:: |
Autor |
Poruka |
budidobar Upozorenja: 1 od 3 Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 3354

|
|
crni zmaje, prijatelju ... da nemam cerkicu koja ni u jednoj varijanti ne zeli da ide za bgd ( rodjena je ovde, ekipa, shkola ), ja je izdrzavam , ni jednoga trena se ne bih dvoumio i za 300 evra mesechno ishao u moj grad da zivim. jedno sam nauchio ( chovek uchi do kraja zivota ) da je novac zadnja, zadnja,zadnja stvar koja te chini srecnim. toga ovde ima.. ne mogu da se pozalim.meni to jednostavno ne treba ! ja sam ovde beskrajno usamljen...to je strashno. po nekada boli...BRE
|
_________________ ....zelja je samo moja. da ne bude zabune..lepo vreme i dobro zezenje na sajtu. |
|
|
|
 |
Vlada_R ///M

|
Godine: 39
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 1256 Mesto: NL

|
|
To sto imamo sada ne bi mogli nikad da imamo da su moji ostali dole, sto se novca tice...na zapadu je mnogo mnogo bolje...i zelje su se ostvarile. Sa druge strane: familija se rasturila (jedni u austriji, drugi u svajcarskoj) i drugovi vise nisu drugovi...
|
|
 |
balsa31 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 48
Datum registracije: 06 Sep 2005 Poruke: 158

|
|
Citam rijeci lepogbobana i vidim da je jos jedan nas covjek postao Slovenac ili da se trudi svim silama da bude Slovenaca,a jasno mu je da to nikada nece biti,jer ga Slovenci nikada nece prihvatiti pa makar zavrsio deset fakulteta u Sloveniji.
To je jos jedan tipican primjer da roditalji djeci ne pricaju o svom zavicaju niti ih vode u kraj njihovog djetinjstva.To je ljudi tragedija naseg stranog zivota.Djeci treba govoriti o domovini koja je sada jako siromasna(mislim na SCG)ali tamo ljudi imaju dusu cak su i u ovoj siromastini puni vedrine i duha.Puni su humora otvorenog srca.Pitam vas sve koji zivite recimo u Svajcarskoj,ili zemljama Beneluksa( za Slovence znam jer sam odje vec 20 godina) kako bi se oni ponasali da imaju plate 150 ili 200 eura?Visili bi kao kruske po drvima od nervnog rastrojstva.Jedna je Srbija i Crna Gora ljudi dragi.Ne gledajte samo na pare necete ih ponijeti u grob,nego razmisljajte sta imate od zivota.Da li vam je dusa puna.Po svom socijalnom polozaju sam veoma visoko i materijalno zivim dobro,solidno,ali moj zivot se ovdje svodi na brojanje dana kad cu u moju malu,lijepu,pjesnicku i zemlju sa dusom,znate vec na koga mislim Crnu Goru...
Nemojte nikada gledati na svoju zemlju kao zemlju u kojoj vlada taj i taj,nego na zamlju neposrednih ljudi ,lijepih rijeka,katuna,jezera mora...Radujem se svakom susretu sa svojom zemljom i dao sam sebi zadatak da jos cetiri godine zivim van nasih granica.Vjerujte mi i Slovenci ce biti presrecni da nas je sto manje.
Letim u zagrljaj svojim Kucima,svojoj Podgorici,Komovima i Lovcenu.
Imate moju mejl adresu,pa ako neko od vas isto pozeli javite se da se druzimo.Ali to neka ucine ljudi s dusom i srcem.
Znate li kad bi vam ovo ponudili vasi zapadni frendovi...ja cu vam reci NIKAD.(jedino za novac)
Ajde zivjela mi cijela dijaspora i ne zaboravite rodni kraj i svoju zemlju.Pricajte svojim potomcima o nasoj zemlji i to sto ljepse,da bi oni posle pricali svojim naslednicima i tako se lanac ljubavi nikada nece prekinuti...
Pozdrav svima Balsa Vucevic Ljubljana
|
|
|
|
|
 |
Karageorge2005 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 26 Sep 2005 Poruke: 14

|
|
Ja sam sretan sto sam napustio moju domivin,ali nekako mi nedostaju moji najblizi...Nazalsots ne znam kako je to odrastati u nemackoj pa mi tesko se ukloptiti ovde i ako sam vec 10 godina u nemackoj
|
|
|
|
|
 |
Mil-KG Upućeni član

