:: |
Autor |
Poruka |
Kezmanomania Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 28 Nov 2004 Poruke: 109 Mesto: IJmuiden
|
|
|
|
|
gagily Banovan! ***UvEk U pOkReTu***
|
Datum registracije: 03 Feb 2007 Poruke: 11546
|
|
kokos- neko je morao podariti covecanstvu jaje
|
_________________ sudbina ili hir
|
|
|
|
|
LA*PERLA Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 02 Mar 2007 Poruke: 5670
|
|
Što je bilo prije - kokoš ili jaje, vječno je pitanje. Trojica Britanaca - znanstvenik, filozof i uzgajivač peradi - tvrde da je prije bilo jaje. Jer je pile moralo najprije egzistirati kao embrio u nekom jajetu.
"Ključ odgovora na ovo prastaro pitanje leži u činjenici da se genetički materijal ne mijenja tijekom života neke životinje, što znači da je prva ptica koja je evoluirala u pile morala najprije egzistirati kao embrio u nekom jajetu", zaključio je profesor John Brookfield sa sveučilišta u Nottinghamu...
On smatra da je upravo zato organizam koji se nalazio unutar ljuske jajeta morao imati isti DNK kao i pile u koje se kasnije pretvorio.
Mišljenje ovog britanskog znanstvenika specijaliziranog za evolucijsku genetiku podupiru profesor filozofije David Papineau s King's Collegea u Londonu te direktor peradarske farme Great British Chicken Charles Bourns.
David Papineau, stručnjak za filozofiju znanosti, smatra da se prvo pile izgleglo iz jajeta, iako je ono pripadalo drugoj vrsti (ptici), no radilo se o kokošjem jajetu jer se u njemu nalazio embrio pileta.
"Dakle, zaključak je da je prvo bilo jaje", smatra profesor filozofije s King's Collegea u Londonu.
Bournsova teorija nije iznesena u The Timesu, Daily Mailu i Independentu, koji su objavili ovu priču, zabilježivši samo njegov zaključak da su "jaja bila tu davno prije nego što se pojavila prva kokoš".
|
_________________ Između moje moći da kažem
i tvoje da čuješ,
stanuje sam đavo. |
|
|
|
|
Milos NS Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 45
Datum registracije: 19 Jul 2005 Poruke: 242 Mesto: Novi Sad
|
|
Davno sam shvatio da je to pritanje bez pravog odgovora...
|
|
|
|
|
|
Zoka74 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Dec 2006 Poruke: 129 Mesto: Offenbach
|
|
Prvo kokoska pa onde jaje,a mozda i obrnuto ko to zna
|
|
|
|
|
|
stimi Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 58
Datum registracije: 02 Dec 2002 Poruke: 148 Mesto: off
|
|
Malo jaje pa onda vel kokoska.
|
|
|
|
|
|
zeus00 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 22 Mar 2007 Poruke: 18
|
|
ne volim puno filozofirati pa ni neću jer ne znam odgovor ali mislim da je prije jaje ali ne znam odakle je nastalo.
|
|
|
|
|
|
ZdEnKo1986 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 11 Dec 2006 Poruke: 56 Mesto: Moscow
|
|
Evo citiram svoju profesoricu filozofije S.Zeljaju:
"Stavite na stol kokos i jaje i imate valjda oci i vidite sta je starije. pa kokos.
To vam je isto kao da ste pitali ko je stariji otac ili sin krava ili tele a vi pametnice pa kazete tele je starije.
Gluposti na to niko ziv nezna odgovor a vi ovde citav cas razbijate glavu"
Tako profa kaze...
|
_________________ **Take me home, United Road; To the place I belong; To Old Trafford, To see United; Take me home, United Road." ** |
|
|
|
|
Reponja Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 13 Avg 2005 Poruke: 335 Mesto: Novi Sad
|
|
Kokoska je starija, kao sto je i zena starija od fetusa.
|
_________________ Milo moje, mimo tvoje volje
sve nas ceka pet asova ka dolje! |
|
|
|
|
shomy-delija Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 18 Jul 2008 Poruke: 3262
|
|
Jaje definitivno...(La*Perla je dala obnjasnjenje)
|
|
|
drone Upućeni član
|
Godine: 33
Datum registracije: 24 Avg 2006 Poruke: 406 Mesto: underwrold
|
|
Zavisi sa koje strane gledamo.
Ako npr gledamo sa vjerske - bog je stvorio kokos i ona je prva
ali evolucija jedng dana neka ptica snijela je neko cudno jaje i iz njega je izasla neka cudna ptica-danasnja kokos
pa sad kako ko voli
btw. vjeci paradoks hehe
|
|
|
|
|
|
suncokret_024 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Sep 2008 Poruke: 19
|
|
Jaje kao jednostavniji oblik, pre su se razvili od razvijenih
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|