www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Sve od jaja
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~
::  
Autor Poruka
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 06, 2005 11:45 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jaja u umaku od vina
SASTOJCI

jaja
50 grama putera
2 kašike brašna
1 dl belog vina
1 dl vode
1 kašičica senfa
50 grama parmezana
sok od limuna
so, biber
NAČIN PRIPREME
Zagrejati puter, dodati mu brašno, pa zapršku malo propržiti. Mešavinom vina i vode preliti zapršku i kuvati nekoliko minuta. Posoliti i pobiberiti. U gotov umak dodati senf i nekoliko kapi soka od limuna. Jaja ispeći, posuti ih struganim parmezanom, a preko njih preliti umak.



_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Pet Maj 06, 2005 11:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zapečena jaja punjena sardinama

SASTOJCI

9 jaja
3 sardine
5 kašika kisele pavlake
1 šolja mleka
prezle
sredina belog hleba
40 grama maslaca
so, biber
NAČIN PRIPREME
Tvrdo skuvajte 6 jaja, oljuštite ih, presecite napola i odvojte žumanca od belanaca. Žumanca izgnječite viljuškom, dodajte sardine i sve zajedno propasirajte. Parče sredine belog hleba potopite u mleko da bi omekšalo, izvadite i propasirajte, a zatim dodajte žumancima i sardinama. Preostala 3 jaja koja niste skuvali iskoristite tako što ćete jedno celo jaje i dva žumanca spojiti s kašikom pavlake i omekšalim maslacem. Promešajte da bi se masa sjedinila, pa je dodajte kuvanim propasiranim žumancima. Posolite i pobiberite. Dobijenom smesom napunite polutke belanaca.

Punjena jaja poslažite u vatrostalnu činiju, prelijte ih pavlakom i pospite prezlama. Pecite svega nekoliko minuta u zagrejanoj rerni.

_________________
 
Yasmin
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 58

Datum registracije: 31 Avg 2004
Poruke: 14175
Mesto: zemlja nedodjija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 8:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Žuti liker

Liker od jaja nalazi široku primenu. Može se reći da je liker od jaja višestran, jer se koristi i za pripremanje kolača, kao i za slana jela. Pravi ljubitelji likera od jaja najviše uživaju u čašici ovog pića uz šoljicu kafe, ili u mešavini oba napitka.

Za čašu kafe sa likerom od jaja treba pripremiti šoljicu tople kafe, a potom njome napuniti dve trećine velike čaše. Zatim sipajte oko tri centilitra likera od jaja. Ulupajte dve kašike slatke pavlake (ne treba da bude čvrsto ulupana), pa je sipajte u čašu. Na kraju pospite sa malo proprženih badema isečenih na listiće i ukrasite izrendanom čokoladom.

Međutim, možete i sami pripremiti liker od jaja. Sveža jaja su njegov glavni sastojak. Uzmite deset jaja i odvojite belanca od žumanaca. Za dalji rad potrebna su vam samo žumanca, a belanca možete iskoristiti za pripremanje nekog kolača, recimo, puslica.

Ulupajte u velikoj posudi žumanca i 200 grama šećera u prahu, a zatim u to postepeno dolijte 125 mililitara slatke pavlake; masa na kraju treba da bude kompaktna. Stavite posudu iznad šerpe sa vodom i na pari ručnim mikserom mutite smesu najslabijom jačinom sve dok masa od šećera i žumanaca ne postane sasvim kremasta. Sklonite činiju sa pare, stavite je u posudu sa veoma hladnom vodom i lupajte masu žicom za mućenje da bi se ohladila. Zatim izvadite činiju iz posude sa vodom. U tankom mlazu sipajte u krem od jaja 500 mililitara konjaka ili vinjaka, pa žicom za mućenje dobro izmešajte dobijenu smesu i penasto je umutite.

Liker se može sipati u flaše. Treba ih staviti na tamno i hladno mesto da odstoje dva dana, a potom se liker može konsumirati. Pre serviranja obavezno promućkajte flašu. Brzo potrošite liker iz načete flaše.

_________________
 
ann02
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 12 Sep 2005
Poruke: 9019

seychelles.gif
PorukaPostavljena: Čet Okt 27, 2005 9:15 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ŠARENI HLEB

Potrebno:5 jaja,2 tvrdo kuvana jajeta,100 gr šunkarice,5 kašika ulja,6 kašika brašna,kašika seckanog peršuna,so

Priprema:Od 5 belanaca ulupati sneg,dodati 5 žumanaca,još malo mutiti,a onda polako dodati na kockice isečenu šunkaricu i barena jaja,zatim ulje, brašno,peršunov list i so.Testo bi trebalo da bude malo gušće,pa po potrebi dodati još malo brašna.Dobro podmazati rebrasti pleh,uliti smesu i peći.
Služiti sa kiselim mlekom.
 
*kissy*
*zauvijek njegova*
<b>*zauvijek njegova*</b>





Datum registracije: 05 Sep 2006
Poruke: 10195
Mesto: između jave i sna,vrha i dna

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jan 23, 2008 7:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

volim jesti jaja..na sve nacine

_________________

**hell&granger neka vam je sa srećom**
 
filicka
*hoppípolla*
<b>*</b>hoppípolla<b>*</b>



Godine: 32

Datum registracije: 28 Jan 2006
Poruke: 10884

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 12, 2008 1:53 pm    Naslov poruke: Jaja Na vrh strane Na dno strane

Jos jedan predlog,ako ne znate sta biste pojeli,ovo vam je na brzaka...

Jaje na oko sa:malo aleve paprike,malo origana,narendanim sirom + malo majoneza + kiseli krastavci.

Inace,dokazano je da jaje na oko zamenjuje jednu sniclu u restoranu.
Po kalorijskoj vrednosti,razume se.

Pirjatno.!

Ako ste na dijeti ili ne jedete masno i pikantno,mozete jedno zumance pomesati s secerom i dok ne postane belo bledo zuto mesati a onda pojesti-vitamniska bomba.

_________________
DROP IT LIKE IT'S HOT
 
Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>





Datum registracije: 10 Avg 2005
Poruke: 30635
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 08, 2009 9:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Opet, ako nema nishta drugo u frizideru, pa ni virshli, uzecu jaja i obariti ih...Al' od jednog nemilog dogadjaja necu se odvajati od shporeta u toku te radnje Laughing Laughing Laughing

_________________
If ya can't
beat them
Eat them!
The tears of a clown make the whole world laugh.
 
dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004
Poruke: 43130

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 06, 2009 1:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja ne odstupam od przenih, sa malo kecapa

kuvana slabo jedem, cak i za Uskrs, a moj omlet zaista treba probati Mr. Green

_________________
"You'll remember me, for the rest of your life"

" I know the way to fuck them all...."
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 12, 2010 7:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam na jaja alergicna, ili sta li je vec, al ne mogu da ih svarim tako da obavezno posle njih dobijem veliku stomakobolju. Volim ih, al ne mogu da ih jedem Sad

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 31, 2010 1:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Punjena jaja na francuski nacin


Sastojci:
8 velikih jaja
1/3 šalice nasjeckane šunke
1 žlica nasjeckanog mladog luka
1 žlica nasjeclanog peršina
1 žlica light majoneze
1 čajna žlica senfa
1 čajne žlice svježe nasjeckanog timijana
1/8 čajne žlice soli
1/8 čajne žlice papra
2 kriške bijelog kruha, natrganog na veće komade
malo ulja

Priprema:
Jaja stavite u veći lonac. Napunite posudu vodu tako da prekrije jaja, te kuhajte dok voda ne zavri. Kad zavri, maknite s vatre i ostavite da odstoji 12 minuta. Isperite sa hladnom vodom i ocijedite. Ogulite jaja te narežite na pola (po dužini). Izvadite žumanjak – 4 žumanjka stavite u srednje veliku zdjelu. Dodajte šunku i preostalih 7 sastojaka te sve dobro promiješajte.
Kruh usitnite u mrvice u multipraktiku. U svaku polovicu jajeta stavite po jednu čajnu žlicu pripremljene mješavine. Posipajte svaku polovicu sa 1 čajnom žlicom mrvica kruha.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Jaja malo nauljite i stavite u pećnicu te pecite 5 minuta dok se mrvice ne zapeku

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>



Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Poruke: 13168
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Sep 30, 2010 8:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nove kulinarske ideje: 3 recepta za ukusan obrok s jajima


Jaja su nezamenljiva namirnica u svakoj kuhinji, bilo da je reč o slanim ili slatkim jelima. Svakodnevno ih upotrebljavate na standardne načine, pa vam mi zato predlažemo nekoliko novih recepata koji će biti iznenađenje za vaše ukućane.