|
Godine: 41
Datum registracije: 29 Sep 2005 Poruke: 257 Mesto: Aschaffenburg

|
|
Sve zelje mi se nisu ispunile, ali se nekajem sto sam otisao iz Srbije, ipak ovde covek moze bar nesto da stvori. Naravno da je ponekad tesko, jer zivim ovde sam. Prosle godine mi je otac umro, pa mi se majka vratila u Srbiju i zivi tamo zajedno sa bratom. Sve u svemu, kada pogledam narod u Srbiji, zaista sam srecan sto nemoram da se mucim kao moji drugovi, koji su bili samnom u skoli.
|
_________________ Mil-KG |
|
|
|
 |
pelesinjo Dobro upućeni član

|
Godine: 38
Datum registracije: 11 Apr 2005 Poruke: 724 Mesto: AUGSBURG

|
|
E moj burazeru pa o kojim ti zeljama govoris jedina zelja sto postoji kod 80% zemljaka koji su otisli je ta da imaju bolji materijalni zivot da nemoraju da sklapaju kraj sa krajom vec da zarade nesto za zivot da obezbedi svojoj deci kakav takav zivot da nemoraju barem oni misliti kako da prezive, eto to je jedina zelja koju ti ljudi imaju ili skoro svih ljudi koje ja poznajem a tako i mene koji zivim u njemackoj evo tri godine sada idem u skolu ovde ali opet zivim u nekom drugom svetu a ako ti poznajes ljude koji su zbog drugih razloga otisli odande de mi molim te reci da cujem te razloge!!!!!!!!!!!
Kad sam doso pre sest godina pomalo i primoren nisam shvatio sta mi se desava!!!!! Moji roditelji su imali jedan, jedini cilj a to je jedan sasvim normalan zivot gde nemoras da sklapas kraj sa krajom da nekako prezivis!!!
Evo i ako u skorije vreme zavrsim studije, dobijem dobar posao i budem deo jednog tog zivota jos uvek imam san da Srbiji krene na bolje, barem priblizno iako uzdrmanoj Njemackoj!!!! Bio bi privi koji bi se vratio, jer je Srbija kakva takva moja zemlja!!! Osjecanja, prijatelji, mentalitet..................... jednostavno sto stvari me vuce tamo.................... takav sam sta mogu!!!!!!!!!!!!!!!!! Sentimentalac........................
|
_________________ Tudje sve lepo, lepse ali moje je kakvo takvo najlepse!!!!!!!! |
|
|
|
 |
*miss jr* Banovan! Prijatelj foruma

|
Datum registracije: 08 Feb 2006 Poruke: 10666 Mesto: ... u srcu jednom... tamo gde su ptice stale u letu... i zemlja se vise ne vrti...

|
|
Davno nismo pisali ovde... Ja bih se jako rado vratila u moj grad...
Beograd, grad svetla, grad cuda, grad najboljih ljudi na svetu... Grad koji zivi 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji... I nadam se da ce se to brzo dogoditi!
|
|
|
|
 |
aureliano ♣ El Capitán ♠

|
Datum registracije: 15 Mar 2005 Poruke: 9092 Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

|
|
Sreo sam ljubav svog zivota, dobio jos jednu ljubav, imam posao koji volim i dom koji volim... dakle jesu.
|
_________________ I tad su došli popovi... Pa topovi... Pa lopovi...
I čitav svet se izobličio...
Ispuzali su grabljivci... Pa lažljivci... Snalažljivci...
 |
|
|
|
 |
maradona1 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 18 Sep 2011 Poruke: 28

|
|
krenuo sam ja mlad u ovaj grad s nadom da cu biti neko,velegradski sjaj me ceko ,ja sam svima zbogom reko, a sad sam sam ,ovdje imam imam sve.....tebe majka drugom sprema ,meni nazad vise nemaaa.......
|
|
|
|
|
 |
DomaciGermany Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 21 Maj 2013 Poruke: 42

|
|
|
|
 |
DomaciGermany Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 21 Maj 2013 Poruke: 42

|
|
|
|
 |
hit-man Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 30 Jul 2008 Poruke: 5

|
|
Sve su mi se ostvarile mada za ovo sam se posteno namucio 13-14 godina ali nije mi zao.
Auto koji vozim nikad ga ne bih imao da sam u Srbiji. Stan, posao, i platu...izmedju ostalog i dobar odmor da mogu (sam zivim) otputovati gde pozelim. (u Srbiji rodjaci ne shvataju da me za njih boli k.... kad kazem da nemam vremena da ih ''goscevam'' po 3-4 meseca i trazim im posao).
Drustvo je strano normalno, imam ih ali se ne mogu osloniti na njih nikad a sto bih se i oslanjao, to je sve kratkorajno pa mozda kao i u Srbiji sada. Nedostaje mi maternji jezik da se ne lazemo ali hvala Bogu moji su sa mnom, (ja odvojen) pa s njima i progovorim koju rec. Bosanca kao dobrog druga takodje, za ostalo me nije briga.
Srbija mi je lepa i uvek u srcu ali nekad covek mora biti realan.
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|