www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Strije se mogu izbeci...
Strana prethodna  1, 2, 3, 4
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Moda i lepota ~ -> ~ Arhiva - Moda i lepota ~
::  
Autor Poruka
jecika_84
^Everyday Is Viggo day^
^Everyday Is Viggo day^

Godine: 40

Datum registracije: 18 Apr 2006
Mesto: ~Liga senki~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jan 12, 2007 12:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja sam u toku trudnoce koristila Saljicev Stried i nije mi pomogao uopste
a da cula sam da se mogu ukloniti samo leserskim putem, kremama nikakao, samo se ublaze..

Ivvana
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 14 Maj 2005
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 23, 2007 11:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

I ja sam ga koristila-ali meni je koza posle njega odlicna

cecy
Luda do bola
Luda do bola

Godine: 37

Datum registracije: 02 Jun 2005
Mesto: wien

austria.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 23, 2007 1:20 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Dobra je isto krema od Afrodite

nenaantena
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Godine: 41

Datum registracije: 12 Dec 2005
Mesto: tamo gde zivot traje ..............

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Mar 08, 2007 10:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

clarins krema za strije jako je dobra, 400 ml kosta oko 40 evra, ja je jos nisam probala ali iskustvo onih koji jesu kaze da je jako dobra i da pomaze i nestajnju starih i sprecava nastanak novih strija a preporucljiva je i trudnicama

zena_bez_imena
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 46

Datum registracije: 31 Maj 2004

switzerland.gif
PorukaPostavljena: Sub Mar 10, 2007 11:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Naravno da mogu.
Ja sam se u drugoj trudnoci ekstremno ugojila (kilazu lako povratila) i sto je najbitnije nemam strija.
Maslinovo ulje i exzipial super su

LA*PERLA
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 02 Mar 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 10, 2007 5:12 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kreme vs. strije

Sa problemom strija susreće se većina žena. Potpuno ih se nikad ne možemo rešiti, ali možemo sprečiti njihovo nastajanje i smanjiti već učinjenu štetu.

Strije, izdužene, nekoliko milimetara široke, različito dugačke brazde na koži, nastaju zbog stanjenja površinskog sloja kože i promena u strukturi vlakana elastina i kolagena u dubljim slojevima kože čija je funkcija da koži pomažu u zadržavanju oblika. Kada se srednji sloj kože (dermis) naglo rastegne, bilo tokom trudnoće, naglog povećanja mišićne mase, nagle promene težine ili u pubertetu zbog hormonalnih poremećaja, dolazi do smanjenja elastičnosti kože i do trganja elastičnih vlakana. Rezultat toga su ružne linije po koži tela - strije.

U zavisnosti do prirodnog tonu vaše kože, strije se prvo pojavljuju kao ružičaste, crvenkasto smeđe ili tamnosmeđe linije koje tek posle dobivaju ljubičastu nijansu. S vremenom se te linije izravnavaju s površinom kože i poprime nekoliko nijansi svetliji ton od prirodnog tona vaše kože. Postupno postaju manje primetne, ali nikada ne nestaju. Mogu se pojaviti bilo gde na telu gde se koža rastegnula, a najčešće na delovima gde se skladišti salo, abdomenu, grudima, nadlakticama, bokovima i stražnjici.

Prevencija

Kada se strije jednom pojave, ne mogu nikada nestati u potpunosti. Bitno je naći način da ih učinite što manje vidljivim pa zato što ranije počnite tretirati strije raznim preparatima.
Dok su još crvene ili crvenkasto smeđe nijanse, veća je šansa da ih neutralizujete. Jednom kada se linije poravnaju s površinom kože i izblede, postaju manje vidljive, ali ih je i teže lečiti. Iako postoji teorija da na pojavu strija utiče nasledni faktor elastičnosti kože, postoje i mere prevencije koje možete poduzeti kako biste sprečili njihovo nastajanje ili im barem ublažili intenzitet:

1. Masirajte kožu rukavicom ili masažnom četkom kako biste pojačali cirkulaciju.

2. Svakodnevno nanosite hranjive kreme ili losione na kritična područja kako biste održavali elastičnost kože.

3. Jedite hranu koja pomaže zdravlju vaše kože, bogatu vitaminima E i C, cinkom.

Lečenje
U ranoj fazi strije se mogu minimalizirati hidratantnim kremama. Ulje s vitaminom E koje pomaže opštem stanju kože može smanjiti vidljivost strija. Vitamin A također odlično omekšava kožu, ali nije efektan kao tretinoin ili retin-A, koji pomažu koži da stvori nove zdrave ćelije. Kreme su efektne u hidrataciji vanjskog sloja kože, ali ne mogu uvek prodreti dublje u kožu gde strije u biti i nastaju.
Takođe, ne mogu promeniti već nastala oštećenja kože, ali mogu jako dobro delovati na strije u nastanku. Može vam pomoći i ružino ulje ili mleko za telo koje sadrži voćne kiseline (AHA). One, naime, potpomažu regeneraciju ćelija kože, odnosno sagorijevaju vanjski sloj ćelija kože pa one unutrašnje zdravije ćelije izlaze na površinu poboljšavajući tako teksturu i boju kože čineći je i podatnijom za upijanje hranjivih sastojaka iz krema i losiona koji joj vraćaju elastičnost. Nakon nekoliko nedelja tretmana AHA kiselinama strije postaju manje vidljive, a koža fleksibilnija.

Pomaže i laser
Jedna mogućnost uklanjanja strija je i terapija laserom, koja je delotvorna samo ako su strije još mlade, odnosno u fazi nastanka. No, ni ovaj tretman ne uklanja strije do kraja nego ih samo izbledi. Laser reaguje samo na tamnije nijanse pa, kada su strije tamnocrvene ili smeđe, bit će i najefikasniji.Za vidljivije rezultate potrebna je serija od barem desetak tretmana.

U borbi protiv strija na raspolaganju su vam i razni aparati koji deluju na osnovu kolagena - raspodjeljuju ga, vraćaju koži bolju teksturu, strije postaju manje izražene, a koža ljepša, kao i oni koji laganim usisavanjem i dubinskom masažom područja zahvaćenog strijama pojačavaju cirkulaciju u tkivu i do 200 posto. Istovremeno izbacuju iz organizma toksine i nakupine vode. Sve to skupa deluje tako da strije postanu manje vidljive.

U trudnoći
Između 75 i 90 posto žena dobije strije tokom trudnoće. Pojavljuju se u drugoj polovini trudnoće (šesti i sedmi mesec) kao jake crvene linije, najčešće u donjem delu trbuha, ali moguće su i na drugim delovima trbuha, na grudima, stražnjici i bokovima. Nastaju kao posledica rastezanja kože, a iako pucanje kože nije bolno, mogu izazvati iritaciju i svrbež. Kao mera opreza budućim se majkama preporučuje specijalne kreme i losioni protiv strija.
(cyberbulevar)

stanuje sam đavo.

cecy
Luda do bola
Luda do bola

Godine: 37

Datum registracije: 02 Jun 2005
Mesto: wien

austria.gif
PorukaPostavljena: Uto Apr 10, 2007 10:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Strije se mogu izbeci sa izdatnom kolicinom vode i kremami.. I vazno je gibanje Smile

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Moda i lepota ~ -> ~ Arhiva - Moda i lepota ~ -> Strije se mogu izbeci... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4
Strana 4 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon