:: |
Autor |
Poruka |
ivajan73 Početnik Domaćeg.de

 |
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 30

|
|
SOČNI GULAŠ
SASTOJCI: 600 grama svinjskog mesa, 2 glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 2 crvene paprike, 400-500 grama kiselog kupusa, 200 grama paradajza, 4 kašike ulja, so, biber, 1 list lorbera, 1 kašičica kima, po kašičica ljute i blage aleve paprike, 150 grama kisele pavlake
NAČIN PRIPREME: Meso dobro oprati i prosušiti, a crni i beli luk sitno iseckati. Paprike oprati, preseći napola i očistiti od semenki. Kiseli kupus sitno iseckati. Paradajz oprati i takođe sitno iseckati. Zagrejati ulje u jednoj posudi i zapeći meso sa svih strana. U to dodati crni i beli luk i sve zajedno propržiti. Zatim dodati kockice paprike, kiseli kupus i paradajz sa sopstvenim sokom. Začiniti solju, biberom, kimom i mlevenom paprikom. Dodati list lorbera. Pustiti da gulaš provri, poklopiti i ostaviti da se krčka na tihoj vatri oko 60 minuta. Pre serviranja, jelu dodati kiselu pavlaku. Uz ovo jelo služiti kuvani krompir ili testo, u zavisnosti od ukusa.
|
|
|
|
|
 |
ivajan73 Početnik Domaćeg.de

 |
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 30

|
|
KINEZI
SASTOJCI: 1/2 kg mlevenog mesa, 4 jajeta, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 7 kašika brašna, 1 kašika griza, 1 čaša vode, malo praška za pecivo, začini po ukusu, ulje za prženje
NAČIN PRIPREME: Pomešati pola kilograma mlevenog mesa, 4 jajeta, 1 glavicu sitno iseckanog crnog luka, 2 čena iseckanog belog luka, 7 kašika brašna, 1 kašiku griza, 1 čašu vode i malo praška za pecivo, pa začiniti po ukusu. Smesu vaditi kašikom i pržiti na vrelom ulju.
|
|
|
|
|
 |
redstars Početnik Domaćeg.de

 |
Godine: 45
Datum registracije: 28 Jun 2005 Poruke: 18 Mesto: beograd

|
|
PIKANTNA GOVEĐA SALATA
Potrebno je: 1 kg goveđeg mesa, 4 manje glavice crnog luka, 2 šargarepice, 2 krastavčića, desetak zrna kapra, 100 g crnih maslina, 1 marinirana crvena paprika, malo sitno seckanog peršuna, 2 kuvana jaja, kafena šoljica ulja i sirćeta, so i mleveni biber.
Pripremanje: meso i šargarepu skuvati u supi, izvaditi, ocediti, meso još toplo iseći na štapiće, a šargarepu na kolutiće. Luk očistiti i seći na rebraca. Masline prepoloviti, izvaditi košticu, krastavčliće iseći na tanke kolutiće i sve izmešati. Napraviti marinadu od ulja, sirćeta, soli, mlevenog bibera i malo šećera. Marinadu dobro izmešati preliti meso i povrće, dobro izmešati, dodati sitno seckani peršun i još malo izmešati. Pred serviranje ukrasiti osminama tvrdo kuvanih jaja i rezancima marinirane paprike.
|
|
|
|
|
 |
slatka_sanerka Anđeo s greškom

 |
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 24591 Mesto: *tamo pokraj Miljacke*grada cevapa, viceva, ubica, muja i sulja, al i rokera, oskarovca, nobelovaca

|
|
Sultanov odrezak
potrebno je telece meso odnosno kremenadle,dimljeni sir,suho meso i fafaroni. potom kremenadle filujete dimljenim sirom suhim mesom i jednim fafaronom i zatvorite cackalicama i onda to pohujete u jaje i prezlu
Editovala Daca
Nema potrebe da za svaki novi recept otvaras posebnu temu
|
|
|
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

 |
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
Teletina u pikatnom umaku
Sastojci:
* Pola kg teletine od buta izrezane na odreske, koje izlupate (istučete) i razrežete na prst široke rezance
* Dvije velike žlice maslaca ili margarina
* 1 mala glavica luka
* So i biber
* 1 velika kasika brašna (ili zobenih mljevenih pahuljica)
* Sok od pola limuna
* 4 velike kasike crnoga vina
* 1 i po - 2 deci kiselog vrhnja
* 1 velika kasika peršina
Priprema:
Ispržite luk na margarinu, dodajte meso, sol, papar i na jačoj vatri uz mješanje pržite oko 10-20 minuta. Nakon toga dodajte brašno, zatim sok od limuna, vino, pa kiselo vrhnje i peršin. Uz mješanje kuhati dvije minute. Eto vidite kako je brzo. Uz skuhano jelo možete poslužiti kao prilog pire krumpir i salatu.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

 |
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Italijanske ćufte u paradajz sosu
Obrok za četiri do šest osoba poslužite uz kuvanu testeninu.
Sastojci:
Za ćufte
700 grama mlevene govedine
100 grama mesnate suve slanine
Jedno žumance
Glavica crnog luka, sitno iseckana
Tri kašike svežeg origana
So, biber
Maslinovo ulje
Za sos
Kilogram oljuštenog paradajza
Tri kašike koncentrovanog paradajz pirea
Dva čena belog luka
Jedna manja suva ljuta papričica
Pola kašičice prah šećera
Malo limunovog soka
50 grama svežeg bosiljka
Priprema:
U tiganju zagrejte dve kašike maslinovog ulja, i propržite iseckani luk i slaninu. Posle pet minuta, dodajte origano i pržite još nekoliko minuta. Sklonite sa vatre, i ostavite da se ohladi u većoj posudi za mešenje.
U posudu dodajte sve ostale sastojke za ćufte, i dobro izmešajte rukama ili kašikom. Od dobijene smese napravite manje ćufte, i ostavite ih da odstoje desetak minuta.
Iseckajte paradajz, čen belog luka i papričicu. U činiji pomešajte ove sastojke sa koncentratom paradajza, kašikom maslinovog ulja i šećerom.
Ćufte pržite na maslinovom ulju dok blago ne porumene sa svih strana, a zatim ih poređajte u posudu za pečenje. Prelijte ih mešavinom paradajza, i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 40 minuta.
Obarite testeninu željenog oblika "al dente", dodajte malo putera i servirajte uz ćufte u sosu. Po želji, narendajte i parmezan pre serviranja.
(MONDO)
|
|
|
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

 |
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Punjeni biftek
Sastojci:
1,5 kg junećeg bifteka
1 glavica crnog luka
3 kašike prezli
100 g mesnate slanine
250 g pileće džigerice
1 jaje
50 g pirinča
1 kašika senfa
1 kašika gustina
1 kašičica seckanog peršuna
4 kašike ulja
2 dl juneće supe
mešavina začina, biber
Način pripreme:
1. Juneći biftek očistiti od žilica, a potom pomoću noža u sredini napraviti udubljenje za punjenje.
2. Pileću džigericu očistiti od opne i žilica pa iseći na kockice.
3. Crni luk i mesnatu slaninu takođe iseći na kockice.
4. Pirinač obariti u slanoj vodi te ga procediti od suvišne tečnosti.
5. Na malo ulja propržiti crni luk a zatim dodati slaninu te i nju kratko propržiti.
6. Potom dodati pileću džigericu i pržiti je dok ne omekša. Skloniti sa ringle pa dodati pirinač, jaje, peršun i prezle. Začiniti po ukusu i dobro izmešati.
7. Pripremljenom smesom napuniti biftek te ga uvezati kuhinjskim koncem kako bi zadržao željeni oblik.
8. U nauljenu tepsiju staviti biftek i preliti ga junećom supom. Pokriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 60 min. Zatim ukloniti foliju i nastaviti sa pečenjem dok ne porumeni.
9. Biftek izvaditi a masnoću u kojoj se pekao procediti. U sat od pečenja dodati razmućeni gustin sa malo vode i senf. Doliti 2 dl vode i kratko prokuvati da se dobije odgovarajuća gustina.
10. Pripremljenim umakom preliti biftek i poslužiti ga uz bareno povrće po želji.
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

 |
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Punjena pljeskavica
Sastojci:
1 kg roštilj mase
150 grama pršute
150 grama kačkavalja
2 supene kašike ulja
Priprema:
Roštilj masu podeliti na četiri dela, pa od svakog dela oblikovati dve kugle i ručno istanjiti. Jednu istanjenu kuglu prekriti kačkavaljem, zatim pršutom, pa opet kačkavaljem.
Preklopiti drugom rastanjenom kuglom, a krajeve ručno sjediniti i peći na malo ulja dok ne porumeni. Priloge dodajte po želji.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

 |
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Punjeni kotleti sa sirom
Sastojci:
4 deblja svinjska kotleta (krmenadle)
200 g mladog sira
50 g švapskog sira
2 čena belog luka
1 kašičica seckanog peršuna
1 kašičica seckanog vlašca
6 dl juneće supe
1 dl pavlake
1 kašika brašna
200 g šampinjona
700 g krompira
30 g putera
1 dl mleka, ulje
mešavina začina, biber
Priprema:
1. Svinjske kotlete zaseći po sredini kako bi se dobili otvori za punjenje.
2. Potom ih preko najlon kese istanjiti tučkom za meso i začiniti po ukusu.
3. Posebno sjediniti izmrvljeni mladi i švapski sir, peršun, vlašac i začine po ukusu pa dobro izmešati.
4. Pripremljenim filom od sira napuniti krmenadle i zatvoriti ih čačkalicama.
5. Punjene krmenadle propržiti na malo ulja sa obe strane, a zatim nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
6. Kada meso omekša, dodati umućenu pavlaku sa brašnom, začine po ukusu i kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
7. Krompir očistiti i iseći na kockice, pa obariti u slanoj vodi. Potom ga ispasirati i sjediniti sa puterom, mlekom i začinima po ukusu i dobro izmešati.
8. Gotove kotlete poslužiti uz pire krompir
Prijatno!
Mućkalica u pivu
Ukoliko volite da pijete pivo, evo jednog recepta koji će zadovoljiti sva vaša čula. A to što je u pitanju mućkalica u pivu, ne znači da ne možete da popijete još jedno uz jelo.
Sastojci:
1 veći svinjski file
2 glavice crnog luka
2 čena belog luka 250 g pelata paradajza
1 veća crvena paprika
3 dl piva
1 kašika seckanog peršuna
4 kašike ulja
1 kašika brašna
400 g spiralne testenine mešavina začina, biber
Priprema:
1. Svinjski file iseći na trake, a crni luk i papriku na kockice. Beli luk ispasirati, a pelat paradajza izmiksati.
2. Na malo ulja propržiti svinjski file da porumeni, a zatim dodati crni i beli luk te još malo propržiti.
3. Potom dodati crvenu papriku. Kada paprika omekša, dodati pelat paradajza i začine po ukusu pa postepeno dolivati pivo i nastaviti sa dinstanjem.
4. Pred kraj dodati peršun, posuti sa malo brašna i kuvati dok se ne dobije željena gustina.
5. Spirale obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim ih ocediti od suvišne tečnosti i poslužiti kao prilog uz glavno jelo.
Prijatno!
Prava leskovačka mućkalica
Leskovačku mućkalicu prave na razne načine, ali samo jedan je originalni : meso mora najpre na roštilj, pa u šerpu.Ili jos bolje u zemljano grne ili djuvec.Bez improvizacije.
Sastojci za 10 osoba
1 kg svinjskog mesa od vrata, sa masnoćom
200 gr mesnate sveže slanine
4 -5 glavica krupnog crnog luka
10 pečenih, oljuštenih i iseckanih paprika
500 gr
očišćenog paradajza, a može i flaširanog iz zimnice, kečap nije dobra varijanta
2 glavice belog luka
2 -3 suve paprike
po ukusu soli, ljute papričice i vegete
1,5 dcl ulja
Priprema
1. Meso posuti vegetom, iseći na deblje šnicle, pa na srednje krupne kocke
2. Ispeći na roštilju, najbolje je ako se naprave ražnjići, pa meso posle pečenja skine sa štapića.Parcice mozete obmotati slaninom ili slaninu posebno ispeci i kasnije dodati u povrce.
3. U međuvremenu iseckati sitno crni luk i utrljati u njega 2 kašike soli, kako bi izgubio ljutinu.
4. Dinstati ga na ulju dok se sasvim ne istopi, neprestano mešajući, uz dodavanje tople vode.
5. Kad je luk upržen, dodati sečene paprike i paradajz, i seckani beli luk.
6. Dinstati dok ne ispari tečnost
7. Dodati meso, naliti sa malo vode i krčkati dok se povrće ne pretvori u kompaktnu masu
8. Začiniti, zaljutiti po ukusu.
Posluživanje
Leskovačka mućkalica se služi topla, uz tanku pogaču, sir i šopsku salatu.Neki je pri kraju kuvanja prespu u zemljani sud i zapeku. Može, a ne mora.Jede se viljuškom, ali ljudi sa juga, saft od povrća zahvataju korom od pogače…..
Uživajte!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

 |
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Hohštaplerski gulaš
Ako ništa, ovaj recept treba probati zbog njegovog imena. A i priprema nije teška, možda malo duže traje, ali je zato i užitak pri konzumiranju veći.
Hohštaplerski gulaš,tako ukusan...
Sastojci:
1,5 kg junetine iseckane na trake
1,5 kg crnog luka
700 grama slanine "sapunjare"
0,7 litara suvog crnog vina
So i biber po ukusu
Priprema:
Na dno lonca staviti slaninu isečenu na krupne kocke. Naizmenično ređati luk isečen na kockice i meso (red luka-red mesa); svaki red luka posoliti i pobiberiti i završiti lukom. Na vrhu lonca treba da bude mesta za barem dva deblja prsta.
Preko naliti vino, a zatim lagano krčkati na veoma tihoj vatri 3-4 sata. Nipošto ne mešati. Ako počne da vri, smanjiti vatru. Kada se meso na vrhu skuva, gulaš je gotov, a možete ga servirati uz testo ili bareni krompir.
Uživajte!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

 |
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Teleći gulaš
Mnogima omiljeno jelo, prilično brzo se sprema i, ono što je najbitnije, neće isprljati puno sudova.
Potrebno je:
500 g teleće plećke
suncokretovo ulje
1 luk, naseckan
60 ml prošeka ili belog vina
1 kašičica koncentrata paradajza
1 goveđa kocka
pola kašičice cimeta
5 krompira srednje veličine
So i biber
peršun
Priprema:
1. Meso očistite od žilica i masnoće i izrežite na kockice veličine 2×2 cm. U posudi zagrejte ulje i na njemu propržite luk. Dodajte meso i mešajući propržite kratko sa svih strana.
2. Polijte vinom i pustite da alkohol ispari. Dodajte koncentrat paradajza, goveđu kocku, cimet i dovoljno vode da pokrije meso. Sve kuvajte dok meso ne omekša, otprilike 50 minuta. Povremeno promešajte.
3. Krompir narežite na kockice pa ga dodajte u posudu i kuvajte dok ne omekša (15-20 min, u zavisnosti od veličine krompira). Dodajte vode ako treba. Posolite i pobiberite, i poslužite posuto peršunom.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

 |
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Prženi rolati
* * * Za testo * * *
300 g krompira
500 g mekog brašna
1/2 svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 dl ulja
1 dl mleka
1 jaje, so
Za fil:
350 g mlevenog mesa
1 jaje
3 kašike prezli
1 kašičica seckanog peršuna
* * * Ostali sastojc * * *
Priprema
Testo:
1. Krompir oguliti i iseći na kockice pa ga obariti u slanoj vodi. Potom ga ocediti od suvišne tečnosti, ostaviti da se ohladi i ispasirati.
2. U manju posudu sipati mlako mleko, dodati šećer, kvasac i kašičicu brašna. Dobro izmešati da ne ostanu grudvice i ostaviti na toplom da nadođe.
3. U veću posudu sipati polovinu brašna, dodati pasirani krompir, nadošao kvasac, ulje, jaje i so te dobro izmešati. Postepeno dodavati preostalo brašno i neprestano mesiti dok testo ne počne da se odvaja od posude. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
Fil:
1. Sjediniti mleveno meso, jaje, prezle i seckani prešun pa dobro izmešati.
Finalni postupak:
1. Nadošlo testo istanjiti oklagijom na debljinu od 1 cm.
2. Smesu od mesa oblikovati u valjak, a zatim je položiti duž jedne strane testa i urolovati.
3. Pripremljenu veknu staviti u zamrzivač da se stegne pa je zatim iseći na parčad debljine 1 cm.
4. Parčad pržiti na vrelom ulju sa obe strane dok ne porumene.
Prijatno!
Teleći medaljoni sa pečurkama
Ovo se ukusno jelo često nalazi na jelovnicima brojnih restorana, ali je i omiljeno i rado viđeno na porodičnim trpezama.
* * * Priprema * * *
Teleće medaljone malo istanjiti tučkom, posoliti, pobiberiti, uvaljati u brašno i kratko propržiti sa obe strane.
Posebno propržiti pančetu iseckanu na trake pa dodati sitno iseckan luk i šargarepu i sve kratko prodinstati. Ovo smesi dodati šampinjone iseckane na listiće, medaljonei vodu i ostaviti da se poklopljeno dinsta oko 40 minuta. Na kraju teleće medaljone sa pečurkama posuti sitno iseckanim peršunom
Posluženje
* * * Sastojci * * *
500 g telećih medaljona
500 g šampinjona
50 g pančete
3 glavice crnog luka
2 struka peršunovog lista
1 šargarepa
biber
so
150 ml vode
Teleće medaljone sa pečurkama poslužiti uz kuvane špagete ili šareni pirinač i sos od šampinjona.
Pjatno!
Karadjordjeva snicla
Karađorđeva šnicla ili devojački san (kakve su u nekim restoranima mogle bi se nazvati i noćnom morom, ali o toj temi nekom drugom prilikom), ili Cordon bleu (mada se plava traka ne roluje nego se samo preklopi i pohuje), ili... ne znam da li ima još i kakvih sve ima naziva za ovako pohovano meso.
Po nekim receptima bi trebalo da se pravi od telećeg mesa, tj. da se teleća šnicla puni kajmakom, sirom i pršutom. Ali uglavnom se meso tj. šnicle bilo koje vrste mesa spremljene na ovakav način zovu isto. Postoje i recepti po kojima se se meso prvo premaže senfom, dodaju se kiseli krastavci i sl. Varijacija na temu je bezbroj.
Za ovaj recept ili za 4 osobe koje jako vole karađorđeve šnicle potrebno je:
4 veće teleće, svinjske, ili šnicle od pilećeg ili ćurećeg belog mesa (ukupno
oko 1 kg ili po osobi oko 250g),
4 kašike kajmaka,
ili po potrebi da se svaka šnicla cela premaže,
8 kriški tanko narezanog tvrdog sira (parmezana, trapista, gaude...),
8 kriški tanko sečene pršute ili mesnate dimljene slanine,
2 jajeta, brašno i prezla za pohovanje,
so, biber i malo masnoće za pečenje.
* * * Meso istucite čekićem za meso da bude što
tanje. * * *
Snicle preliti sa 2-3 kasike mleka, ravnomerno i ostaviti da odstoji u frizideru oko 1 sat. Ovim postupkom snicle ce postati neverovatno socne i meke. Snicle izvaditi iz frizidera. Staviti na jedan kraj sir secen na tanke stapice, ili preko cele snicle staviti malo kajmaka, ali ne skroz do ivica, kako biste mogli da uvijete.
Svaku šniclu posolite, pobiberite, premažite kajmakom po celoj površini. Na svaku šniclu na jednoj polovini poređajte sir i šunku. Umotajte šnicle u rolnice (kao sarmu).
Svaku rolnu mesa prvo uvaljajte u brašno, zatim, jaje i na kraju u prezlu.
Kao i mnoga druga jela i karađorđeve šnicle pečem u tepsiji tj. u rerni.
U tepsiju stavite papir za pečenje, a zatim i napravljene rolnice od mesa. Svaku karađorđevu šniclu premažite kakmakom.
Tepsiju stavite u rernu zagrejanu na 220-250°C i pecite 15-20 minuta dok meso ne dobije lepu rumenu boju
Karadjordjeva snicla se tradicionalno pravi sa kajmakom, ali može sam obican Gauda sir.
* * * Servirati uz peceni krompir ili pire krompir i tartar sos. * * *
Prijatno!
Grčka musaka
Vreme pripreme - 90 minuta
* * * Sastojci * * *
1 - srednji plavi patlidžan
500 gr. - krompira
300 gr - mlevenog mesa
po ukusu biljni začin (koristit možete mešavinu grčkih začina)
malo maslinovog ulja
po ukusu i potrebi soli
2 dl - paradajz soka
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
Besamel sos
malo ulja
1 kašika brašna
250 ml mleka
50 g dimljenog kačkavalja
* * * Priprema * * *
1. Plavi patlidžan dobro operite i isećite na kolutove, posolite i ostavite ga 15. min.
2. Ocediti ga od tečnosti koju je pustio i ispeći ga u plehu obloženom aluminjumskom . folijom i podmazanom maslinovim uljem. Peći ga 15 min. na 200°.
3. Na ulju prodinstati luk, beli luk i meso. Dodati 2 dl kuvanog paradajz soka, začina po ukusu i želji.
4. Krompir očistiti i iseći na kolutove kao za musaku od krompira.
5. Pripremiti besamel
6. Brašno do zlatne boje, naliti mlekom, i uz mešanje i kuvanje na tihoj vatri, skuvati besamel. Po želji možete u besamel stavi neki tvrdi topivi sir. Ja sam stavila dimljeni kačkavalj.
7. Vatrostalnu posudu podmazati uljem, po dnu poredjati jedan sloj krompira, prekriti kolutovima plavog patlidžana i staviti meso. Sve prekriti preostalim krompirom i plavim patlidžanom.
8. Musaku preliti sa malo vode, tek da ima tečnosti u njoj, preliti besamelom i peći oko 60 min. na 200°.
9. Vi možete koristiti meso po svom ukusu, ali sa junetinom je sasvim dobar ukus.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|