:: |
Što mislite o lektiri u skoli? |
volio/la bih je izbacit |
|
0% |
[ 0 ] |
ostavio/la bih je |
|
100% |
[ 4 ] |
|
Ukupno glasova : 4 |
|
Autor |
Poruka |
isssy Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 28 Jun 2006 Poruke: 59
|
|
Ne volim lektire ni malo, jer volim da citam knjigu koju zelim, a ne koju moram.
|
|
|
|
|
|
nextajox حزب الحيوان
|
Godine: 35
Datum registracije: 16 Jul 2007 Poruke: 43483
|
|
Nikad nisam volela lektire i pročitala sam svega 2-3 koliko se školujem
|
|
|
|
|
|
° Jaca ° ~ zažmirim i putujem ~
|
Datum registracije: 28 Okt 2008 Poruke: 13324
|
|
Ne mogu razumjeti one koji 'skidaju' lektire s interneta, čitaju skraćene verzije djela na internetu jer im se ne da pročitati djelo u cijelosti, jer im se ne sviđa izbor lektira... One koji smatraju da je lektira nepotrebna.
Pročitala sam većinu lektira, ali na žalost, zadnju godinu sam imala po mjesec-dva konstantno jedno djelo za drugim tako da sam se služila internetom, udžbenicima i drugim izvorima, uz knjigu, naravno. Jer nikako nisam stigla pročitati dvije-tri knjige u cijelosti u tjedan-dva od nekoliko stotina stranica uz ostale predmete koje sam morala učiti. Kampanjac sam, jbg.
Posebice sam voljela klasike, antičku književnost... U osnovnoj školi imali smo dvije lektire po vlastitom izboru, što je svima bilo vrlo zanimljivo.
Smeta mi što većinu profesora zadovoljava bilježnica za lektiru u kojoj učenik napiše kratak sadržaj, opise likova, mjesto/vrijeme radnje... I na temelju toga dobije ocjenu. To nikako ne odobravam kao ni moj profesor hrvatskog jezika u srednjoj školi. Kod njega smo umjesto toga napisali nebrojeno mnogo eseja od nekoliko stotina do tisuća riječi koji su obuhvaćali citate, naše stavove i razmišljanja, komentiranje sadržaja, postupaka likova, njihove psihološke analize... Mnogima nezanimljivo i mukotrpno, ali ja sam uživala u tome.
Uz silne eseje, o svakoj lektiri raspravljali smo i na satu. Profesor bi nas najprije upoznao s piscem, zatim bi pitao nešto jednog učenika, malo ga 'mučio' (tko nije znao odgovoriti nakon nekoliko potpitanja, automatski bi dobio jedinicu), pa drugog, trećeg... Svi smo sudjelovali u tome. Nije ga zanimao sadržaj koliko naša vlastita razmišljanja i detalji; da se uvjeri tko je uistinu pročitao knjigu i shvatio poantu priče.
Za mene je on bio sjajan profesor za razliku od onih koji "obavljaju" svoj posao samo radi vlastitih interesa. Takvih je mnogo, uvjerila sam se. Žalosno je i to što novije generacije imaju negativan pristup lektirama te im je opća kultura na novou, a uopće se ne trude obogatiti um znanjem! Žive za vikende, a umjesto uz knjigu, vrijeme provode na net-u. Jadno.
|
|
|
|
|
|
kika1mp3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 28
Datum registracije: 31 Okt 2009 Poruke: 1
|
|
Da li moze neko da nadje prepricanu pesmu iz lektire za 7 razred : Ivo Senkovic i Aga od Ribnika
Hvala unapred ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! !
|
|
|
|
|
|
KLSL Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 07 Maj 2010 Poruke: 1 Mesto: Zenica
|
|
alo treba mi lektira ZA OBRAZ IDRUGE PRIČE helpajte miiiii
|
_________________ Mali Crni Vrag |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|