KOKINA GNEZDA

POTREBNO JE
4–6 jaja, 1 kg krompira, 200 ml mleka, kašika margarina, beli biber, kašika vegete, sveža mirođija, ulje

PRIPREMA
Krompir oljuštite, isecite ga na kocke i skuvajte u vodi kojoj ste dodali so i kašiku vegete. Skuvan krompir propasirajte, dodajte mu mleko i margarin, pa dobro umutite. Začinite belim biberom i po potrebi posolite. Ako imate fišek za dekorisanje kolača, u njega stavite pire, pa na podmazanom plehu pravite okrugla gnezda. U sredinu svakog gnezda pažljivo izlijte po jedno jaje, pazeći da žumance ostane celo. Pospite sve vegetom i stavite u vrelu rernu da se zapeče. Gotova gnezda poslužite s kolutovima svežeg paradajza i pospite seckanom svežom mirođijom.






PICA PALAČINKE

POTREBNO JE
4 deblje palačinke, 4 jajeta, 4 veća paradajza, 4 crvene paprike, 4 zelene paprike, 200 g mesnate slanine, vegeta, biber, veća glavica crvenog luka, malo rendanog kačkavalja, peršun, maslinovo ulje

PRIPREMA
Paradajz oljuštite, isecite ga na kockice i dobro ocedite. Paprike očistite od semenki, pa ih kao i slaninu iseckajte na kockice. Luk takođe usitnite i ostavite ga sa strane. Na ulju propržite slaninu da postane hrskava, a onda je izvadite i na istoj masnoći pržite kockice paprike. Kad paprika omekša, dodajte oceđen paradajz, pa pospite vegeta i pobiberite. Dinstajte dok sva tečnost ne ispari, a onda u masu vratite isprženu slaninu. Palačinke stavite na tanjire, a na svaku rasporedite četvrtinu mase. Pospite rendanim kačkavaljem i kockicama crvenog luka, a jaja na oko ispržite odvojeno i stavite na svaki tanjir. Ukrasite peršunom.





DUKAT KNEDLE

POTREBNO JE
8 jaja, 600 g mlevenog pilećeg mesa, 200 g rendanih i oceđenih tikvica, čen belog luka, kašika rendanog parmezana, kašika vegete, biber, brašno, prezle, ulje

PRIPREMA
Šest jaja tvrdo skuvajte i oljuštite ih. Pomešajte meso, tikvice, jedno jaje, parmezan i vegetu, pa posolite i pobiberite po ukusu. Mešajte i povremeno pospite brašnom da dobijete kompaktnu masu. Potom je podelite na šest delova i vlažnim rukama oblikujte knedle oko tvrdo skuvanog jajeta. Svaku knedlu uvaljajte u brašno, potom u umućeno jaje, pa u prezle. U nešto dubljem zagrejanom ulju pržite knedle dok ne porumene. Poslužite sa zelenom salatom ili svežim paradajzom.







{Zena}

_________________
*"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."*
 
Bobak_BL
* Domaci Lazov *
<b>* Domaci Lazov *</b>





Datum registracije: 06 Avg 2010
Poruke: 8210
Mesto: sta te briga...za moje mjesto...

hong_kong.gif
PorukaPostavljena: Pet Nov 12, 2010 3:26 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja i jaja smo na ratnoj nozi... Rolling Eyes

_________________
S ljubavlju je isto
kao i sa sjenom...
ako za njom trcis,
dostici je neces nikada.
no samo joj okreni ledja,
ona ce te zauvijek slijediti....
Rolling Eyes
 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Svaštara ~ -> Sve od jaja Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Strana 5 od 6

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon