:: |
Autor |
Poruka |
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
Piletina u vrhnju
Paket pilećih prsa razreže se tako da se dobije ko šnicel - tako da nije debelo jer bi se dugo činilo. U pouljenu rostijeru složiti fete piletine(otprilike od jednog paketa bude 4-5 komada - jednu fetu do druge!). Na tu piletinu složiti fetu šunke pa fetu sira (dovoljan je 1 paketić tost sira), pa opet šunke i na vrh par fetica mozzarele.
Posoliti,popapriti,posuti petrusinom i bosiokom i zaliti sa 2dcl vrhnja.
Peći jedno dobrih 45 minuta na 180˙C, otprilike dok vrhnje ne ispari - ako gori poklopiti folijom.
Uz ovo najbolje prija zelena salata!
|
|
|
|
|
|
anabela Iskusni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 860
|
|
Mesna štruca
Evo jedne od brojnih varijacija na temu - vjerujem da će vam se svidjeti, pogotovo ako uz prilog idu pečene patate, gljive i neka dobra salata:
Zažutiti 1 sitno sjeckani luk. U to dodat 6 ožica od juhe ketchupa, 1 ožicu senfa i jednu kikaru mozzarelle izbačenu s 1 jajem. Zatim ½ kikare prezle, 2 ožice parmezana, malo petrusina, origana i papra. Zadnje se doda 75 dkg mljevenog mesa. Miješati dok se smjesa ne ujednači. Oblikovati štrucu, stavit je u namaščen pleh, premazati mješavinom 1 ožice ketchupa i 1 ožice senfa, te peći oko sat vremena.
|
|
|
|
|
|
slatka_sanerka Anđeo s greškom
|
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 24591 Mesto: *tamo pokraj Miljacke*grada cevapa, viceva, ubica, muja i sulja, al i rokera, oskarovca, nobelovaca
|
|
Piletina sa susamom
potrebno je; pileci fileti i susam . pilece filete pohujete u jaje i susam i to je to a za dekoraciju tatar sos
Editovala Daca
Tvoju temu sam spojila sa vec postojecom,kao sto rekoh...nema potrebe da se za svaki recept otvara nova tema
|
|
|
|
|
|
bhdba Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Jun 2006 Poruke: 71 Mesto: Tuzla
|
|
Pileći namaz
Ne želite li jesti konzervanse i tko zna kakve sastojke samljevene i skrivene u vašoj omiljenoj pašteti, napravite kvalitetnu i jednostavnu verziju kod kuće
Vrijeme pripreme: 15 min
U hladnjaku: 2 h
Sastojci:
2 komada pilećih prsa, kuhana, ohlađena i bez kostiju
1 šalica oraha
2/3 solje majoneze
2/3 solje kiselog vrhnja
1/2 solje peršina
1/4 solje limunova soka
2 luka
2 glavice bjelog luka
1 kascice soli
1/2 kascice papra
Upute za pripremu:
1. Narežite pileća prsa na manje komadiće.
2. Sve navedene sastojke stavite u mikser pa dobro usitnite.
3. Prebacite u zdjelu za serviranje.
4. Poslužite uz krekere i povrće
|
|
|
|
|
|
panter panta Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 29 Apr 2006 Poruke: 19
|
|
PILETINA NA KRALJEVACKI NACIN
Potrebno je:
- 2 pileca bela mesa
- 4 kasike kajmaka
- 2 jajeta
- prezle
- so
- ulje
Odvojiti meso od kostiju, napraviti snicle, posoliti i sredinu svake snicle
premazati kasikom kajmaka, uviti u rolnu, ucvrstiti cackalicama.
Rolne uvaljati u brasno, jaja (zumanca+sneg od belanaca) i prezle
pa prziti da porumeni sa svih strana.
Ako ostane kajmaka, rastopiti ga pa preliti preko piletine.
Sluziti uz rizoto.
|
|
|
|
|
|
zaljubljeni_narcis Upućeni član
|
Datum registracije: 12 Jun 2007 Poruke: 298
|
|
Piletina na kineski nacin
*potrebno:
500g pileci prsa
supa od pecurki (iz kesice)
vrhnje za kuvanje
*priprema
pileca prsa izrezati na tanke snicle
sadrzaj supe iz kesice staviti u neku chiniju i u to waljati pilece snicle,
zatim takve snicle stawljati u nauljen pleh ili vatrostalnu chiniju i posuti po njima ostatak sadrzaja kesice (supe)
kada ste ih naslozhili prelijete sa 2 pakovanja wrhnja za kuwanje,
prekrijete folijom i stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i ostavite nekih 35- 45 minuta onda prowerite da li se piletna ispekla
buon apetit!
|
|
|
|
|
|
keva2 Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 13 Jan 2009 Poruke: 502
|
|
Pečeno pile
Pile dobro prosušite papirnim ubrusom. Tepsiju obilno pospite solju, stavite pile i pecite na 180 stepeni jedan sat. izuzetno je ukusno, prijatno!
|
|
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Najbolje belo meso: Jedostavni i ukusni recepti od piletine
Ovo fino i lako meso mnogi najradije jedu kao pohovane šnicle ili pečeno na grilu. Ako vam je to dosadilo, probajte neki od starih, oprobanih recepata koje smo vam pripremili.
ALPSKA PILETINA
POTREBNO JE
1 kg pilećeg belog mesa, 300 ml pavlake, 240 g krompira, 100 g mocarele, 100 g čeri paradajza, 100 g rukole, 100 g vrganja, ruzmarin, suvi biljni začin, 1,5 dl belog vina, 4 paprike.
PRIPREMA
Isecite čeri paradajz na četvrtine, mocarelu na štapiće, pa pomešajte s rukolom i maslinovim uljem. Zatim uzmite komad pilećeg belog mesa, izbušite ga kroz sredinu i napunite prethodno pripremljenom masom. Ispecite ga na roštilju, ali ga okrenite nekoliko puta dok se ne uverite da je meso pečeno.
U međuvremenu pripremite sos. Prodinstajte vrganje, dodajte im seckani beli luk, ruzmarin, belo vino, nastavite da dinstate i na kraju dodajte pavlaku i začine. Kao prilog koristite pečeni krompir i grilovanu papriku. Kad je sve gotovo, na tanjir naizmenično poređajte krompir i papriku u krug, na sredinu sipajte sos i odozgo poređajte piletinu koso isečenu na kolutove.
AJMOKAC
POTREBNO JE
2 pileća filea, veza zeleni za supu, komad korena celera, nekoliko zrna bibera, so, suvi biljni začin, 2 kašike brašna, veća kašika maslaca, čen belog luka
PRIPREMA
U hladnu vodu stavite meso i očišćenu zelen za supu s lišćem. Dodajte očišćen koren celera, biber i so, pa kuvajte supu na tihoj vatri. Kad je supa gotova, procedite je, izvadite meso i, kada se meso malo prohladi, isecite ga na manje komade. Na maslacu propržite brašno pazeći da ostane svetlo. U svetlu zapršku nalivajte proceđenu supu i uz stalno mešanje kuvajte sos. U gotov ajmokac dodajte propasiran čen belog luka, komade mesa i začinite mlevenim biberom i biljnim začinom. Sve još malo prokrčkajte i poslužite toplo.
ENGLESKA PITA
POTREBNO JE
ZA TESTO 300 g belog brašna, 120 g maslaca, 1 jaje, so, voda
ZA NADEV 400 g pilećeg belog mesa, 2 krompira, 3 šargarepe, 100 g cvetova brokolija, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, peršun, 2 kašike brašna, 0,5 l supe od kocke, so, biber, 1 jaje
PRIPREMA
Od brašna, maslaca, jajeta, soli i vode zamesite tvrđe testo i ostavite ga da odstoji. Krompir i šargarepu napola skuvajte i isecite na kockice, a brokoli samo podelite na manje cvetove. Na maslacu propržite iseckan luk i na kocke isečeno pileće meso. Posolite, pobiberite i dodajte naseckan beli luk. Pospite brašnom i zalijte pilećom supom od kocke. Stavite da se kratko prokuva i zgusne, pa dodajte krompir, šargarepu i brokoli. Peršun iseckajte i dodajte u nadev. Ako je potrebno, još začinite solju i biberom i sklonite s vatre. Podmazan kalup obložite testom koje ste prethodno tanko razvukli i podelili u dva kruga. Napunite ohlađenim filom, prekrijte drugim krugom testa i po obodu kalupa spojte donju i gornju koru. Premažite jajetom, pa na vrhu pite napravite dva manja otvora kroz koje će izlaziti para tokom pečenja. Pecite oko pola sata na 180 stepeni.
VATRENA PILETINA
POTREBNO JE
dva komada pilećih grudi, 2 kašike soja-sosa, 2 kašičice skrobnog brašna, 2 male crvene ljute paprike, glavica crnog luka, 1 šargarepa, manji komad svežeg đumbira, so, biber, ulje ZA SOS 2 kašike soka od limuna, 2 kašike ljutog kečapa, kašičica meda, kašika smeđeg šećera, kašičica slatke začinske paprike, 100 ml pilećeg bujona
PRIPREMA
Pileće meso isecite na uske trake, poređajte u veću činiju, posolite i pobiberite. U blenderu sameljite luk, šargarepu, đumbir i očišćenu papričicu, pa stavite u činiju s mesom. Dodajte soja-sos, pospite skrobnim brašnom, pa sve dobro izmešajte i ostavite da u frižideru odstoji bar dva sata. Potom na vrućem ulju propržite štapiće piletine. Odvojeno pomešajte sok od limuna, med, začinsku papriku, kečap, bujon i smeđi šećer. Kada se sve dobro sjedini prelijte komade piletine i još malo vratite da zavri. Poslužite s kuvanim pirinčem.
{Zena}
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Zapečena boranija s palentom
Sastojci:
700 g boranije
2 glavica crnog luka
2 šargarepe
500 g junetine od buta
2 dl neutralne pavlake
2 jajeta
juneće supe po potrebi
4 kašike palente
mirođija, ulje
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Junetinu iseći na krupnije kocke, crni luk na kockice a šargarepu na kolutove.
2. Na malo ulja propržiti crni luk a potom dodati junetinu te i nju kratko propržiti.
3. Potom dodati šargarepu i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi povremeno dolivajući juneću supu dok meso napola ne omekša. Zatim dodati boraniju i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dinstanja, kada svi sastojci omekšaju a suvišna tečnost uvri (potrebno je da ostane vrlo malo tečnosti), dodati mirođiju i začine po ukusu.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju presuti boraniju sa junetinom.
6. Posebno umutiti neutralnu pavlaku i jaja pa preliti preko boranije i odozgo posuti palentom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 30 min.
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Piletina na francuski način
Ukoliko ste ljubitelji piletine, pokušajte da je ovaj put napravite na malo drugačiji i ukusniji način...
Sastojci:
700g pilećih grudi bez kostiju, isečenih na 8 tankih fileta
3/4 šolje belog vina
1/2 šolje nemasne pileće supe
2 kašike putera
1/4 šolje svežeg peršuna, naseckanog
2 kašičice kapra
sok od 2 limuna
so i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Poređajte pileće meso jedno do drugog na velikoj dasci za sečenje. Pokrijte ih plastičnom folijom. Istucite meso do debljine oko 0.5cm.
Posolite i pobiberite piletinu i stavite je u pleh za pečenje koju ste nauljili maslinovim uljem.
Puterom namažite svaki kotlet.
Sipajte vino, supu, sok od limuna preko piletine i na vrh stavite kapar.
Pokrijte folijom i pecite oko 20 minuta. Skinite foliju i pecite još 10 minuta da bi se piletina užućkala. 6. Garnirajte sa peršunom i odmah poslužite.
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Punjeno pile
Sastojci:
1 pile (1,8 kg)
1 pomorandža
1 kašika meda
1 manji praziluk
250 g pileće džigerice
200 g šampinjona
60 g pirinča
0,5 dl ulja
2 dl supe od povrća
600 g prokelja
50 g margarina
mešavina začina, so
Priprema:
1. Praziluk i pileću džigericu iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Na malo ulja propržiti praziluk i šampinjone, a potom dodati pileću džigericu te i nju kratko propržiti.
3. Zatim dodati pirinač i malo propržiti, pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok pirinač na omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pile natrljati začinima po ukusu te napuniti pripremljenim nadevom i otvor pričvrstiti čačkalicama.
5. Tepsiju nauljiti i u nju položiti punjeno pile. Preliti ga supom od povrća i pokriti folijom pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Potom skloniti foliju.
6. Sjediniti sok od pomorandže sa medom i pripremljenom smesom prelivati pile tokom pečenja.
7. Prokelj obariti u slanoj vodi, ocediti ga od suvišne tečnosti i kratko propržiti na margarinu.
Uživajte!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Začinjena pileća krilca
Volite ljutkasto meso?Onda ima da uživate. zbog ovih krilca!
Sastojci (za 4 osobe):
1,5 kg pilećih krilaca,
1/2 kašičice čilija,
2 kašike soja sosa,
2 čena belog luka,
50 g majoneza,
50 g senfa,
4 dl ulja za prženje,
biber,
so.
Priprema:
Pileća krilca iseći na polovine, blago posoliti i pobiberiti. Staviti na papirni ubrus da upije tečnost da ne bi ulje prskalo. Zatim, ispržiti u tiganju na dubljem ulju da lepo porumene. Izvaditi na kuhinjski papir da upije višak masnoće.
U posebnoj posudi pomešati senf, majonez, soja sos i čili. Dodati izgnječen beli luk i izmešati žicom za mućenje. U sos dodati pržena krilca i promešati. Poklopiti i ostaviti da krilca upiju začine.
Na tanjir za serviranje staviti listove oprane zelene salate. Odozgo poređati pileća krilca. Dekorisati peršunom.
Prijatno!
Pohovana piletina sa sirom
Sastojci:
600 g pilećeg belog mesa
prstohvat belog luka u prahu
1 kašičica seckanog bosiljka
1 kašičica seckanog peršuna
150 g kečapa
3 jajeta
1 limun
100 g kačkavalja
180 g prezli
150 g brašna
500 g krompira
mešavina začina
origano, ulje
Priprema:
1. Piletinu iseći na šnicle, istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
2. Posebno sjediniti prezle, beli luk u prahu, peršun i bosiljak.
3. Pileće šnicle uvaljati u brašno, zatim u umućena jaja i na kraju u smesu od prezli. Pržiti ih na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
4. Pržene šnicle poprskati sokom od limuna.
5. Kečap pomešati sa malo origana i premazati šnicle. Potom šnicle prekriti listovima kačkavalja i kratko zapeći u rerni da se sir otopi.
6. Krompir očistiti i iseći na štapiće pa ga propržiti na vrelom ulju i poslužiti kao prilog uz gotovo jelo.
Uživajte!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|