:: |
Autor |
Poruka |
ana111 Upućeni član
|
Datum registracije: 06 Dec 2005 Poruke: 496
|
|
Ja obozavam etno muziku..To je dugo bila zapostavljena kategorija kod nas,mada vidim znacajne pomake u poslednje vreme..Jako mi se dopada to sto radi Sanja Ilic.Madam Piano me je prijatno iznenadila(u saradji sa Teodulijom).Nju inace ne volim ali taj album mi je extra.Bilja Krstic ima fantastican glas ali mi se nikada nije dopadao njen izbor pesama,a ni aranzmani za iste.Teofilovici..ne znam sta da kazem..Oni su fenomenalni,ali ja jako volim nasu muziku,a oni se bave iskljucivo pevanjem bez nje..tek ponegde se potkrade koji instrument..Pa tu je onda Bora Dugic-sta reci o njemu-genije.Volim i ove urbanije verzije etno muzike..Na primer ovo sto radi Kiril DZajkovski.
Ipak od svih izvodjaca etno muzike kod nas-bez texta me je ostavila Brankica Vasic VASILISA.Odusevljena sam-muzika,glas,pesme,aranzmani-sve je savrseno-Svaka cast..
|
|
|
|
|
|
chobanchica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 30 Sep 2006 Poruke: 72
|
|
volim posebno makedonski stno.Ima neku melodicnost i posebni sarm.sintezis,Anastazija,pa i leb i sol...
Dobar je i balkan Horses band,sa izvodjacima sa balkana
|
|
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Ne volim da slusam etno muziku...
|
|
|
|
|
|
držte lopova Banovan! Zna tudju muku
|
Godine: 29
Datum registracije: 14 Nov 2005 Poruke: 9553 Mesto: debian city
|
|
Mnogo mi se svidjala makedonska grupa Anastasia i muzika koju su uradili za film " Before the rain".
Posle toga su otišli u neki eksperiment, a bili su čudo od benda.
|
|
|
tasevska Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 22 Jul 2006 Poruke: 57 Mesto: Bitola
|
|
Premnogu retko slusam etno no mnogu na prvo slusanje mi se dopadnaa Biber.
|
|
|
|
|
|
slatka_sanerka Anđeo s greškom
|
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 24591 Mesto: *tamo pokraj Miljacke*grada cevapa, viceva, ubica, muja i sulja, al i rokera, oskarovca, nobelovaca
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Volim etno muziku...
na prvom mjestu mi je Sevdalinka normalno , a potom idu Mostar Sevdah Reunion , Biljana Krstic , Sanja Ilic i Balkanika , Biber , pokojni Adi Lukovac , itd...
Od stranih Enigma je vrh vrhova
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
carmen90 Upućeni član
|
Godine: 34
Datum registracije: 09 Maj 2007 Poruke: 368 Mesto: ***3 metra iznad neba***
|
|
Ja sam veliki postovalac ove muzike.....2 godine sam i sama ucila etno pevanje....stvarno nase narodno blago )
|
_________________ ***I do believe in fairy-tales*** |
|
|
|
|
MARCEZIS Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 26
|
|
1. Sanja ilic i Balkanika
2. Slobodan Trkulja i Balkanopolis
3. Biber
Etno sa primesama moderne muzike, odlican spoj starog i novog.
i gde da nadjem Trkulju???
|
|
|
|
|
|
velociraptor Banovan!
|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com
|
|
Kad je Vlatko Stefanovski sa svojom grupom " Leb i sol" to prvi počeo da radi, niko nije ni znao za taj termin. Danas se pod etiketom etna stavlja sve i svašta. Toliko se forsira taj pravac da se samo skrnave neke lepe pesme koje masa ljudi samo pokvari kako bi bila u trendu, to jest kako bi pratila muzički pravac koji je sad popularan.
80 posto stvari koje se ovde predstavljaju kao etno nemaju ni "e" od te muzike.
Trubači?!
Usnija Redžepova je bila pevačica koja je stalno snimala pesme sa njima i oni su bili njen zaštitni znak. Od kada je Bregović počeo da radi filmsku muziku i kad se provalilo da je Zapad slab na ta taj zvuk, svi živi ( ali svi živi) snimaju sa trubačima.
|
|
|
|
|
|
katarinaa85p Banovan! ~hot angel~
|
Godine: 39
Datum registracije: 06 Dec 2007 Poruke: 9273 Mesto: K*R*A*G*U*J*E*V*A*C
|
|
|
|
|
milica.saska **principessa**
|
Godine: 36
Datum registracije: 11 Okt 2007 Poruke: 1263 Mesto: ~Destination Unknown~
|
|
Nisam preveliki ljubitelj ove muzike,ali prija mi kad čujem dobru etno pesmu
|
_________________ All we've ever wanted is to look good naked, hope that someone could take it, God save me rejection from reflection, I want perfection... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|