www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kako ostaviti cigare???
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~
::  
Autor Poruka
lolcina
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 04 Sep 2007
Mesto: USA

usa.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 05, 2007 1:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako ista mrzim u zivotu, onda su to cigarete
Uopste ne volim kada se nadjem u drustvu pusaca gdje svi dime
Nastojim sto prije napustiti to drustvo
U mojoj kuci je zabranjeno pusenje, i nijedan prijatelj nije odustao dolaziti
Ako neko treba pusiti, ide vani ili u garazu ako je vrijeme lose

Valjda ove slike nekome i pomognu

KInder Torta
Moj Dobri Anđele...
<b>Moj Dobri Anđele... </b>

Godine: 36

Datum registracije: 13 Jul 2007
Mesto: U šumi obrasloj sećanjima...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 05, 2007 2:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Samo jak karakter i nista vise, tako sam ih i ja ostavila, imala sam krize ali onda sam grickala semenke i NISAM se UGOJILA! Ko to kaze, laze! Nije uopste istina! Tako da ako neko hoce da ostavi cigare a ne sme jer se boji da ce se ugojiti... Neka samo iskulira! Nece mu biti nista! Wink

đavolče
little sexy devil
little sexy devil

Godine: 35

Datum registracije: 11 Maj 2006
Mesto: pakao

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Okt 06, 2007 1:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

treba samo imati jako volju i ne treba pokleknuti iskusenju da uzmes makar i jednu

boobamara
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 33

Datum registracije: 29 Apr 2007

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 08, 2007 12:01 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nikada cigaru u usta nisam stavila ,niti cu..ali smatram da samo ljubaw mozhe da natera choveka da prestane i da mu ta osoba predje u naviku umesto pushenja.... Rolling Eyes Razz

marijaandj
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 45

Datum registracije: 11 Okt 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Okt 24, 2007 12:31 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najvise pomazu litre i litre vode pri ostavljanju. Ja jos nisam ostavila,ali hocu,majke mi. Laughing

A,da,i trebalo bi odvojiti period koji nije stresan za ostavljanje. Npr.odmor.

[Edit by *miss_jr*: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]

filicka
*hoppípolla*
<b>*</b>hoppípolla<b>*</b>

Godine: 33

Datum registracije: 28 Jan 2006

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 09, 2008 7:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

dameski je napisao/la sledeće:
da ne ponavljam ali zaista samo jaka volja i da stvarno to zelis

ja se jos nisam odlucila na tako nesto Rolling Eyes

bas ovo bih i ja napisala.

Anđela
inso umjetnica
<b>inso umjetnica</b>

Godine: 40

Datum registracije: 18 Dec 2006

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jun 09, 2008 8:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

boobamara je napisao/la sledeće:
ali smatram da samo ljubaw mozhe da natera choveka da prestane i da mu ta osoba predje u naviku umesto pushenja.... Rolling Eyes Razz

Ne kužim te. Nisi probala nikad niti ćeš ali misliš da ljubav tj neki dečko pobjedjuje sve ili što? Rolling Eyes Ja bih ipak radije da su mi cigarete "navika" nego da mi je neki dečko - "navika" Pu, pu, pu da doživim naviku u nekoj vezi. Very Happy

Ne namjeravam niti sam sebi kao rekla ma prestat ću, ma jaka sam, ma volja je zakon. Kad bum, ondak ću. Do tad, kome ne prija, izaći ću iz prostorije i zapalit vani. Wink

aleks3
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 28 Sep 2005

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 01, 2008 10:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nicorette zvakace gumi i volja...meni je bilo uspjelo...al opet propusila onako

slaki_ch
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 29 Jun 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 02, 2008 9:11 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

je li neko probao da ostavi pusenje uz pomoc flastera?

pozdrav
slaki_ch

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 03, 2008 12:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

aleks3 je napisao/la sledeće:
nicorette zvakace gumi i volja...meni je bilo uspjelo...al opet propusila onako

nicorette imaju 2 mg nikotina, a neke cigare imaju manje, kao sto je 1.5mg, ili 1.0mg, e sad mi recite u cemu je tu fora?

dameski
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 19 Dec 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 03, 2008 12:13 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

slaki_ch je napisao/la sledeće:
je li neko probao da ostavi pusenje uz pomoc flastera?

pozdrav
slaki_ch

videla sam kolegu s posla da to nosi, bas cu sutra da ga pitam jel valja to

" I know the way to fuck them all...."

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 06, 2008 5:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sve više građana Srbije koji uživaju u dimu cigareta odlučno je da prekine sa tim štetnim porokom i učestvuje u programima za odvikavanje od pušenja na klinikama i institutima. Brojna istraživanja i kontrole zdravlja stanovnika pokazuju da je u Srbiji broj pušača u poslednjih šest godina smanjen za šest odsto, a lekari i stručnjaci tvrde da su tome doprinele kampanje za borbu protiv pušenja, a posebno odlučnost i želja „klijenta” da ostave cigarete. Podaci od prošle godine pokazuju da je broj pušača u Srbiji među odraslima smanjen za 6,9 odsto, a kod mladih za 7,4 odsto. Pre osam godina pušio je svaki drugi muškarac, dok danas to čini 39,7 odsto njih. U gradskom Zavodu za plućne bolesti i tuberkolozu pre godinu dana otvoren je „Alen Kar” centar, koji funkcioniše kao savetovalište za odvikavanje od pušenja, kroz koje je za godinu dana „prošlo” oko 500 ljudi.
Prema rečima glavnog terapeuta tog centra Milenka Petronijevića, programi traju šest sati dnevno, a sa „klijentima” se razgovara o štetnosti i zabludama o tome šta cigarete zaista predstavljaju.

„Uglavnom je jedan dolazak i šestočasovno savetovanje dovoljno da bi neko shvatio šta pušenje znači za zdravlje i da razbije iluzije da to utiče na kocentraciju i smanjuje dosadu, a ukoliko se ispostavi da taj period nekome nije dovoljan, organizuju se još dve dvočasovne terapije”, precizirao je za Tanjug Petronijević.

Naglašavajući da se specijalna metoda „Alen Kar” sprovodi u grupama, on je rekao da postoji 80 sličnih centara u 40 svetskih metropola, u kojima je, zahvaljujući toj metodi duvan ostavilo 90 odsto pušača.

Kada je reč o starosnoj dobi učesnika u programima odvikavanja, Petronijević ističe da se javljaju osobe različitih životnih doba - od 20 do 80 godina.

Načelnik Dnevne bolnice za lečenje bolesti zavisnosti dr Snežana Alčaz izjavila je Tanjugu da su se prošle sedmice u tu zdravstvenu ustanovu za program odvikavanja od cigareta javile četiri osobe.

Ona je kazala da zavisnici u prvih mesec dana dolaze dva puta nedeljno na savetovanje, a zatim ređe i tada se procenjuje koliko je njih, nakon te prve, ujedno i najrizičnije faze, ostavilo cigarete.

Dr Alčaz je upozorila da je pušenje hronična bolest i da se ne može uvek sa sigurnošću reći da je neko zauvek prestao da puši.

„Često se dešava da, kada se klijenti izleče od jedne bolesti zavisnosti, odluče da se izleče i od neke druge, koju su ustanovili da imaju, a to je najčešće pušenje”, kazala je dr Alčaz.

Kada je reč o terapiji koja se primenjuje, ona je navela da se nakon procene zdravstvenog stanja, klijentima daje nikotinska supstituciona terapija i lek ziban, namenjen odvikavanju od pušenja, flasteri ili žvake, kako bi se smanjila želja za upotrebom cigareta.

Lekari upozoravaju da muškarci koji puše jednu paklu cigareta dnevno imaju 22 puta veći rizik da obole od karcinoma pluća u odnosu na nepušače.

Jedna od najtežih bolesti uzrokovana pušenjem je hronična opstruktivna bolest pluća, koju karakteriše kašljanje, iskašljavanje ili jutarnji pušački kašalj i otežano disanje.

Dokazano je i da pušači češće boluju od akutnih i hroničnih bolesti disajnih organa, a pušenje izaziva srčani i moždani udar, ali i bolesti krvnih sudova kao što su pušačka noga i impotencija.

Stručnjaci podsećaju da Zakon o zabrani pušenja na javnim mestima u Srbiji još nije u potpunosti zaživeo, dok se u mnogim evropskim zemljama sprovodi rigorozno od pre nekoliko godina. (Tanjug)

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Zdravlje ~ -> Kako ostaviti cigare??? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  sledeća
Strana 5 od 7

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon