www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kako vam se sviđa ovaj bolonjski proces???
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Škola, fax, posao ~
::  
Autor Poruka
GrimStone
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 04 Avg 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 16, 2007 2:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

bilo bi dobro kad bi to bilo sprovedeno do kraja, a ne samo onoliko koliko to odgovara profesorima..

katamaran
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 01 Jun 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jun 01, 2008 9:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

uopste mi se ne svidja

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Godine: 35

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 11, 2008 6:27 pm    Naslov poruke: Bolonjska deklaracija Na vrh strane Na dno strane

Ljudi moji postadoh i ja od ove godine student Smile Uspesno sam se upisao na Elektrotehniku u BGu na budzet i prvo shto mi je kolega sa III godine rekao jeste "E sad si ugasio ti si po bolonji"....

Sta je u njoj toliko crno? Okej moram svaki dan na fax ali sam na faxu do 16 max 17h od 9h. Imam kolokvijume i seminarske ali to su stvari koje mi utichu na ocenu i manjeg su obima od samog ispita pa mi je lakse zapravo da kroz te stvari sebi obezbedim makar 6 za ne daj Boze....

Jel samo ja ne vidim nishta loshe u Bolonji ili tu ima nechega shto ja nisam skontao?

P.S. Izvinjavam se moderatoru zaista nisam video temu :$

KLICIC
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 04 Jul 2008
Mesto: Cazin

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 12, 2008 3:32 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bolonja nije ono sto bi trebalo da bude.Trebala bi biti laksa a ustvari je puno teza.Sad krecem u drugu godinu ekonomije i u trecem i u cetvrtom semestru imam po 6 predmeta, tj. 12 u godini.Ima da poludim od ucenja i opet je pitanje hocu li uspjeti dati uslov za trecu godinu.

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 12, 2008 4:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

KLICIC je napisao/la sledeće:
Bolonja nije ono sto bi trebalo da bude.Trebala bi biti laksa a ustvari je puno teza.Sad krecem u drugu godinu ekonomije i u trecem i u cetvrtom semestru imam po 6 predmeta, tj. 12 u godini.Ima da poludim od ucenja i opet je pitanje hocu li uspjeti dati uslov za trecu godinu.

Pa pazi i meni su na ETFu sad kao stavili da imam 4 matematike 1 po svakom semestru ali to je u principu isto ko i pre jer su pre bile matematike 1 i 2 koje su dvosemestralni ispiti bili. Ovako mi je cak lakse kad mi izdele jedan predmet na dva dela da mogu da polazem po pola Smile

KLICIC
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 04 Jul 2008
Mesto: Cazin

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 15, 2008 4:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mozda nekom djeluje lakse ali meni je teze nego prije.Ja sam u prvoj godini Ekonomskog fakulteta imao 10 predmeta dok na drugoj i trecoj imam po 12, a prije bolonje bile su 4 godine i u svakoj po 8 predmeta.Sad je puno teze dati uslov za sljedecu godinu.

natashaaaaaaa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 12 Mar 2006
Mesto: duBBBrava

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 07, 2008 1:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bolonja je dobra ideja, al je provedba koliko vidim svugdje veliki problem. Kod nas se sve to još tek uhodava i nitko ne zna kako će na kraju ispasti jer ju svatko tumači na svoj način.

*darkov*
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 10 Avg 2008
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Avg 10, 2008 11:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Odličan je!

*Stefy*
*samo njegova*
<b><i>*samo njegova*</i></b>

Godine: 38

Datum registracije: 12 Feb 2007
Mesto: Kotor

montenegro.gif
PorukaPostavljena: Čet Avg 14, 2008 10:48 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam završila Žurnalistiku na FPN po Bolonji, i nisam baš prezadovoljna. Naravno, ima Bolonjski proces svojih prednosti, ne prijavljuju se ispiti, tu su kolokvijumi, parcijale, prikupaljanje poena, ali ima i mana. Studije su kao sveli na 3 godine, preopteretili nas ispitima (na svakoj godini sam imala po 13 ispita), a opet, sa završene 3 godine ne mogu se izjednačiti sa diplomcem po starom sistemu. Zapravo, imam zvanje "bachelor", ili "bakalaureat". E sad, ukoliko želim da nastavim dalje, sa svršene još dvije godine sam magistar, ali ne magistar nauke, kao što bi to bilo po starom sistemu, već magistar struke. I to je otprilike ekvivalentno diplomcu koji je završio fax po starom sistemu. zato ne razumijem u čemu su nam to olakšali, kada smo sa završene 3 godine otprilike na nivou Više škole Confused

kad ljubav umre-jednom fali
i bome nije lako..
..kad naiđeš sokakom kojim svadbe prolaze....

foryou10
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 64

Datum registracije: 13 Jan 2006

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 16, 2008 1:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nikako mi se ne dopada.Imam djecu koja studiraju,a i sam sam studirao.
Mozda da odgovorim onima koji se zale na broj predmeta.Imao sam predmet matematiku cetiri semestra.Slusao predavanja i isao na vjezbe.Ispit polagao kao jedan predmet i dobio jednu ocjenu.Sada je to matematika I,matematika II,matematika III i matematika IV,"cetiri" predmeta i"cetiri ocjene"Nakon svih polozenih ispita na 4 godini masinskog faklulteta radio sam diplomski rad sest mjeseci,a onda stekao pravo na njegovu odbranu i zvanje dipl.ing mas.Dvije godine sam pohadjao magistarski studij,radio naucno-istrazivacke radove,seminarske radove,temu magistarskog rada sam odbranio u trecoj godini studija.

zanovetalica
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 19 Avg 2008
Mesto: backa palanka

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 19, 2008 1:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dobro je to zamisljeno ali je problem sto profesori ne postuju pravila Bolonje do kraja nego samo onoliko koliko njima odgovara! Po Bolonji ispit se polaze parcijalno,u dva ili tri dela, bez usmenog. A na mom fakultetu je samo 10% tako. Uglavnom imam nekoliko testova kao uslov za kolokvijum, onda jedan ili dva kolokvijuma kao uslov za usmeni, pa na kraju usmeni kod profesora. I ispadne da jedno te isto ucis sto puta i tako gubis vreme, ostaje ti jako malo vremena da ucis druge ispite. Crying or Very sad

kalaver
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 30 Maj 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Sep 07, 2008 2:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nikako mi se ne dopada.. Bar na mom faxu su uveli bolonju kako njima odgovara.. na sve nacine hoce da nam uzmu pare

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Škola, fax, posao ~ -> Kako vam se sviđa ovaj bolonjski proces??? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 6 od 7

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon