:: |
Autor |
Poruka |
Milena12345 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 31
Datum registracije: 09 Jul 2009 Poruke: 5

|
|
Ja sam moju kosu stalno peglala... Sada je jako suva i ostecena, a jos sam je i farbala, fenirala...
Sada i kad je opeglam ne moze biti ravna kao pre, rasiri se i vidi se da je sva ispucala, fuj...!
Sta da radim, imate li MOLIM VAS neki savet da mi se kosa oporavi?! Bas danas sam je skratila za 5 cm, al i dalje je iskrzana....
|
|
|
|
|
 |
princeza za kajanje Odomaćeni član

|
Datum registracije: 27 Nov 2008 Poruke: 1383

|
|
Pa sad ne znam kojom peglom peglas?
Ja peglom za ves,niti je ispucala niti ista...oK mozda malo
Od preparata koristi neko pakovanje za kosu... Sto vise balzama za kosu
|
_________________ Ostaj nedostižna, nema i daleka
jer je san o sreći više nego sreća.
Budi bespovratna, kao mladost; neka
tvoja sen i eho budu sve što seća. |
|
|
|
 |
° Jaca ° ~ zažmirim i putujem ~

|
Datum registracije: 28 Okt 2008 Poruke: 13324

|
|
Nedavno sam bila kod frizerke i rekla joj da mi ispegla kosu, a ona se na to počela smijati. Jer imam prirodno (pre)ravnu kosu koja često izaziva čuđenje (kad kažem da je ne peglam i ne koristim nikakve preparate).
Uopće ne razumijem zašto su svi poludjeli za ravnom kosom pa je peglaju, čime joj nikako ne čine dobro -> smatram da je prirodna najljepša, bila ona ravna ili kovrčava.
|
|
|
|
|
 |
Rada_zemunka •♥...by your side...♥•

|
Godine: 27
Datum registracije: 31 Jul 2007 Poruke: 5757

|
|
princeza za kajanje je napisao/la sledeće: | Pa sad ne znam kojom peglom peglas?
Ja peglom za ves,niti je ispucala niti ista...oK mozda malo
Od preparata koristi neko pakovanje za kosu... Sto vise balzama za kosu  |
moja je jako malo ispucala, skoro ne primetno, naravno sisam je na svakih 3 meseca, perem sa kvalitetnim balzamom...ne treba preterivati u ravnanju kose
|
|
|
|
|
 |
dragana.m ♫♪~unique~♪♫

|
Datum registracije: 19 Sep 2008 Poruke: 9154

|
|
Marina87 je napisao/la sledeće: | dragana.m je napisao/la sledeće: | hemijsko ravnanje .. nisam išla ali pre par dana moja prijateljica jest' i odlično je .. imate stalno ravnu kosu (mislim da 6 meseci traje) .. ne oštećujete je sa peglama i ostalim spravicama i raste vam vaša kosa lepa zdrava i ravna naravno..  |
Da ali sam taj postupak ti steti kosu... zamisli sta oni tebi stavljaju sve na kosu kad je ona 6 mjeseci ravna
Ovo govorim jer je moja drugarica to uradila i ostetilo joj je kosu kao da je svaki dan peglala. Na oko se cini ok, ali kada prodje par dana kosa je uzasna.
Jos pogotovo tih 6 mjeseci naravno naraste kosa. Pa ona samo zamislite kakav bude korijen kose koji je narastao  |
hheeehhh ,,, u pravu si ...
i šta se desilo naravno posle možda ni mesec dana ... kosa joj je u početku bila divna i ravna ,, ali posle se počela uvijati, vrhovi suhi .. i izgledala je kao da nije ni išla na hemijsko ravnanje,
° Jaca ° je napisao/la sledeće: | smatram da je prirodna najljepša, bila ona ravna ili kovrčava. |
slažem se!
Svaka devojka bi trebala znati kako da se nosi sa svojom prirodnošcu, da neguje svoju kosu a ne da hoda naokolo sa rascvetalim belim vrhovima samo radi dužine ili ravnoće
|
|
|
|
|
 |
tweety <3 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 30
Datum registracije: 12 Mar 2009 Poruke: 1

|
|
Ja stalno feniram kosu na rawno{posxto je talasasta}. . . Msm imam profesionalni fen. . . Ali kosa mi nije unisxtena. . . I weoma cxesto se sxisxam. . . I uopsxte me nije strax da se osxisxam ni na kratko. . . Ja sam isprobala swakakwe frizure. . . I po mom misxljenju to bi swako trebalo da radi. . . Zato sxto jedino tako mozxe da se sazna kakwa frizura wam najbolje stoji. . . Je l' ima neko ideju za neku lepu frizuru. . . A da nije mnq obicxna...??
|
|
|
|
|
 |
cherry-girl ¤¤Vatra i Led¤¤

|
Datum registracije: 21 Maj 2009 Poruke: 3250

|
|
tweety <3 je napisao/la sledeće: | Ja stalno feniram kosu na rawno{posxto je talasasta}. . . Msm imam profesionalni fen. . . Ali kosa mi nije unisxtena. . . I weoma cxesto se sxisxam. . . I uopsxte me nije strax da se osxisxam ni na kratko. . . Ja sam isprobala swakakwe frizure. . . I po mom misxljenju to bi swako trebalo da radi. . . Zato sxto jedino tako mozxe da se sazna kakwa frizura wam najbolje stoji. . . Je l' ima neko ideju za neku lepu frizuru. . . A da nije mnq obicxna...??  |
Prvo sto sam primjetila je "x" , je l slucajno to ili .Ajd nebitno, nego ako bas zelis neki prijedlog trebala bi malo bolje opisati kakvu kosu sada imas, mozda tada i dobijes neki savjet .
Sto se tice peglanja kose, svidja mi se ispeglana kosa, iako mi je sama od sebe kosa vise ravna opet ispeglano je ispeglano . Opet nisam za to da se kosa stalno pegla, bez obzira kako to izgledalo lijepo posljedice bas nisu lijepe
princeza za kajanje je napisao/la sledeće: |
Ja peglom za ves,niti je ispucala niti ista...oK mozda malo :mrgreen |
Cula sam za to peglanje peglom za ves ali nisam nikad probala
|
|
|
|
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Trikovi za ravnu kosu
Lokne dominiraju svetskom modnom scenom već dve sezone, ali ako su vam dosadile evo nekoliko jednostavnih trikova za ispravljanje kovrdža i talasa.
Nakon pranja, kosu umotajte u peškir i sačekajte da upije višak vode, a zatim nanesite preparat za ispravljanje vlasi.
Kosu malo prosušite fenom i podelite na šest delova. Ako imate šiške, isfenirajte prvo njih, a zatim pređite na potiljak. Pramen po pramen "izvlačite" od korena do krajeva uz pomoć što šire okrugle četke, vodeći računa da fen sve vreme bude usmeren niz dlaku.
Isti proces ponovite i na preostalim delovima, a pre nego što podlegnete iskušenju da prođete rukom kroz kosu, sačekajte da se ohladi.
Ukoliko idealanu frizuru ne možete da napravite samo uz pomoć četke i fena, možete pokušati i sa presom, ali onda odaberite kvalitetan model sa keramičkim pločama, da bi se kosa što manje oštetila.
Ipak, imajte u vidu da često feniranje isušuje dlaku, zbog čega krajevi postaju grubi i deluju neuredno, tako da bi serume za negu trebalo da nanosite pre svakog oblikovanja kose.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
Nebojsin-kasper Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 39
Datum registracije: 16 Jan 2010 Poruke: 2 Mesto: ne

|
|
Ja koristim iskljucivo peglu za kosu....Meni nije bas kovrdjava...ako ti je bas bas kovrdjava jedno feniranje i peglanje je moze ispravit
|
|
|
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
Mnoge žene koje imaju prirodnu kovrčavu kosu prihvatile su je takvom kakva je, no većina ih još uvijek pokušava izravnati kovrče i valove. Kako to postići, a da kosa izgleda lijepo?
Važno je napraviti dobru pripremu: nakon što ste ručnikom posušili kosu na nju nanesite pjenu za slabiji ili gel za jači učinak. Nemojte odmah posezati za sušilom, pričekajte malo da se kosa djelomično prirodno osuši. Ako imate šiške, počnite od njih. Počešljajte ih prema naprijed i čvrsto ih držite prstima dok ih sušite od korijena prema krajevima. Nakon što ih posušite prođite četkom kroz njih.
Podijelite kosu četkom na 5 dijelova, te pričvrstite špangama sve osim jednog. Posušite ga izvlačeći taj pramen širokom četkom prema van ili unutra na krajevima. Sušilo za kosu držite par centimetara od četke usmjereno prema podu. Isto ponovite sa svim pramenovima. Postupak možete ubrzati ako imate peglu za kosu. Sa njom je ovaj posao gotov za nekoliko minuta. Peglu upotrebljavajte na suhoj ili malo vlažnoj kosi, od korijena prema vrhovima. Da bi kosi dali zdravi sjaj, te da vam duže ostane glatka na kosu nanesite kap-dvije silikonskog seruma ili kreme. Nemojte stavljati više jer će vam kosa izgledati masna.
Izvor:zena.hr
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|