www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kreme... Karamel...Glazure...Ukrasi za torte...
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~
::  
Autor Poruka
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 5:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

VOCNI PRELIVI
U jednu posudu staviti 100 gr secera u prahu, 4 zumanceta, jednu kasiku brasna i 2,5-3 dcl soka od nekog voca: visnja, ribizli, jagoda, breskva. Tako pripremljenu masu mutiti na pari dok se ne zgusne i preliv je gotov.


 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 5:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

VANILIN PRELIV
Na pati mutiti 5 zumanaca, 5 dcl mleka, 5 kasika secera u kristalu i 3 kasike vanilinog secera. Kada se masa zgusne skinuti sa pare i ohladiti.
 
sekula_au
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma



Godine: 49

Datum registracije: 28 Apr 2004
Poruke: 3603
Mesto: adelaide australija/subotica srbija

australia.gif
PorukaPostavljena: Sub Maj 07, 2005 5:58 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

COKOLADNI PRELIV
Na pari mutiti 5 zumanaca, 5 kasika secera, 2,5 rebra otopljene cokolade i 2 dcl mleka. Sve to dobro mutiti dok se ne dobije jedna gusta masa i preliv je gotov.
 
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 27, 2005 2:03 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem od jabuka
SASTOJCI

1/2 kg jabuka
1/2 štapića cimeta
1/2 limuna
30 grama šećera
malo konjaka
1 šoljica slatke pavlake
50 grama čokolade
NAČIN PRIPREME

Jabuke ogulite, izvadite koštice i isecite ih na manje komade. Stavite ih da se kuvaju u malo vode kojoj ste dodali cimet, limunov sok i narendanu koru limuna, konjak i šećer. Dinstajte na umerenoj vatri dok jabuke ne počnu da se raspadaju. Ostavite masu da se ohladi, pa je rasporedite u četiri čaše. Umutite slatku pavlaku i njome prelijte kompot. Ukrasite narendanom čokoladom.
 
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 27, 2005 2:11 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ledena poslastica s kafom
SASTOJCI

1 litar mleka
6 jaja
300 grama šećera
50 grama šećera u prahu
50 grama kafe
1/2 čaše pavlake
NAČIN PRIPREME

Penasto umutite šećer s jajima, a zatim polako sipajte u proključalo mleko, neprestano mešajući. Kratko prokuvajte, a zatim ostavite da se prohladi. Skuvajte jaku kafu u malo vode i procedite je. U proceđenu kafu sipajte šećer u prahu i kuvajte dok tečnost malo ne uvri. Kada se kafa ohladi, zajedno sa pavlakom je sipajte u ohlađeni krem i sve dobro izmutite tako da masa postane homogena. Poslasticu stavite u zamrzivač da bi se malo
 
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 27, 2005 2:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem od banana
SASTOJCI

1 kg banana
8 jaja
300 grama šećera
3 čaše slatke pavlake
sok od 1 limuna
malo želatina
NAČIN PRIPREME

U toplu vodu stavite malo želatina dok ne omekša. Odvojite žumanca od belanaca. Belanca umutite u čvrst sneg. Žumanca umutite sa šećerom i limunovim sokom, pa kuvajte na pari, mešajući, dok se masa ne zgusne. Skinite sa šporeta, pa masi dodajte želatin, polovinu snega od belanaca i banane isečene na kolutove. Sve dobro izmutite. Hladnom kremu dodajte polovinu slatke pavlake koju ste prethodno umutili. Izmešajte i sipajte masu u kalup koji ste prethodno pokvasili vodom. Stavite u frižider da se stegne. Izručite krem na činiju za posluživanje i ukrasite ostatkom ulupane slatke pavlake.
 
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 27, 2005 3:00 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem od ananasa
SASTOJCI

5 kolutića ananasa iz kompota
3 jaja
5 kašika šećera
1 kašika vanilin šećera
5 dl mleka
0,1 kg putera
NAČIN PRIPREME

Odvojiti žumanca od belanaca. Pomešati žumanca, šećer i vanilin šećer. Mešati dok masa ne postane penasta. Uliti toplo mleko, promešati i staviti na laganu vatru. Mešati dok se ne dobije gladak i gust krem. Skloniti s vatre i dodati puter i čvrst sneg od belanaca. Mešati dok se sastojci ne "stope". U četiri široke čaše staviti po jedan kolut ananasa i dodati krem. Servirati dobro ohlađeno.
 
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 27, 2005 3:02 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem sa pomorandžom
SASTOJCI

sok od 1 pomorandže
voda
5 grama skroba
10 grama šećera
10 grama slatke pavlake (1 kašika)
NAČIN PRIPREME

Sok od pomorandže pomešati sa malo vode tako da se dobije 1,25 dl tečnosti. Kada sok proključa, ukuvati skrob prethodno razmućen u malo hladne vode, kratko prokuvati, ohladiti i dodati ulupanu slatku pavlaku. Ova poslastica preporučljiva je u ishrani obolelih od bubrežnih bolesti.
 
