:: |
Autor |
Poruka |
brigita_ Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 03 Maj 2005 Poruke: 92 Mesto: MOSTAR
|
|
u mojoj glavi nastaje konfuzija, ja osobno ne bih zrtvovala 1 zivot radi drugih 100, neznam
|
_________________ _____________________Nesanjaj svoj zivot, nego zivi svoj san!!!______________________ |
|
|
|
|
plany Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 49
Datum registracije: 20 Mar 2005 Poruke: 91
|
|
Uglavno ne. Samo ponekad.
|
|
|
|
|
|
Keyser Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 28 Sep 2005 Poruke: 15
|
|
Ima li iko ovde na forumu da kaze pametan primjer jednog cilja i sredstva kojim ga je ostvaria, al nesto ozbiljno i vridno spomena
|
|
|
|
|
|
Berka Upućeni član
|
Datum registracije: 26 Jan 2006 Poruke: 404 Mesto: Holandija
|
|
samo ponekad
cilj
opravdava
sredstvo
Na primjer u ljubavi
|
|
|
|
|
|
kosovar Upućeni član
|
Datum registracije: 14 Dec 2005 Poruke: 296
|
|
Nasta bi licilo ako bi gazili sve pred sobom samo da bi postigli neki cilj, to nije normalno i svaki covek koji ima malo savesti to nebi uradio.
Za sve postoji odredjena granica !!!
|
|
|
|
|
|
akosta Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 02 Maj 2005 Poruke: 77
|
|
Cilj opravdava sredstva,ako ti mozes sa mirnom savesti da zivis nakon sto pocinis neke grehe....
|
|
|
|
|
|
A n U b I s Dobro upućeni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 05 Jan 2006 Poruke: 534 Mesto: Prokuplje
|
|
Yasmin je napisao/la sledeće: | Vekovna, moralna dilema i ne samo to...
Da li vredi zrtvovati nesto zarad nekog viseg cilja, npr. zivot jednog coveka da bi se kasnije spasao grad, ili uciniti neko zlodelo, doneti smrt glad i bedu celom narodu da bi se kasnije spasao svet, ili testirati neke nove lekove na ljudima [koji umiru zbog testova] da bi se kasnijim razvojem istog leka spasli mnogi ljudi i buduce generacije....
Zanimljivo, zar ne.??.. pa da vas cujem... |
Ja se apsolutno slazem sa zrtvom radi veceg cilja.
Ali cilj ne opravdava uvek sredstva, ne mozemo ubiti ili opljackati nekog da bi samo nama bilo lepse...
|
_________________ "S v E j E d O z V o Lj E n O"
:plavakapa: |
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Zavisi od cilja i od sredstva. Nazalost, ponekad cilj zaista opravdava sredstva.
|
|
|
|
|
|
silly_one Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 117
|
|
pa...u nekim slučajevima da ali u većini slučajeva ne jer ljudi na putu do cilja zaborave sve granice...
|
|
|
|
|
|
milanche_81 Upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 27 Jan 2006 Poruke: 323
|
|
Retko kada. Ukoliko odbacimo sve moralne principe, onda opravdava, ali ovako ne...
|
_________________ Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu... |
|
|
|
|
admirp Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 57 Mesto: sarajevo
|
|
to ti je pitanje cisto moralne prirode, mislim da prepoznajem elemente utilitarizma u tvom pitanju, dakle, pitanje da li je moralno zrtvovati srecu pojedinca za srecu zajednice???
|
_________________ you'll never walk alone |
|
|
|
|
milanche_81 Upućeni član
|
Godine: 43
Datum registracije: 27 Jan 2006 Poruke: 323
|
|
A ako je pojedinac srecan onda kada unishtava srecu drugih, ili kada je na druge nachine krshi, shta onda? Nema to nikakve veze sa zajednicom.
|
_________________ Moji su drugovi biseri rasuti po celom svetu... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|