:: |
Autor |
Poruka |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma

 |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija

|
|
Teletina punjena ćurećim bubrezima
SASTOJCI
teleće meso
ćureći beli bubrezi
kisela pavlaka
pršuta
šampinjoni
brašno
začin
so, biber
NAČIN PRIPREME
Skuvati ćureće bele bubrege. Teletinu iseći na odreske, istući je i posoliti. Meso prekriti najpre pršutom, a potom i kuvanim bubrezima, pa saviti kao rolnice. Svaku rolnicu uvaljati u brašno i propržiti na masnoći. Doliti malo vode, poklopiti i kratko prodinstati. Dodati šampinjone i začiniti. Kuvati još malo i na kraju dodati kiselu pavlaku. Služiti toplo.
|
_________________
 |
|
|
|
 |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma

 |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija

|
|
Teleće srce u umaku od vina
SASTOJCI
2 teleća srca
2 šargarepe
2 kašike belog vina
2 glavice crnog luka
100 grama slanine
2 šargarepe
so, biber u zrnu
Umak od vina
2,5 dl belog vina
150 grama šargarepe
0,5 dl pavlake
lovorov list
so
NAČIN PRIPREME
Srca očistiti od žilica, oprati ih, osušiti i nadenuti komadićima slanine. Dinstati na umerenoj temperaturi zajedno sa rasečenim glavicama crnog luka, šargarepom, lovorom i biberom. Pre nego što srca omekšaju, dodati vino. Izvaditi srca, a zelen propasirati.
Na puteru u kom se srce dinstalo napraviti umak od vina, tako što ćete propržiti iseckanu šargarepu i brašno, dodati lovor, posoliti, pobiberiti i naliti vodom. Prokuvati i propasirati. Vratiti u sud i dodati kiselu pavlaku. Ako je umak suviše gust, razrediti ga vinom.
|
_________________
 |
|
|
|
 |
Yasmin Banovan! Prijatelj foruma

 |
Godine: 59
Datum registracije: 31 Avg 2004 Poruke: 14175 Mesto: zemlja nedodjija

|
|
Rezanci s džigericom
SASTOJCI
500 grama svinjske ili juneće džigerice
1 glavica crnog luka
1 režanj suve slanine
paradajz pire
so, ulje, biber
rezanci (ili makaroni)
NAČIN PRIPREME
Na ulju propržiti crni luk, kockice slanine i džigericu isečenu na kockice. Tako pripremljenu džigericu promešati s rezancima prethodno obarenim u slanoj vodi. Po ukusu pobiberiti i i pre služenja preliti sosom od paradajza.
|
_________________
 |
|
|
|
 |
Maja S. Odomaćeni član

 |
Godine: 44
Datum registracije: 18 Jun 2005 Poruke: 1570

|
|
Ej, ne mogu vise da citam....ogladnela sam....
|
_________________ "Strast je zaludjenost nekom osobom, želja za nekim...Kada strast prodje na svetlo izlazi ljubav. Jer ljubav znači voleti nečije mane, dok STRAST voli vrline..." |
|
|
|
 |
panter panta Početnik Domaćeg.de

 |
Datum registracije: 29 Apr 2006 Poruke: 19

|
|
Bubrezi sa jabukovačom
sastojci: Za broj osoba: 4
? 4 teleća bubrega
? 3 dag maslaca
? 2 dl jabukovače (vino)
? 1 glavica luka
? 2 jabuke
? 2 žlice vrhnja
? sol, papar
priprava:
Bubrege očistite , tanko narežite i ispržite. Zalijte vinom i lagano zagrijavajte da provri. Izvadite ih, posolite i popaprite i držite na toplom.
U masnoći od prženja ispržite usitnjeni luk i jabuke narezane na male ploškice.
Kratko ih pržite pazeći da ostanu cijele.
Luk složite po bubrezima i okružite jabukama
|
|
|
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

 |
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
Dzigerica u pavlaci
Sastojci za 4 porcije
600 g svinjske džigerice,
2 dl kisele pavlake,
2 glavice crnog luka,
malo brašna,
so,
biber,
malo senfa,
začin "c",
ulje
Priprema
Luk isecite na rebarca i propržite.
Džigericu isecite na tanje i manje komade, uvaljajte u brašno i s obe strane propržite na luku.
Nalijte sa malo vode, dodajte pavlaku, senf, so, biber i začin "c".
Stavite da malo prokuva.
Gotovo jelo poslužiti uz bareni pirinač.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

 |
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Perkelt od džigerice
Sastojci:
600 g pileće džigerice
3 glavice ljubičastog luka
100 g mesnate slanine
1/2 kašičice mlevene paprike
0,5 dl slatkog crnog vina
2 kašike soja sosa
1 dl pileće supe - 1 kašika gustina
1 kašika seckanog peršuna
600 g krompira
1 dl mleka, so
40 g margarina
mešavina začina, ulje
Priprema:
1. Ljubičasti luk i mesnatu slaninu iseći na kockice.
2. Pileću džigericu preseći napola i očistiti od žilica.
3. Na malo ulja propržiti luk i slaninu a zatim dodati pileću džigericu i kratko je pržiti na umerenoj temperaturi. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok džigerica ne omekša.
4. Potom dodati slatko crno vino, soja sos i mlevenu papriku te kratko prodinstati.
5. Pred kraj dodati mešavinu gustina i pileće supe pa kuvati dok se ne zgusne.
6. Dinstanu džigericu začiniti po ukusu i posuti peršunom.
7. Krompir obariti u slanoj vodi a zatim ga procediti i ispasirati. Sjediniti sa margarinom i mlekom te umutiti mikserom.
8. Gotovu džigericu servirati uz pire krompir.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

