:: |
Autor |
Poruka |
GrimStone Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 36
Datum registracije: 04 Avg 2006 Poruke: 109

|
|
bilo bi dobro kad bi to bilo sprovedeno do kraja, a ne samo onoliko koliko to odgovara profesorima..
|
|
|
|
|
 |
katamaran Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 01 Jun 2008 Poruke: 12

|
|
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|
Godine: 35
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd

|
|
Ljudi moji postadoh i ja od ove godine student Uspesno sam se upisao na Elektrotehniku u BGu na budzet i prvo shto mi je kolega sa III godine rekao jeste "E sad si ugasio ti si po bolonji"....
Sta je u njoj toliko crno? Okej moram svaki dan na fax ali sam na faxu do 16 max 17h od 9h. Imam kolokvijume i seminarske ali to su stvari koje mi utichu na ocenu i manjeg su obima od samog ispita pa mi je lakse zapravo da kroz te stvari sebi obezbedim makar 6 za ne daj Boze....
Jel samo ja ne vidim nishta loshe u Bolonji ili tu ima nechega shto ja nisam skontao?
P.S. Izvinjavam se moderatoru zaista nisam video temu :$
|
|
|
|
|
 |
KLICIC Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 04 Jul 2008 Poruke: 182 Mesto: Cazin

|
|
Bolonja nije ono sto bi trebalo da bude.Trebala bi biti laksa a ustvari je puno teza.Sad krecem u drugu godinu ekonomije i u trecem i u cetvrtom semestru imam po 6 predmeta, tj. 12 u godini.Ima da poludim od ucenja i opet je pitanje hocu li uspjeti dati uslov za trecu godinu.
|
|
|
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd

|
|
KLICIC je napisao/la sledeće: | Bolonja nije ono sto bi trebalo da bude.Trebala bi biti laksa a ustvari je puno teza.Sad krecem u drugu godinu ekonomije i u trecem i u cetvrtom semestru imam po 6 predmeta, tj. 12 u godini.Ima da poludim od ucenja i opet je pitanje hocu li uspjeti dati uslov za trecu godinu. |
Pa pazi i meni su na ETFu sad kao stavili da imam 4 matematike 1 po svakom semestru ali to je u principu isto ko i pre jer su pre bile matematike 1 i 2 koje su dvosemestralni ispiti bili. Ovako mi je cak lakse kad mi izdele jedan predmet na dva dela da mogu da polazem po pola
|
|
|
|
|
 |
KLICIC Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 04 Jul 2008 Poruke: 182 Mesto: Cazin

|
|
Mozda nekom djeluje lakse ali meni je teze nego prije.Ja sam u prvoj godini Ekonomskog fakulteta imao 10 predmeta dok na drugoj i trecoj imam po 12, a prije bolonje bile su 4 godine i u svakoj po 8 predmeta.Sad je puno teze dati uslov za sljedecu godinu.
|
|
|
|
|
 |
natashaaaaaaa Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 12 Mar 2006 Poruke: 128 Mesto: duBBBrava

|
|
Bolonja je dobra ideja, al je provedba koliko vidim svugdje veliki problem. Kod nas se sve to još tek uhodava i nitko ne zna kako će na kraju ispasti jer ju svatko tumači na svoj način.
|
_________________ Ako su već jednog muškarca poslali na Mjesec, trebalo bi biti izvedivo da ih sve pošalju! |
|
|
|
 |
*darkov* Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 10 Avg 2008 Poruke: 6 Mesto: Beograd

|
|
|
|
 |
*Stefy* *samo njegova*

|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2007 Poruke: 14461 Mesto: Kotor

|
|
Ja sam završila Žurnalistiku na FPN po Bolonji, i nisam baš prezadovoljna. Naravno, ima Bolonjski proces svojih prednosti, ne prijavljuju se ispiti, tu su kolokvijumi, parcijale, prikupaljanje poena, ali ima i mana. Studije su kao sveli na 3 godine, preopteretili nas ispitima (na svakoj godini sam imala po 13 ispita), a opet, sa završene 3 godine ne mogu se izjednačiti sa diplomcem po starom sistemu. Zapravo, imam zvanje "bachelor", ili "bakalaureat". E sad, ukoliko želim da nastavim dalje, sa svršene još dvije godine sam magistar, ali ne magistar nauke, kao što bi to bilo po starom sistemu, već magistar struke. I to je otprilike ekvivalentno diplomcu koji je završio fax po starom sistemu. zato ne razumijem u čemu su nam to olakšali, kada smo sa završene 3 godine otprilike na nivou Više škole
|
_________________ Naprosto se tuga desi, i naprosto si tu gdje jesi,
I naprosto je trista čuda, predrasuda sad između nas,
Kad ljubav umre-jedan žali,
kad ljubav umre-jednom fali
i bome nije lako..
..kad naiđeš sokakom kojim svadbe prolaze.... |
|
|
|
 |
foryou10 Iskusni član

|
Godine: 64
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903

|
|
Nikako mi se ne dopada.Imam djecu koja studiraju,a i sam sam studirao.
Mozda da odgovorim onima koji se zale na broj predmeta.Imao sam predmet matematiku cetiri semestra.Slusao predavanja i isao na vjezbe.Ispit polagao kao jedan predmet i dobio jednu ocjenu.Sada je to matematika I,matematika II,matematika III i matematika IV,"cetiri" predmeta i"cetiri ocjene"Nakon svih polozenih ispita na 4 godini masinskog faklulteta radio sam diplomski rad sest mjeseci,a onda stekao pravo na njegovu odbranu i zvanje dipl.ing mas.Dvije godine sam pohadjao magistarski studij,radio naucno-istrazivacke radove,seminarske radove,temu magistarskog rada sam odbranio u trecoj godini studija.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
 |
zanovetalica Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 19 Avg 2008 Poruke: 5 Mesto: backa palanka

|
|
Dobro je to zamisljeno ali je problem sto profesori ne postuju pravila Bolonje do kraja nego samo onoliko koliko njima odgovara! Po Bolonji ispit se polaze parcijalno,u dva ili tri dela, bez usmenog. A na mom fakultetu je samo 10% tako. Uglavnom imam nekoliko testova kao uslov za kolokvijum, onda jedan ili dva kolokvijuma kao uslov za usmeni, pa na kraju usmeni kod profesora. I ispadne da jedno te isto ucis sto puta i tako gubis vreme, ostaje ti jako malo vremena da ucis druge ispite.
|
|
|
|
|
 |
kalaver Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Maj 2005 Poruke: 105

|
|
Nikako mi se ne dopada.. Bar na mom faxu su uveli bolonju kako njima odgovara.. na sve nacine hoce da nam uzmu pare
|
_________________ !!!!!!!!!!!!!!! |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|