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 27, 2005 3:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem od višanja


SASTOJCI

500 grama višanja
1 kesica želatina u prahu
1 limun
500 grama jogurta
100 grama šećera
4 kašike belog ruma
300 ml slatke pavlake
NAČIN PRIPREME

Višnje oprati i očistiti od peteljki i koštica. Želatin pripremiti prema uputstvu. Limun dobro oprati i osušiti. Koru istrugati, a sok ocediti. U činiji izmešati jogurt, sok od limuna i šećer. Pripremljeno voće sa rumom staviti u duboku posudu i isitniti mikserom. Želatin pripremiti prema uputstvu i umešati u krem od jogurta. Čim krem počne da se steže, umešati ulupanu pavlaku. Izmešati po polovinu krema od jogurta i pirea od višanja. Krem od jogurta i višanja pustiti da se malo prohladi. U međuvremenu, dva limuna oprati toplom vodom, osušiti i iseći na tanke kolutove. Jogurt pomešan sa kremom od višanja i pire od višanja naizmenično ređati u visoke čaše za desert i ostaviti najmanje 60 minuta da se hladi. Desert ukrasiti kolutom limuna i višnjom.
 
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 27, 2005 3:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Krem od kafe


SASTOJCI

1/2 kesice želatina u prahu
šipka vanile
250 ml jake kafe
3 žumanceta
80 grama šećera
200 ml pavlake
3 kašike rendane čokolade
NAČIN PRIPREME

Razmutiti želatin prema uputstvu na kesici. Izvaditi srž iz vanile, pa i srž i šipku spustiti u vodu od koje se kuva kafa. Zatim temperaturu na kojoj se kuvaju srž i šipka smanjiti. Izvaditi iz vrele vode šipku vanile.

U jednoj posudi, na pari, penasto umutiti žumanca sa šećerom i 6 kašika skuvane kafe, pa uz stalno mešanje polako dodavati i ostalu kafu. Od cele mase napraviti što čvršći krem.

Razmućeni želatin postepeno dodavati u masu koja je pripremljena u prethodnom koraku. Napravljeni krem od kafe rashladiti mešanjem.

Čim krem počne da se steže, čvrsto ulupati slatku pavlaku i pažljivo je dodati ovom kremu. Krem od kafe servirati na četiri dekorativna, desertna tanjira. Staviti u frižider da se hladi oko tri sata. Posuti rendanom čokoladom i servirati ohlađeno.
 
andrejica
Tico & Ada
Tico & Ada



Godine: 39

Datum registracije: 04 Jan 2005
Poruke: 12591
Mesto: Subotica

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 27, 2005 3:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Žele od mandarina
SASTOJCI

250 grama šećera u prahu
40 grama želatina u tablama
15 mandarina
2 pomorandže
2 čašice likera od pomorandže ili ruma
malo kandirane kore pomorandže
NAČIN PRIPREME

Želatin staviti u hladnu vodu da omekša. Mandarine i pomorandže iscediti i procediti kroz gazu. Sok sipati u flašu od jednog litra, dodati liker ili rum i naliti vodom da se flaša napuni.

Tečnost sipati u šerpu, dodati šećer i zagrevati dok ne počne da vri i dok se šećer ne otopi. Skloniti sa vatre, dodati rukom isceđen želatin i mešati dok se potpuno ne rastopi. Ostaviti da se ohladi.

Kada bude prohlađen, želatin sipati u kalup za puding (od 1 litra) i staviti u frižider da se dobro stegne. Kalup staviti na nekoliko sekundi u toplu vodu, zatim želatin izručiti na tanjir. Ukrasiti kriškama mandarina ili kandiranom korom pomorandže.
 
BabyG
Banovan!

Prijatelj foruma
Prijatelj foruma





Datum registracije: 20 Jun 2005
Poruke: 4980
Mesto: ...caught in the heart of an angel...

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 19, 2005 12:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Umak od malina

Umak čiji sastojci obećavaju apsolutni užitak ni u praksi vas neće iznevjeriti. Vrlo brze i jednostavne pripreme, umak od malina ostavlja savršen i vrlo profinjen dojam, stoga ga slobodno ponudite i onima najistančanijeg ukusa.

Sastojci
200 g svježih zrelih malina
80 g šećera
100 ml crnog suhog vina
korica i sok pola limuna

Postupak
1. Svježe maline operite i ocijedite pa ih propasirajte.

2. Prokuhajte šećer i vino s komadićem limunove korice i pola limunova soka. Dodajte propasirane maline i kuhajte još 3 - 4 minute.


Posluživanje
Umak od malina možete poslužiti uz nabujke, pudinge i sladolede.

Savjet
Ovaj umak možete poslužiti topao ili hladan.




_________________
~*Ode noć, još uvijek imam istu moć da do tebe mogu doć, samo pružim dlan od morske vode slan zlatnim prahom začaran, da uđe tiho u tvoj san i nježno te budi kao kad te ljubi...*~

 
Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Male tajne velikih majstora kuhinje ~ -> ~ Dezerti ~ -> Kreme... Karamel...Glazure...Ukrasi za torte... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Strana 4 od 5

 
Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma





- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon