:: |
Autor |
Poruka |
MrGood Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 09 Jan 2006 Poruke: 49
|
|
[quote="Daca"]Paulo Koeljo (Paulo Coelho)
U Brazilu se afirmisao kao pisac tekstova za hitove koje je pevao cuveni rok pevac Rail Seisas; njegove kompozicije izvodile su i sve velike zvezde brazilske muzicke scene sedamdesetih i osamdesetih godina. ]
Raul Seixas i Elis Regina su najznacajniji pjevaci koji su izvodili pjesme po Coelhovim stihovima. Sve se to moze skinuti pomocu P2P programa, pa tko voli "uglazbljenog" Coelha nek' izvoli... Inace, Elis Regina je bila omiljena Jobimova pjevacica, a Seixas je mnogo bolji kao kantautor, pa kada se usporede njihove druge pjesme s Coelhovim, moze se shavtiti koliko je Coehlo osrednji "hitmejker". Haha, i bas se afirmisao - tako da je jako brzo dobio otkaz od svoje glazbene izdavacke kuce!
Isto je tako i u knjizevnosti - kada se procita puno pravih knjiga, moze se shvatiti koliko je Coelho zapravo los pisac.
|
|
|
|
|
|
i_d_i_o_t Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Dec 2005 Poruke: 88
|
|
upravo sam procitao alkemicara.kjiga i nije bas za nesto cista glupost
|
_________________ znam da nista ne znam |
|
|
|
|
gary Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 25 Jun 2005 Poruke: 244 Mesto: Apatin
|
|
Alhemicar je jako dobra knjiga i veoma poucna! obavezno procitati!
|
_________________ Gary |
|
|
|
|
sara123 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 18 Jan 2006 Poruke: 72 Mesto: beograd
|
|
ja sam od Kuelja procitala "alhemicara", "veronika je odlucila da umre", i "Na obali reke pjedre sedela sam i plakala", i knjige su me odusevile... sad cu da pocnem da citam Djavo i gospodjica Prin
|
|
|
|
|
|
vedranvp Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 18 Jan 2006 Poruke: 71
|
|
Ja sam pročitao alkemičara i 11 minuta, dobre su knjige, posebno alkemičar koji mi se svidio ali ne pretjerano.
|
|
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
Odusevi pa razocara.Procitam divnu knjigu Alhemicar,a onda razocarenje Davo i gospodjica Prim,onda prelijepe-Peta gora i Prirucnik za ratnika svjetlosti.I tako sve u krug.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
estel Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 03 Mar 2005 Poruke: 38
|
|
Od Koelja sam procitala sve sto je kod nas prevedeno, osim ove najnovije, i sve u svemu- dobar pisac, bar za moj ukus (ne mogu da kazem fantastican). najvise me je odusevila "Djavo i g. Prim" tj. njegov zakljucak na kraju o dobru i zlu...
|
_________________ it's not what u think... |
|
|
|
|
Berka Upućeni član
|
Datum registracije: 26 Jan 2006 Poruke: 404 Mesto: Holandija
|
|
klinka je napisao/la sledeće: | Kic i uzas,a najgora ona 11 minuta o prostitutkom. |
neznam koliko ti Klinka imas godina, ali 11 minuta je jedna od njegovih boljih knjiga. Jeste da je o prostitutki ali je poucno.
Ja recimo nikada do te knjige cula nisam da postoji G- tacka. A kamoli gdje je i sta znaci za jednu zenu odnosno njen seksualni zivot.
To je za mene ( a nisam klinka) bilo nesto sasvim novo.
Procitala sam sve njegove knjige, posljednja je "Zahir" sto u prijevodu znaci "neutaziva, nepodnosljiva ceznja".
Inace, malo ko u njegovoj biografiji spominje da ga je njegova prva zena strpala u ludnicu i da se iz ludnice jedva izvukao....
|
|
|
|
|
|
ILIMAR Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 27 Jan 2006 Poruke: 218 Mesto: Najlepsi grad
|
|
Meni se sve njegove knjige dopadaju, svaku sam procitala sa uzivanjem. Videla sam da su izdali jos jednu, ali kosta oko 700 dinara, uzas jedan....
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|