www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li je učenje nekih jezika gubljenje vremena?
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ~
::  
Autor Poruka
Moytsa
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 43

Datum registracije: 11 Dec 2005
Mesto: St

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 30, 2007 2:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Na učenje stranog jezika gledam kao na bilo kakvo učenje ili ulaganje u sebe. Dakle, nikako ne može biti apsolutno nekorisno! Kakvo god znanje netko posjeduje, sigurno da će to znanje negdje naći svoju primjenu. Isto tako smatram da učenje jezika ne samo da obogaćuje čovjeka, jer učenjem jezika se uče i kultura, običaji i povijest nekog naroda, nego se šire njegovi horizonti i perspektiva gledanja na svijet u kojem živi!
Jao ljudima koji gledaju samo ravno i isključivi su u bilo kakvim zaključcima koje donose.

Ujedno smatram, da je učenje nekog jezika jedna od onih investicija koje ti malo tko može oduzeti, koja gotovo nikada ne propada. Uostalom, u svijetu u kojem je globalizacija neizbježna, nužno je poznavati druge jezike i to znanje prenositi dalje, jer moramo se moći međusobno razumjeti kako bi olakšali međusoban suživot na ovom svijetu koji zapravo iz dana u dan postaje sve manji, a ljudi žive sve bliže i bliže. Wink

nikita123n
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 18 Nov 2006
Mesto: Tako blizu...a tako daleko!

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Mar 30, 2007 7:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ucenje bilo kog jezika nije gubljenje vremena....jer nikad se ne zna kad ti moze zatrebati...covek je bogat onoliko koliko jezika zna....

200kg
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 16 Nov 2008

russia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 05, 2009 10:57 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja ne slazem kad govore da engelski jezik samo treba. ja mrzim engelski jezik. ucio sam ga vise od 10 godina. to bilo strasno gubljenje vremena.

volim slavjanski jeziki.

to je zapadno-slavjanski - ruski, ukrainski, beloruski.

to je juzno-slavjanski - bulgarski, makedonski, srpski, hrvatski, slovenski

i zapadnoslavjanski.

to je moj svet. slavjanski svet je. engelski - tudji svet, tudja kultura kako i amerika. koliko bednosti ona dala svima!

ruski jezik je ljep i prakticen. nauka, kultura ... sve je snazno razvijeno u Rusiji.

Sabados
Mafijaš
<b>Mafijaš</b>

Datum registracije: 25 Jun 2009
Mesto: Sky

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 14, 2009 10:54 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da nije gubljenje vremena, ali kao sto kaze 200kg nije svako stvoren za isti jezik, ja licno hteo bih da znam ruski, jako mi se svidja taj jezik, engleski znam pomalo moze se reci a i ne zanima me nesto ali nebi bilo lose i njega znati.

nemanja446
unique and unrepeatable
unique and unrepeatable

Godine: 33

Datum registracije: 19 Apr 2009
Mesto: Trebinje, Republika Srpska

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 25, 2009 9:58 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Mislim da učenje bilo kog jezika nije gubljenje vremena, jer je poznata izreka "Koliko jezika znaš, toliko ljudi vrijediš". Mada kad gledamo strane jezike najveći značaj treba pridati engleskom, jer je to danas postao svjetski jezik.

Zasne
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 47

Datum registracije: 05 Maj 2008
Mesto: Bijeljina

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 26, 2009 6:09 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne ni slucajno svaki jezik ima svoju vrednost pa iako nije svetski

ja bi volela da znam kineski Very Happy

i samo istina koliko si zudnja.

¤ Idealno_losha ¤
OriginaL ღ
<b>OriginaL ღ</b>

Datum registracije: 01 Feb 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 04, 2009 11:31 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Učenje nekog jezika NIKAD nije gubljenje vremena.
Štoviše, kad u životopisu sutra napišete da znate, 3, 4, 5, jezika automatski dobivate prednost.
Ja sad učim 4-ti strani jezik. Francuski. Wink

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 12, 2009 4:34 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nije gubljenje vremena, nikako.
Sto vise znas, vise vredis i svuda si u prednosti.

jbstapar
[Caliente con el fuego]
<b>[Caliente con el fuego]</b>

Godine: 33

Datum registracije: 17 Maj 2006
Mesto: Does it matter?

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 29, 2010 7:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne.
Uzeci u obzir, da znam vise jezika, i da mi nisu problem za uciti, pisati, kontati.. to je odlicno.
Sledece godine krecem na fax, i naravno studiracu 4 jezika, i to smatram kao veliku prednost Wink

Double Hearts
Love Sucks
Love Sucks

Godine: 35

Datum registracije: 12 Maj 2009
Mesto: i'm an amazing guy who has the killer looks

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 29, 2010 8:18 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da je gubljenje vremena ucenje kineskog ako ne planiras da gledas njihovu televiziju... a ako ti je zena kineskinja neka ona uci srpski, zato sto ona radi u srbiji, a ne ti u kini Laughing Laughing Laughing

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 29, 2010 8:35 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Slažem se sa većinom članova da učenje bilo kojeg jezika nije nikako gubljenje vremena, i ne shvatam zbog čega bi morali samo znati engleski, ili francuski, ili italijanski, možemo mi učiti i baskijski samo kada bi znali kako i na koji način, jer je najteži jezik na svijetu. Čak i površno poznavanje bilo kojeg jezika, može ponekad pomoći čovjeku u velikoj nevolji, pa zašto ne raditi na izgradnji vlastite ličnosti, ne znati osnovne pojmove ili rečenice kojima se možemo snaći tamo di nas život slučajno odvede. Svako ko ima priliku savladati ma i najosnovnija jezička pravila bilo kojeg jezika, nije uzalud gubio vrijeme. Naravno, sve zavisi i od toga koliko ste za koji jezik nadareni i koliko vam ide. Ne možemo svi biti poliglote, ali se možemo potruditi naučiti jezik koji nam leži. Ja nisam u stanju da izgovorim niti riječ njemačkoh, ili bilo kojeg skandinavskog jezika, ali isto tako mogu lako savladati engleski, grčki,ruski, italijanski i toplije i mekše jezike i ne vidim razlog da se i ne potrudim. Otkud znam kada će mi koji jezik zatrebati i gdje.

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Feb 15, 2010 5:44 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Double Hearts je napisao/la sledeće:
Naravno da je gubljenje vremena ucenje kineskog ako ne planiras da gledas njihovu televiziju... a ako ti je zena kineskinja neka ona uci srpski, zato sto ona radi u srbiji, a ne ti u kini Laughing Laughing Laughing

isto tako kad odes u kinu da posetis njene roditelji osecas ces se ko bekan

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Jezik je produžetak misli, osećaja, znanja ~ -> Da li je učenje nekih jezika gubljenje vremena? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6  sledeća
Strana 4 od 6

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon