:: |
Autor |
Poruka |
milicik Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 09 Maj 2006 Poruke: 3396
|
|
Citat: | Bolje ne posto nista neprave savrseno nisu ni tvoju maticnu ni procesor!zato ces svakog casa cekati da rikne kao i sugavi amd! |
Ja kompjuter imam vec 2 godine i nista nije ''riknulo'' ni kako ti zoves sugavi AMD
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Maj 2005 Poruke: 8742 Mesto: Beograd
|
|
milicik je napisao/la sledeće: | Citat: | Bolje ne posto nista neprave savrseno nisu ni tvoju maticnu ni procesor!zato ces svakog casa cekati da rikne kao i sugavi amd! |
Ja kompjuter imam vec 2 godine i nista nije ''riknulo'' ni kako ti zoves sugavi AMD | Tako je milicik reci mu,slazem se s tobom,imam AMD-a vec 4 godine i fenomenalno radi i trpi sve sto mu radim 8)
PS-e si nasao bolji kuler?
ja ne mogu da nadjem nigde kod nas preko neta dobar kuler za sokeet A ali evo ti sajt gdde mozes da vidis sta te zanima i kakvih sve boljih kulera ima za soket A pa potrazi kod nas...
http://www.xoxide.com/amdsoc462coo.html
A ne znam gde zivis ali ako si u BGD-u pogledaj u HGSpotu oni imaju svakakve kulere (thermalthake,zelman,....)
|
|
|
7-NIKOLA-7 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 15 Mar 2007 Poruke: 27
|
|
Sto da ne i ja bi ali nemam pojma kako
rizmal ajde molim te objasni nesto malo vise za one koji su kao ja (tutumrak za overclok) dali koristis neki program za testiranje zns vec nesto osnovno
ja inace imam:
intel celeron 2.5 gh.z box
p-4 asus p4p800-x
agp asus a9550 gt/td 256
512/400 mb kingston
planiram vrlo brzo da uzmem jos rama druge kulere jer su ovi obicni i poceli su da se "cuju" pri paljenju!
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
idi unazad par koraka i videces objasnjenja za OC a sto se tice testiranja vec imas neke programe kojima mozed da testiras komp dal je stabilan,...KAko pa lepo otvori neku sliku npr u ACDSee-ju i maksimalno je resajzuj a nakon toga je provuci kroz neke zahtevnije efekte i filtere i ako sve prodje bez problema i ne pregreje se CPU ond aje sve ok a mozes da pustis i 3D mark sve testove i PC MArk sve testove ako ti to prodje bez problema onda nema sta da se brines,...
(3D mark je bolji za testiranje graficke nego celog kompa ali nije na odmet da se i on pusti,...)
|
|
|
milicik Prijatelj foruma
|
|
|
Citat: | A ne znam gde zivis ali ako si u BGD-u pogledaj u HGSpotu oni imaju svakakve kulere (thermalthake,zelman,....) |
Ne tu ne zivim,jos nisam kupio nema one sto trazim thermalthake i zelman.Cinimi se da su najbolji
Da li da kupim Volcano 12 brzine 2000 10% RPM at 20C ~
5500 10% RPM at 55C ili je to malo posto na onaj slab ide temperatura i do 60
|
|
|
|
|
|
|
|
|
sad sam malo tumaro po biosu pa neznam dali da ga podignem pomocu opcije 5% 10% 15% ili na manual ali nisam bas siguran sta treba pa te molim samo ako bi napisao koje parametre da diram!
ako me razumes sta hocu da te pitam
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
milicik je napisao/la sledeće: | Citat: | A ne znam gde zivis ali ako si u BGD-u pogledaj u HGSpotu oni imaju svakakve kulere (thermalthake,zelman,....) |
Ne tu ne zivim,jos nisam kupio nema one sto trazim thermalthake i zelman.Cinimi se da su najbolji
Da li da kupim Volcano 12 brzine 2000 10% RPM at 20C ~
5500 10% RPM at 55C ili je to malo posto na onaj slab ide temperatura i do 60 | Mozes da uzmes taj svakako je bolji od onog koji ti imas,(veruj mi vise od 5500RPM ti ne treba....)eventalno vidi da stavis 2 obicna ventilatora 8cm ili 12cm da ti prave er-flou efekat(da ti struji vazduh kroz kuciste da bi cirkulisao hladan vazduh i da ti se topao vazduh ne bi zadrzavao unutar kucista...
ps-(sad cu da ti postavim sliku mog kucista samo da slikam)
EVO:
I na vrhu kucista je 1 ventilator velika 12-ica(12cm) samo sto se ne vidi od zbrke s kablovima,ako oces slikacu ti kuciste iz svih uglova pa da vidis...
7-NIKOLA-7 je napisao/la sledeće: | sad sam malo tumaro po biosu pa neznam dali da ga podignem pomocu opcije 5% 10% 15% ili na manual ali nisam bas siguran sta treba pa te molim samo ako bi napisao koje parametre da diram!
ako me razumes sta hocu da te pitam | e sda koje parammetre to tacno ne znam jer su sve ploce razlicite ali parametri se uglavnom zovu CPU multiplier,fsb frequency,
e a sto se ice kloka od 5%,10%,15% ili manual.
Ja bi preporucio manual ako znas sta radis jer tako mozes da izvuces maximum iz cpu-a koji je dosta brzi od tih 15 % a isto je tako stabilan,....reci mi koju plocu imas pa da nadjem za nju slike biosa pa da ti kazem tacno koje parametre treba da diras ako sam ne znas...
Ali da znas da moras da pazis na temperaturu CPU-a i da treba da stavis jacu kuler kad OC-ujes...I naravno ne preteruj ako to prvi put radis da nesto en bi sjeb*ao jer sve radis na svoju odgovornost...
|
|
|
|
|
|
ploca je P4P800-X
naravno kuler ce trebati da se menja i da dodje jos jedan dodatni (nece skoditi ) samo dali ce napajanje da bude dosta 400 w
a sto se tice odgovornosti pa ako sje... cu kupim drugi (sala naravno)
|
|
|
|
|
|
milicik Prijatelj foruma
|
|
|
A posto se ne razumem zasta sluze ona dva pored i gde se kace
2100 rpm 2100 - 5700 rpm (senzorsko podesavanje brzine rotacije u zavisnosti od temperature) pise za onaj sto ja imam mada ne verujem.
Da li postoji neki jaci od ovog 5500
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
7-NIKOLA-7 je napisao/la sledeće: | ploca je P4P800-X
naravno kuler ce trebati da se menja i da dodje jos jedan dodatni (nece skoditi ) samo dali ce napajanje da bude dosta 400 w
a sto se tice odgovornosti pa ako sje... cu kupim drugi (sala naravno) | Za tvoj komp trebalo bi da je dosta,naravno ako oces da dizes i graficku onda ti treba jace napajanje,a ovo cu tij pogledati pa ti javljam koje parametre treba da diras,..
milicik je napisao/la sledeće: | A posto se ne razumem zasta sluze ona dva pored i gde se kace
2100 rpm 2100 - 5700 rpm (senzorsko podesavanje brzine rotacije u zavisnosti od temperature) pise za onaj sto ja imam mada ne verujem.
Da li postoji neki jaci od ovog 5500 | Ne znam zasto ih ima 2(jedan se kaci na kuciste (onaj crni) nazad gde se fiksiraju pci kartice(modem,zvucna,TV karta,...)...a drugi da se okaci da viri napred na kucistu,mozda je to zavisno od paketa dolazi s jednim ili drugim) a oni sluze za podesavanje brzina(rucno).
Da postoji i jaci od tog tvog i to je npr. ovaj moj koji ide u 3. brzini od 5900-6500RPM (po potrebi moze i max 8500RPM ali to sam video samo 1 kad je bilo extremno vruce u mojoj sobi...),...
|
|
|
milicik Prijatelj foruma
|
|
|
Citat: | Ne znam zasto ih ima 2(jedan se kaci na kuciste (onaj crni) nazad gde se fiksiraju pci kartice(modem,zvucna,TV karta,...)...a drugi da se okaci da viri napred na kucistu,mozda je to zavisno od paketa dolazi s jednim ili drugim) a oni sluze za podesavanje brzina(rucno).
Da postoji i jaci od tog tvog i to je npr. ovaj moj koji ide u 3. brzini od 5900-6500RPM (po potrebi moze i max 8500RPM ali to sam video samo 1 kad je bilo extremno vruce u mojoj sobi...),... |
Pa i ja sam video za onaj crni da ide napred,a za onaj beli nemam pojma!
Kolika ti je tem.kada je malo duze ukljucen komp. (mislim na CPU)
A i koliko vidim malo je komplikovan za namestanje onaj 7+.Sta treba da se sastavi onde sve
|
|
|
|
|
|
rizmal Lanin Sicilijanac
|
|
|
7-NIKOLA-7 je napisao/la sledeće: | ploca je P4P800-X
a sto se tice odgovornosti pa ako sje... cu kupim drugi (sala naravno) | U biosu pod opcijom advanced pa CPU Configuration imas opciju AI Overclock tuner stavi je na manual.I tada trebaa da diras sledece parametre:CPU frequency dizi za po par MHZ-a i proveravaj stabilnost kompa nakon svakog dizanja,...
preko opcije DRAM frequency mozes da OC memoriju,..
A na opciji CPU VCore voltage dizes napon na CPU-u cime podrzavas OC CPU-a,znaci s OC CPU-a moras da dizes i napon malo po malo,...
PS-Ako nemas manual reci pa da ti posaljem na pp,pa da vidis svojim ocima kako ustvari poslacu ti ga odma sda pa da vidis o cemu ti pricam jer ipak citati i videti nije isto ,nadam se da sam ti pomogao...
milicik je napisao/la sledeće: | Pa i ja sam video za onaj crni da ide napred,a za onaj beli nemam pojma!
Kolika ti je tem.kada je malo duze ukljucen komp. (mislim na CPU)
A i koliko vidim malo je komplikovan za namestanje onaj 7+.Sta treba da se sastavi onde sve | Temp CPU-a mi je u XP-u bio (posto sam sada na Visti) u drugoj brzini (3900-4800RPM) po ovom vremenu kakvo je trenutno oko 49-53'C a u Visti posto je malo zahtevnija od 50-55'C.A kad je u 3.brzini (5200-6200RPM(max 8500RPM)Ali uglavnom oko 5900-6100RPM) u visti tepm ne ide preko 52'C
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|