 |
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Pohovana pileća džigerica
Vreme pripreme oko 30 minuta
* * * Sastojci * * *
Pileća džigerica
Brašno
Jaja
Prezle
Ulje za prženje
* * * Priprema * * *
Džigericu hladnom vodom oprati i kuhinjskom krpom prosušiti. Tako pripremljenu džigericu uvaljati u brašno, umočiti tj. spustiti u razmućena jaja kojima dodati 1 čajnu kašičicu ulja (na dva jaja).
Džigericu izvaditi iz jaja, spustiti u pripremljene prezle i sa svih strana naneti iste. Tom prilikom džigericu pritisnuti malo rukom. Džigericu pržiti na zagrejanom ulju s obeju strana dok ne bude gotova. Prženu staviti na kuhinjski papir da se ulje sacedi i vruće servirati.
Posuda u koju se prži (tiganj) treba da ima dosta ulja da džigerica ne izgori i lepo se isprži.
* * * Brašno i prezle koje ostanu, prosejati i ostaviti za sledeći put. * * *
Prijatno!
Pileća džigerica sa povrćem
Ukupno vreme 60 minuta
* * * Sastojci * * *
6-7 - pilećih džigerica
4 - paradajza
3 struka / mladog crnog luka
1-2 češnja belog luka
250 gr.graška
2.šargarepe
100 gr.dimljene šunke
100 gr.dimljene slanine
1 kašika iseckanog peršuna
2 kašike paradajz pirea
4 kašike pilećeg bujona
2 kašike maslinovog ulja
so i biber (po ukusu)
* * * Priprema * * *
Džigericu oprati, skuvati i iseći.
Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckan crni luk, dodati na kockice iseckanu šunku i slaninu i uz mešanje pržiti 1-2 min.
Kuvani grašak i kuvanu šargarepu (iseckanu na kolutove) kao i oljučten i na kockice iseckan paradajz (očistiti seme) dodati prethodnoj masi.
Pripremljenu džigericu, ispresovan beli luk, kao i paradajz pire dodati ostalom materijalu.
Naliti bujonom (promešati) smanjiti temperaturu i sve zajedno dinstati 3-4 min.
* * * Posoliti, pobiberiti, iseckan peršun (promešati) i služiti vruće uz pirinač, pire krompir, itd. * * *
Prijatno!
Pileća džigerica sa šampinjonima
Ukupno vreme pripreme 45 minuta
Nadam se da će se i Vama svideti. Brzo, jednostavno i ekonomično, a što je najvažnije ne može da ne uspe. Ovo je za za 2 osobe, a Vi uvećajte sastojke za onoliko koliko osoba imate za trpezom. Kao prilog današnjem ručku možete dodati pirinač, izabrati po želji i ukusu, krompir, testenina.
* * * Sastojci * * *
srednja glavica luka
250 gr. - šampinjona iz konzerve (seckani)
5-6 pilećih džigerica
2 dcl tečnog paradajza
2 dcl tečne pavlake
1 kašičica gustina ili brašna
ulje
voda
beli luk u prahu
vegeta
biber
mlevena paprika (poznata kao aleva paprika)
* * * Za pirinač:* * *
1.šolja pirinča
3. šolje vode
1.govedja kocka
vegeta
* * * Priprema * * *
Luk sitno iseckati pa ga propržiti na vrlo malo ulja, dodati malo belog luka u prahu, mlevenu papriku i vegetu po želji, naliti sa malo vode i ostaviti da se dobro izdinsta.
* * * Kada luk bude sasvim mekan dodati šampinjone i naliti još malo vode, ako je potrebno, pa još malo dinstati. * * *
Dodati džigericu (obično se isecka), dinstati.
Posebno umutiti paradajz, pavlaku i gustin (brašno) pa dodati džigerici i šampinjonima, začiniti po ukusu i dinstati dok se sve lepo ne ukuva.
Dok vam se luk dinsta obarite pirinač ili pripremite neki dodatak po želji.
* * * Ko voli slanije pa pored goveđe kocke, može dodati i malo vegete u pirinač, Vi odredite sami po vasem ukusu.* * *
Prijatno!
Pileća džigerica u pikantnom sosu od testenine
Ukupno vreme 30 minuta
* * * Sastojci * * *
400. grama pileće džigerice
1 glavica crnog luka
kašičica margarina
kašičica senfa
malo mlevene crvene paprike
1 dl belog vina
1 - pavlaka
kašičica - brašna
testenina po želji
* * * Priprema * * *
Izdinstati crni luk na margarinu, dodati seckanu džigericu i ostaviti da krčka oko 10 minuta. Dodati malo crvene paprike, kašičicu senfa i 1 dl belog vina. Na kraju pavlaku pomešati sa kašičicom brašna, to sipati na džigericu i ostaviti da vri nekoliko minuta.
So, biber i vegetu staviti po ukusu.
* * * Pomešati sa skuvanom testeninom. * * *
Prijatno!
Pileća dzigerica u slanini
* * * Potrebno vam je * * *
400 gr. (jedno standardno pakovanje) pilećih srca i džigerice
100 gr. slanine
2 manje ili 1 veća glavica crnog luka
3-4 čena belog luka
300 gr. paradajz soka iz tetrapaka
so, biber, origano
* * * Priprema * * *
Ukoliko nisu već odvojena, odvojite srca i džigericu.
Očistite srca od svega što vam na njima smeta i prepolovite ih.
Iseckajte i džigericu pa je odložite, ali nemojte da je pomešate sa srcima.
Naseckajte slaninu i crni i beli luk na kockice pa ih malo prodinstajte.
Pored ovoga, možete dodati i jednu šargarepu seckanu na kockice.
Osim ako vam je slanina veoma posna , nema potrebe za dodavanjem ulja, mada možete dodati malo vode da luk odmekne.
Kad luk postane staklast, ali pre nego što počne da tamni, dodajte srca.
Pržite srca skoro do kraja,pa tek onda dodajte džigericu. Ovo je zato što njoj treba mnogo manje vremena jer je rastresita za razliku od srca koja su super-kompaktna.
Sad sve to lepo pržite dok ne uhvati lepu smeđu koricu.
Dodajte paradajz sok. Ako volite možete dodati i više od 300.grama.
Krčkajte još neko vreme, dok se malo ne ugusti pa isključite ringlu i dodajte začine.
Pazite da ne presolite jer je paradajz sok nekako slankast. Probajte, pa dosolite ako je potrebno.
* * * Obavezno poslužite sa svežim belim hlebom i jogurtom.* * *
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|