:: |
Autor |
Poruka |
Moytsa Prijatelj foruma

|
Godine: 43
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 5000 Mesto: St

|
|
Na učenje stranog jezika gledam kao na bilo kakvo učenje ili ulaganje u sebe. Dakle, nikako ne može biti apsolutno nekorisno! Kakvo god znanje netko posjeduje, sigurno da će to znanje negdje naći svoju primjenu. Isto tako smatram da učenje jezika ne samo da obogaćuje čovjeka, jer učenjem jezika se uče i kultura, običaji i povijest nekog naroda, nego se šire njegovi horizonti i perspektiva gledanja na svijet u kojem živi!
Jao ljudima koji gledaju samo ravno i isključivi su u bilo kakvim zaključcima koje donose.
Ujedno smatram, da je učenje nekog jezika jedna od onih investicija koje ti malo tko može oduzeti, koja gotovo nikada ne propada. Uostalom, u svijetu u kojem je globalizacija neizbježna, nužno je poznavati druge jezike i to znanje prenositi dalje, jer moramo se moći međusobno razumjeti kako bi olakšali međusoban suživot na ovom svijetu koji zapravo iz dana u dan postaje sve manji, a ljudi žive sve bliže i bliže.
|
_________________ ~We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.~
Oscar Wilde
|
|
|
|
 |
nikita123n Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 18 Nov 2006 Poruke: 100 Mesto: Tako blizu...a tako daleko!

|
|
ucenje bilo kog jezika nije gubljenje vremena....jer nikad se ne zna kad ti moze zatrebati...covek je bogat onoliko koliko jezika zna....
|
|
|
|
|
 |
200kg Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 16 Nov 2008 Poruke: 6

|
|
ja ne slazem kad govore da engelski jezik samo treba. ja mrzim engelski jezik. ucio sam ga vise od 10 godina. to bilo strasno gubljenje vremena.
volim slavjanski jeziki.
to je zapadno-slavjanski - ruski, ukrainski, beloruski.
to je juzno-slavjanski - bulgarski, makedonski, srpski, hrvatski, slovenski
i zapadnoslavjanski.
to je moj svet. slavjanski svet je. engelski - tudji svet, tudja kultura kako i amerika. koliko bednosti ona dala svima!
ruski jezik je ljep i prakticen. nauka, kultura ... sve je snazno razvijeno u Rusiji.
|
|
|
|
|
 |
Sabados Mafijaš

|
Datum registracije: 25 Jun 2009 Poruke: 6142 Mesto: Sky

|
|
Naravno da nije gubljenje vremena, ali kao sto kaze 200kg nije svako stvoren za isti jezik, ja licno hteo bih da znam ruski, jako mi se svidja taj jezik, engleski znam pomalo moze se reci a i ne zanima me nesto ali nebi bilo lose i njega znati.
|
_________________ oʞɐdoɐu oʇsǝu ʞǝʌn ' sǝuǝɹʞo poƃ oʞɐʞ |
|
|
|
 |
nemanja446 unique and unrepeatable

|
Godine: 33
Datum registracije: 19 Apr 2009 Poruke: 2143 Mesto: Trebinje, Republika Srpska

|
|
Mislim da učenje bilo kog jezika nije gubljenje vremena, jer je poznata izreka "Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš". Mada kad gledamo strane jezike najveći značaj treba pridati engleskom, jer je to danas postao svjetski jezik.
|
_________________ There isn't anything which is totally wrong. Even a stopped clock shows wright time twice a day. |
|
|
|
 |
Zasne Odomaćeni član

|
Godine: 47
Datum registracije: 05 Maj 2008 Poruke: 1126 Mesto: Bijeljina

|
|
ne ni slucajno svaki jezik ima svoju vrednost pa iako nije svetski
ja bi volela da znam kineski
|
_________________ Ti si moj trenutak i moj san
i sjajna moja rec u sumu
i samo si lepota koliko si tajna
i samo istina koliko si zudnja. |
|
|
|
 |
¤ Idealno_losha ¤ OriginaL ღ

|
Datum registracije: 01 Feb 2009 Poruke: 3416

|
|
Učenje nekog jezika NIKAD nije gubljenje vremena.
Štoviše, kad u životopisu sutra napišete da znate, 3, 4, 5, jezika automatski dobivate prednost.
Ja sad učim 4-ti strani jezik. Francuski.
|
|
|
|
|
 |
anchi22 •• 20:01 ••

|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463

|
|
Nije gubljenje vremena, nikako.
Sto vise znas, vise vredis i svuda si u prednosti.
|
|
|
|
|
 |
jbstapar [Caliente con el fuego]
![<b>[Caliente con el fuego]</b> <b>[Caliente con el fuego]</b>](/images/ranks/stars_orange.gif)
 |
Godine: 33
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?

|
|
Ne.
Uzeci u obzir, da znam vise jezika, i da mi nisu problem za uciti, pisati, kontati.. to je odlicno.
Sledece godine krecem na fax, i naravno studiracu 4 jezika, i to smatram kao veliku prednost
|
|
|
|
 |
Double Hearts Love Sucks

|
Godine: 35
Datum registracije: 12 Maj 2009 Poruke: 2618 Mesto: i'm an amazing guy who has the killer looks

|
|
|
|
 |
gkukolj -tončica-palončica-

|
Datum registracije: 09 Dec 2009 Poruke: 39085

|
|
Slažem se sa većinom članova da učenje bilo kojeg jezika nije nikako gubljenje vremena, i ne shvatam zbog čega bi morali samo znati engleski, ili francuski, ili italijanski, možemo mi učiti i baskijski samo kada bi znali kako i na koji način, jer je najteži jezik na svijetu. Čak i površno poznavanje bilo kojeg jezika, može ponekad pomoći čovjeku u velikoj nevolji, pa zašto ne raditi na izgradnji vlastite ličnosti, ne znati osnovne pojmove ili rečenice kojima se možemo snaći tamo di nas život slučajno odvede. Svako ko ima priliku savladati ma i najosnovnija jezička pravila bilo kojeg jezika, nije uzalud gubio vrijeme. Naravno, sve zavisi i od toga koliko ste za koji jezik nadareni i koliko vam ide. Ne možemo svi biti poliglote, ali se možemo potruditi naučiti jezik koji nam leži. Ja nisam u stanju da izgovorim niti riječ njemačkoh, ili bilo kojeg skandinavskog jezika, ali isto tako mogu lako savladati engleski, grčki,ruski, italijanski i toplije i mekše jezike i ne vidim razlog da se i ne potrudim. Otkud znam kada će mi koji jezik zatrebati i gdje.
|
_________________ Došla je i otišla.
Neću je ponovo vidjeti sa one strane groba.
Moj život je samo moj. |
|
|
|
 |
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.

|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu

|
|
Double Hearts je napisao/la sledeće: | Naravno da je gubljenje vremena ucenje kineskog ako ne planiras da gledas njihovu televiziju... a ako ti je zena kineskinja neka ona uci srpski, zato sto ona radi u srbiji, a ne ti u kini  |
isto tako kad odes u kinu da posetis njene roditelji osecas ces se ko bekan
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|