne kisi ili gorči.
Ukuvati do željene gustine (gustinu odredjujete količinom paradajza).

p.s. Ovo je recept za početnike, a može i kao nešto na brzaka, jer treba oko 45' sa sve spremanjem, seckanjem i kuvanjem toliko.

Prijatno! Laughing Wink

_________________
 
Uniqa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 26 Okt 2006
Poruke: 159

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 29, 2006 10:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja nisam vegetarijanka,al imam nekoliko legica koje jesu.i mogu reci da sam tjedan dana tako izdrzala....ok je taj nacin prehrane...al nebi ja mogla duze bez mesa Wink
 
iiivan
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de



Godine: 36

Datum registracije: 06 Feb 2007
Poruke: 136
Mesto: Beograd

saudiarabia.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 25, 2007 6:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

e jednom nisam jeo meso 3-4 meseca, i nisam ni smrsao niti sam se ugojio
 
~brza~
Upućeni član
Upućeni član





Datum registracije: 15 Jan 2007
Poruke: 497
Mesto: Dubrovnik

croatia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 10, 2007 8:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja ne znam u koju skupinu spadam, ne jedem meso nikakvo niti mesne proizvode, a jedem ribu. 8) Ipak sam s mora 8)
obožavam povrće i sve sireve
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 18, 2007 1:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Musaka sa sočivom

Ova vegetarijanska musaka se pravi od plavog patlidžana, tikvica, krompira i sočiva. Nije pogodna za vegane, jer sadrži jaja i kiselu pavlaku.

* 1 veliki plavi patlidžan
* 1 velika tikvica
* 2 krompira
* 100g sočiva
* 1 glava crni luk
* 1 češanj belog luka
* 2 jaja
* 1 čaša kisele pavlake
* so, biber, maslinovo ulje

Svo povrće isecite na tanke kolutove. Patlidžan raširite na tanjir, posolite, te tako ostavite oko pola sata. Onda ga dobro isperite od soli, pa ga osušite pritiskanjem između dve krpe.

Izmešajte jaja i pavlaku dok ne postanu homogena smesa, pa u nju dodajte soli i bibera i tri kašike maslinovog ulja.

Dok so izvlači gorčinu iz patlidžana, propržite crni i beli luk na ulju, pa dodajte sočivo i duplo toliko vode. Posle 15-ak minuta bi sočivo trebalo da upije skoro svu vodu i omekša, a tokom kuvanja po potrebi dodajte vode da sočivo ne ostane suvo.

U vatrostalnu posudu ređajte isprani patlidžan, pa tikvice kojima ste odstranili semenke. Preko tog povrća prelijte pola smese jaja i pavlake. Onda red spremljenog sočiva, pa red krompira i konačno prelijte ostatkom pavlake i jaja.

Pecite u rerni, koja je već zagrejana na 175 C, oko 45 minuta, ili dok krompir ne počne da se raspada pod viljuškom.

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 18, 2007 1:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Makaroni sa plavim patlidžanom
Kuvanje povrća na pari

Ovaj recept je zdrav jer se povrće kuva na pari, a svoj šmek dobija od preliva od plavog patlidžana bogatog đumbirom. Preliv se može koristiti i za rižu.

* makaroni po želji
* 1 plavi patlidžan
* 1 veća šargarepa
* 1 zelena paprika
* 4 paradajza
* pola limuna
* beli luk, đumbir
* maslinovo ulje, so i biber, šećer

Oljuštite i isecite patlidžan na listove i očistite od košpica, šargarepu i papriku isecite na kolutove.

Najzdraviji i najukusniji način pripreme je ako povrće u ovom receptu kuvate na pari. U šerpu sipajte dva centimetra vode, zagrejte do ključanja, pa u samu šerpu stavite metalnu cediljku koja popunjava ceo obim šerpe. Povrće ubacite u cediljku i prekrijte

Cilj ove akrobacije je da para kroz rupe na cediljki (ili sličnom sudu) dopire do povrća, a da se ono ne kuva u vodi. Različito povrće treba da stoji na pari različito vreme – šargarepa oko 7 minuta, patlidžan oko 5, a paprika ne duže od 3.

U drugoj posudi propržite beli luk na maslinovom ulju, pa dodajte sitno isečeni oljušteni paradajz ili odgovarajuću količinu nekonzerviranog soka od paradajza. Kada sve to provrdi, dodajte dve kašičice đumbira, kašičicu šećera, so i biber, pa promešajte i kuvajte još par minuta.

Konačno, pomerite preliv sa vatre, dodajte već pripremljeno povrće i sok od pola limuna i izmešajte.

Ovaj preliv služite preko kuvanih makarona.

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 18, 2007 1:46 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pire od krompira i kukuruza


* 4 ili 5 krompira
* 2 klipa mladog kukuruza
* sirove semenke lana, konoplje, suncokreta, tikve (ukupno oko 100 grama)
* maslinovo ulje
* nana ili bosiljak, kari, aleva paprika

Krompire sa ljuskom i kukuruz skuvati u malo vode uz dodatak nane ili bosiljka. Zatim viljuškom sve izgnječiti i napraviti pire.

Semenke samleti (najbolje u mlinu za kafu), dodati malo karija i aleve paprike, a zatim dodavati maslinovo ulje sve dok ne dobijete gustu tečnu masu. Ovim prelivom preliti pire pre služenja.

Jelo ide odlično uz sve vrste svežih salata.

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 18, 2007 1:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pita od soje i pečuraka

Ova pita nije pogodna za vegane, jer sadrži životinjske proizvode. Osim jogurta i jaja, fil za pitu sadrži i luk, pečurke i sojine ljuspice.

* 200g kore za gibanicu
* 100g sojinih ljuspica
* 200g pečuraka
* 1 crni luk
* 1 šolja jogurta
* 2 jaja
* ulje, so, biber, ruzmarin, suvi peršun, maičina dušica.

Stavite sojine ljuspice u duboku činiju, pa obilato dodajte suve začine. Potopite sve u duplo toliko mlake vode (ili prema uputstvu proizvođača sojinih ljuspica), pa ostavite desetak minuta da soja upije vodu i začine.

Na ulju propržite crni luk, koji ste isekli na ne previše sitne komade, pa kada omekša, dodajte soju koju ste potapali i isečene pečurke i pržite još pet minuta dok se sve ne sjedini i pečurke ne omekšaju. Konačno, u fil dodajte kafenu šolju jogurta i 2 razmućena jaja, promešajte i sklonite sa vatre.

U vatrostalnu posudu stavite jednu koru na dno, pa premažite kašikom ulja, pa dodajte još jednu koru. Stavite prvi red fila, pa koru, pa još jedan red fila. Ukoliko vam preostane fila, nastavite da ređate.

Konačno, prekrijte sve jednom korom, opet premažite kašikom ulja, pa na vrh stavite poslednju koru. Pecite oko 40 minuta u pećnici zagrejanoj na 175°C

Kada izvadite, kora na vrhu će piti prepečena i suva i možete je skinuti. Hranu ne valja baciti, a takva kora je odlična kao užina za grickanje.

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 18, 2007 1:47 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjene paprike
Punjene paprike tokom kuvanja

Punjene paprike nam sigurno nisu nepoznanica, ali ovaj recept je bez mesa. Paprike se pune sojinim ljuspicama i rižom.

* 1kg zelenih paprika babura
* čaša (u koji bi stalo oko 1.5dl vode) riže
* čaša sojinih ljuspica
* glavica crnog luka
* 1 krompir
* ulje, so, biber i aleva paprika

Na ulju propržite sitno isečeni crni luk, tako da požuti. Dodajte mu rižu i sojine ljuspice, začinite, pa još malo pržite na tihoj vatri, kako bi se sastojci spojili.

Paprike isecite oko peteljki i izvucite ih, tako da napravite otvor u njima. Isperite paprike iznutra da ne bi ostalo semena.

Punite paprike smešom riže i soje, ali samo do pola, jer i riža i soja upijaju vodu.

Isecite krompir na kolutove, pa ih ubacite u otvor na paprikama ne biste li ih zatvorili.

U lonac naslažite paprike što bliže jednu drugoj, a praznine popunite krompirom, da bi sve čvrsto stajalo tokom kuvanja.

Nalijte vodom tako da se sve paprike potope, pa dovedite do ključanja i kuvajte oko 40 minuta na umerenoj vatri.

Tečnost oko paprika začinite solju i biberom, te dodajte kašičicu ili dve aleve paprike.

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 18, 2007 1:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pilav sa šampinjonima i pasuljem


* 300g šampinjona
* 1 crni luk
* 1 konzerva (neto 400g) crvenog pasulja
* 2 čaše riže
* aleva paprika
* ulje, so i biber

Skuvajte rižu. Za kuvanje pirična uvek treba duplo više vode i par kapi ulja, ili kašika margarina.

Luk, isečen na listove, propržite na ulju, a zatim tome dodajte šampinjone i pola čaše vode i kašičicu aleve paprike. Kuvajte desetak minuta, te dodajte so i biber.

Prebacite rižu u posudu za rernu, pa ubacite i isceđeni pasulj. Konačno, dodajte smesu sa šampinjonima, sve promešajte, pa prelite sa pola čaše vode.

Ubacite u rernu zagrejanu na 200°C i kuvajte 15 minuta ili dok ne ispari voda. Naravno, pazite i da pilav ne ostane previše suv.

Ukoliko jedete mlečne proizvode, poslužite sa starim sirom.

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Povrće i salate ~ -> Vegetarijanska kuhinja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  sledeća
Strana 7 od 8

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon