:: |
Autor |
Poruka |
zile442 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 33
Datum registracije: 22 Avg 2005 Poruke: 105 Mesto: Sombor

|
|
Koji vam je bio najveci problem kod automobila i zbog cega je doslo do toga? Dali ima prevencije protiv toga
|
_________________ ZILE |
|
|
|
 |
darko_calic Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 09 Feb 2007 Poruke: 49

|
|
naj vaznija je redovna zamena ulja,filtera(ulje,gorivo,nafta)zatim redovna kontrola vode za hladjenje i ulja za kocnice.
Za dizel motore je dobro koristiti ulje 15W/40 (ESSO)-za dizel motore vece snage.
|
|
|
|
|
 |
rwieser@htnet-dsl Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 42
Datum registracije: 27 Feb 2007 Poruke: 46

|
|
bitno je redovito gledati na ulje i redovito ga mjenjat
|
|
|
|
|
 |
Mr. Bond IntruderSRB™

|
Godine: 35
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd

|
|
Na koliko km menjate ulje?
Imam Ladu Rivu `86 godiste i u principu joj samo dolivam ulje po potrebi medjutim mene interesuje na koliko se radi komplet promena ulja, znaci ispustanje trenutnog i sipanje novog?
Meni je iskreno najveci problem na Ladi bilo kvacilo jer kad se otpusta ne vrati se samo do kraja vec samo koliko da odvoji i onda moras nogom da ga vracas do kraja. I jelte moj cale viche kako to nema veze vozio ga mozda jos 200-300 km tako i puche mu krst kardana Odvezli kod majstora, kupili nov krst kardana, ulje za kvacilo (kad sam cuo da lada `86 ima hidrauliku bilo gde vristo sam od smeha) i majstor je nastelovao. Problem je bio u glupoj opruzi (ima dve opruge koje vracaju kvacilo a jedna je otisla pa je i zamenjena). Inace ceo servis me je kostao 2500 dinara Ladu ne menjam ni za suvo zlato
|
|
|
|
|
 |
ticmaopel S verom u Boga

|
Godine: 41
Datum registracije: 13 Apr 2006 Poruke: 15666 Mesto: Београд

|
|
Kolega zavisi koje ulje sipas u auto koja marka ulja ako je neko domace menjaj na 5000km ako je neko strano menjaj na 7000km ujedno menjaj i sve filtere za ulje, vazduh i benzin svecice obavezo i to je to miran si narednih 5000 ili 7000km
|
_________________ Pravila Fontane Zelja
 |
|
|
|
 |
nsddrv Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 69
Datum registracije: 20 Maj 2008 Poruke: 3

|
|
ima i ovo - Auto Repair for Dummies
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|