www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Roštilj
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 6:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

masa za domaće leskovačke kobasice
za 2kg domaće kobasice potrebno je:
1,2kg svinjskog mesa (može malo masnije) - najbolje od rebara
0,8kg junećeg mesa od prsa ili od vrata.

meso se samelje krupnije, doda se so, aleva paprika, sitno seckan beli luk i obavezno najkvirc. masa se meša i ujednačuje. nalevak za kobasicu obložiti svežim crevima koja prethodno treba da stoje u vodi.

pečenje kobasice:
na tihoj vatri 8-10 minuta. prehodno izbušiti kobasicu na par mesta.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 6:51 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Leskovački uštipci od mesa na roštilju

na 1 kg ćevap mesa ide:
200g suve slanine sečene na sitne kvadratiće,
200g sira trapista ili pirotskog tvrdog kačkavalja,
80g belog luka sitno sečenog,
aleva paprika.

po želji:
100g gruvana paprika,
30g bibera.

Masa se pomeša, izjednači - a zatim kidaju uštipci veličine krupnog oraha i peku se na tihoj vatri 10-15 minuta.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sre Mar 16, 2005 6:52 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da je u svakom od ovih recepata najbitnija stvar ćevap meso. Niko od majstora neće vam odati originalni recept za leskovačko ćevap meso. Tu se koristi meso sa različitih delova juneta i tehnološki proces obrade izvodi se u nekoliko faza.

leskovačka pljeskavica
U pripremljeno i odstajalo ćevap meso obavezno se dodaje sitno seckan crni luk. Pljeskavica prečnika 10cm treba da je debela 1cm.

leskovački ćevapi
karakterišu se time što se spremaju sa dodatkom belog luka i gruvane paprike.

u principu od 1kg mesa prave se 6 pljeskavice i 60 ćevapa

_________________
 
LAV_62
strašan lav
strašan lav





Datum registracije: 18 Nov 2004
Poruke: 3044

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 18, 2005 10:04 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

PUNJENA VESALICA A LA VLADA

tanko iseceno meso svinjske bele vesalice,
tanko iseceno meso unutrasnje vesalice
tanko iseceno meso svinjske plecke
zacin koji je posebna tajna
dve tanke kriske kackavalaja
dve tanke kriske domace mesnate slaninice dimljene

Meso iseci u obliku vesalice duzine petnaestak cm,
dobro ga izlupati i slagati,parce mesa,tanka kriska slanine,tanko parce kackavalja i naravno zacin...zavrsiti parcetom mesa.Krajeve dobro izlupati cekicem da se lepo spoje.
Peci na rostilju uz cesto okretanje.
Mr. Green
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 21, 2005 1:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pljeskavica
300 g mljevenog svinjskog mesa,
700 g mljevenog juneeg mesa,
1-2 glavice luka,
papar,
sol
ulje
U miješano mljeveno meso stavite sitno isjeckani luk, papar i sol. Meso mijesite rukama do se ne pone odljepljivati s prstiju, tada oblikujte pljeskavice debljine 1 cm. Pecite na roštilju na jakoj vatri.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 21, 2005 1:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pljeskavica 2
700 g mljevenog svinjskog mesa,
300 g mljevenog goveeg mesa,
2 feferona,
2 ešnja ešnjaka,
1 glavica luka,
sol
papar
U miješano mljeveno meso stavite sitno isjeckani luk, ešnjak, isjeckane feferone, papar i sol. Meso mijesite rukama do se ne pone odljepljivati sa prstiju, tada oblikujte pljeskavice debljine 1 cm. Pecite na roštilju na jakoj vatri.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 21, 2005 1:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Uzicki cevapcici
(za 5 osoba)
1 kg mlevene junetine,
15 dkg užikog kajmaka,
peene paprike sa belim lukom
so
Mlevenu junetinu ostavite na hladnom mestu da odleži 12 sati. Zatim je još jednom sameljite, dobro izmesite, posolite, oblikujte evapie i odmah ispecite. Peene evapie obložite peenim paprikama i prelijte zagrejanim kajmakom.
Salata: Paprike babure ispecite u rerni. Kada se ohlade, ljuštite im kožicu i složite u dublju posudu. Posolite, pospite sitno seckanim belim lukom, prelijte uljem i siretnom kiselinom i ostavite da se dobro ohladi.

_________________
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Uto Maj 24, 2005 6:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pohovani ražnjići

Za 4 osobe potrebno je:

400 gr edamera
200 gr kvalitetnih kobasica
3 manja crna luka
2 sveže paprike
2 jaja
prezle
brašno
ulje

Sir i papriku iseći na kocke 4 cm, a luk i kobasice na kolutove.Naizmenično ređati na štapić sir, papriku, kobasicu i luk.Ražnjiće postepeno uvaljati u brašno, pa u umućeno jaje, pa u prezle.Ispržiti u tiganju na dosta ulja a poslužiti uz pire ili pirinač.


recept je iz časopisa
"Blic žena"

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
dacanc
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de





Datum registracije: 18 Dec 2003
Poruke: 11

PorukaPostavljena: Sre Maj 25, 2005 12:49 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Cevap ili peljeskavica
Kada pravite cevap ili pljeskavice kada uzimate mesto pa sada 1 libru ili 5 ilibri koliko god da ima mesta tako stavljate so, biber i sodu budu jako ukusnu
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ćuretina sa povrćem

Potrebno je :

1. 100 g šampinjona,
2. 350 g ćurećih grudi,
3. čen belog luka, 4 lovorova lista,
4. 1/2 kašikice iglica ruzmarina,
5. kašikica sušenog origana,
6. kašika soka od limuna,
7. 3 kašike maslinovog ulja,
8. so, biber, 3 paprike,
9. 2 glavice mladog crnog luka,
10. 100 g sitnog paradajza.

Šampinjone obrisati vlažnom krpom, očistiti i prepoloviti. Meso oprati, istući tučkom i iseći na kocke veličine 4 cm. Oljuštiti beli luk i ispasirati. Ruzmarin iseckati, a lovorovo lišće oprati i iseckati. Pomešati origano i ruzmarin sa čenom belog luka. Sve pomešati sa sokom od limuna i maslinovim uljem. Marinadu posoliti i pobiberiti. Kockice mesa i šampinjone držati oko 60 minuta u marinadi, uz povremeno okretanje. Mladi crni luk i paradajz oprati i očistiti. Mladi crni luk iseći na 4 cm dugačke kriške. Paprike oljuštiti i oprati. Meso i pečurke izvaditi iz marinade.Zajedno sa crnim lukom, paradajzom, paprikom i lovorovim listićima zabosti na štapić. Štapić sa mesom pržiti oko 4 minuta uz stalno okretanje na vrelom roštilju. U međuvremenu premazati ostatkom marinade. Vreme pripremanja oko 30 minuta.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
vecadok
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 56

Datum registracije: 06 Nov 2003
Poruke: 7276
Mesto: Beograd

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 27, 2005 2:32 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Tajlandske ćufte od oslića

potrebno je :

1. 500 g oslića,
2. 1 čen belog luka,
3. vezica peršuna,
4. 1 žumance,
5. 300 g krompira,
6. 2 kašikice soja sosa,
7. 1 ljuta paprika,
8. mleveni đumbir.

Krompir oljuštite, isecite na kocke i skuvajte u slanoj vodi. Ocedite i ostavite da se prohladi. Skuvajte ribu u malo slane vode, pa dok je još topla, pažljivo odstranite kosti. Sameljite u mašini za mlevenje mesa, dodajte izmrveljen beli luk, žumance, soja sos i sitno iseckanu papriku, peršun, začinite sa malo đumbira i dobro izmesite. Ako imate blender, posao će bit još lakši. Krompir izgnječite dok ne postane skoro kao pire i pomešajte sa smesom od ribe. Dobro izmesite rukom. Ako masa nije dovoljno kompaktna, nalijte malo tečnosti u kojoj se kuvao krompir. Od mase oblikujte ćufte i pecite na roštilju ili u grileru. Služite sa barenim pirinčem, uz soja sos.

_________________
Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar!
 
magla 68
~Sremački bećarac~
~Sremački bećarac~





Datum registracije: 26 Nov 2005
Poruke: 4150
Mesto: Sremački BIRCUZ

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Dec 01, 2005 4:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Yasmin je napisao/la sledeće:
OSTALE NAMIRNICE NA ROSTILJU I PEPELU


KROMPIR NA PEPELU


Izabere se krompir duguljastog oblika. Ako imate vatru od drva, pecite krompir na ivici ognjista tako da mozete krompir zagrnuti pepelom. Posle 40 - tak minuta, kada je pecen posluzite ga sa maslacem.



LUK NA PEPELU


Za svaku osobu se izabere po jedna velika i zdrava glavica crnog luka. Luk se ukopa u pepeo na ivici ognjista. Spoljni listovi luka ce pocrneti ali ce se unutrasnji pariti.Luk treba okretati hvataljkom ili klestima.U roku od 40 - tak minuta luk ce biti gotov i vrlo ukusan.Zagoreli listovi se oljuste i bacaju. Luk mozete peci i na rostilju.
ROŠTILJ NA ENGLESKI NAČIN Kilogram goveđeg mesa očisite od žila i kostiju,istucatidobro drvenim tučkom,a gledati da meso bude duguljastog oblika.Zatim meso posoliti,
obiberiti i namazati sefom. Ovako poređano meso staviti u zemljanu ili porculansku
ztelu.a preko njega usuti dobro ulje da ceo komad mesa bude uljem pokriven.
Metnuti sud na led i držati ga 3 dana. Kad se posle toga bude vadilo meso iz zdele
treba ga pažljivo odcediti od ulja,a da sud u ostane samo sok od slačice i krvi.
Oceđeno ulje usuti u tiganj ,i metnuti da se zagreje dobro,pa u ovo ulje metnuti
meso da senaglo,i na jakoj žeravici prži,. Ispržiti meso sa obe strane i zatim ga izvaditi iz tiganja. Onaj sok od sefa i krvi usuti u tiganj gde se peklo meso i ostaviti ga da zajedno sa uljem provri. Iseći meso na tanke delove ,i sastaviti ga oped u celinu,
metnuti u zdelu za pečenje i preliti ovim sokom od sefa,krvi i ulja,.
Uz ovako priprenjen roštinj služiti razno povrće,kropir sa taladare i obavezno
dobar bermet................................prijatno.
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Sve od i sa mesom ~ -> Roštilj Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  sledeća
Strana 7 od 9

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon