:: |
Autor |
Poruka |
Rile_Master *Master*
|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2005 Poruke: 5200 Mesto: Beograd
|
|
Gardas88 je napisao/la sledeće: | zbog toga svi skidaju kapu opelu vektri OPC sa 255ks, koja je najjachi serijski automobil sa pogonom na prednje tockove! |
E ovo si potpuno u pravu.Ja mislim da nema boljeg automobila sa prednjom vucom od ove Vectra-e.
Ali veruj mi, kada su u pitanju klizave povrsine, od 4x4 sistema RS6 Quattro se sjajno ponasa/snalazi na njima
|
_________________ Master |
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL
|
|
Gardas88 je napisao/la sledeće: | Pa da rekao sam vec, da je prednja vuca mnogo konvencionalnija! Bas sam negdje citao za BMW130iM, da kao samo oni sa najvise kurazi mogu da voze tu mashinicu po kishi-sudeci po tezini vozila da im se vjerovati! |
Pa ja sam vozio taj auto po kisi. 130i (258ks) bas isto tako sa M-sportpaket. Nije nista strasno, sa normalnom voznjom skoro se ne primeti da li je prednja ili zadnja vuca. A ako bas hoces da se primeti onda upalis DSC i on ne mrda nigde sa puta.
|
|
|
vojovojo Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 31 Maj 2006 Poruke: 14
|
|
da ne spominjemo pomoc od ovih novih kontrola stabilnosti sa kojim i moja baba moze da vozi ko luda prednja vuca je za pocetnike a zadnja za nas profi
|
|
|
|
|
|
adamovicivan2 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Jul 2006 Poruke: 67
|
|
ja sam navikao na prednju,zimi je extra,ali za sportiste je mnogo bolja zadnja,a i duze traju gume...
|
|
|
|
|
|
melkor Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Jan 2005 Poruke: 236
|
|
Pa za sportsku voznju zadnja je zakon, ali je za zimu katastrofa, a prednja obrnuto!!!! Svi proizvodjaci su presli na prednju vucu sem BMW-a, tako da i ja smatram da je korisnija!!!
|
|
|
boolero Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 03 Jan 2006 Poruke: 265 Mesto: Beograd
|
|
Vlada_R je napisao/la sledeće: |
Pa ja sam vozio taj auto po kisi. 130i (258ks) bas isto tako sa M-sportpaket. |
Mali off...al taj auto je takva glupost, 3.0 motor,258 ks na zadnjim tockovima,a nema shper.
Tolko skup auto ,a tako mala sitnica ga hebe...
Pa zar je tolko skup LSD da ne mogu da ga ugrade, em bi bolje lezao,brze izlazio iz krivine,manje proklizavao pri startu,manje troshio gume pri agresivnoj voznji...
|
|
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
|
|
boolero je napisao/la sledeće: | Vlada_R je napisao/la sledeće: |
Pa ja sam vozio taj auto po kisi. 130i (258ks) bas isto tako sa M-sportpaket. |
Mali off...al taj auto je takva glupost, 3.0 motor,258 ks na zadnjim tockovima,a nema shper.
Tolko skup auto ,a tako mala sitnica ga hebe...
Pa zar je tolko skup LSD da ne mogu da ga ugrade, em bi bolje lezao,brze izlazio iz krivine,manje proklizavao pri startu,manje troshio gume pri agresivnoj voznji... |
Ma bre ja mislim da ima sper....ne moguce da nema.
|
|
|
boolero Upućeni član
|
|
|
Nema sigurno...
Znam da su pisali negde o tome, a i ako mzoesh nadji negde snimak sa testa na stazi,videcesh da pali samo unutrasnji.
|
|
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
|
|
U majku mu, ko bi rekao da nema. Jedino mogu ti kazem da DSC3 radi svoj posao i bez spera. Na kruznom toku po kisi u 1. gas do daske, on ne mrda. U 2. sam isto probao on ne reaguje. Zato sam i mislio da ima.
I jos jedna stvar u cemu sam sumnjao ali nisam znao sigurno: ako bilo koji bmw ima DSC on ima pogon i na prednjim tockovima ali ga koristi samo ako zatreba.
|
|
|
boolero Upućeni član
|
|
|
DSC ne kontrolsihe direktno prokilizavanje tockova, vec to radi preko ASC+T...
Verujem da on radi dobar posao dok je sitem ukljucen, al moglo bi bolje da ima i neki LSD, jer pre ce sistem da se pali ako je sva snaga na jednom tocku a ne da se rasporedi na dva pogonska.
Opet sa druge strane 130 nije auto za svakoga, to bi trebao da je sportski auto i greota je da se sva njegova snaga ne moze iskoristiti vec se limitira elektronikom, a ako se sistem iskljuci (i ako uopshte moze da se iskljuci) razbacuje se snaga zajedno sa gumom 8)
Ovo zadnje te nisam bash razumeo?
Kako to msilish prebacuje pogon na prednje...pa samo Xi modeli imaju pogon na prednje tockove.
btw bilo bi zanimljivo da bmw izbaci neki 130Xi
|
|
|
|
|
|
Vlada_R ///M
|
|
|
ASC+T, to se tako nekada zvalo. DSC u danasnje vreme je: kontrola trakcije + kontrola stabilnosti. Obuhvaceno je u jednom sistemu koji se zove DSC. Nisi aktuelan
Moj kum u jugi ima 316 sa DSC (2003). Hteo da ga ubaci u garazi, zadnji tockovi su bili na pesak a prednji na beton. Kad je posao snjim dao malo vise gasa tako da su zadnji tockovi proklizavali, u tom momentu DSC korigira to: oduzima snagu zadnjim tockovima i salje ih na prednjim, video sam bukvalno kako prednji tockovi preuzimaju...verovao ili ne. (taj sistem nije nista novo...Nissan i Volvo ga koriste vec godinama). Moze da se ugasi, samo pritisnes jedno dugme i on proklizava i slajfuje kao lud.
|
|
|
boolero Upućeni član
|
|
|
Citat: | Dynamic Stability Control (DSC) is a suspension control system which goes beyond the single components of Anti-lock Brake System (ABS), Cornering Brake Control (CBC) and Automatic Stability Control + Traction (ASC + T). |
Mzoe bit da sam u pravu,a mozda i ne
Shto se tice kumovog 316, moze al samo ako je Xi...tj bmw-ov pogon na sva 4 tocka.
Oni koji nisu xi nemaju 4x4 pogon, tako da nikako ne mzoe da prebaci pogon napred.
|
_________________ Opel Kadet E 2.0
Opel Vectra B 1.8 16v
Opel Team Serbia |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|