:: |
Autor |
Poruka |
randi Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Jan 2006 Poruke: 128
|
|
lakse je roditi dijete, nego imati abortus, kazu zene koji su to probale.
spirala je pravo rijesenje da se to izbjgne
|
|
|
|
|
|
Ummusafija Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 49
Datum registracije: 27 Feb 2006 Poruke: 1 Mesto: Zenica
|
|
Zanima me da li su neke od vas imale problema sa menstrualnim ciklusima zbog spirale. Ja sam stavila spiralu u septembru i ciklusi su mi nesto duzi, a zadnja dva mjeseca zna mi se desiti malo krvarenje mimo ciklusa. Mozda je od prehlade ne znam ni sama.
|
_________________ Majka troje prelijepe djece |
|
|
|
|
pinkie Prijatelj foruma
|
Godine: 45
Datum registracije: 01 Okt 2004 Poruke: 19325 Mesto: u skrivenom kutku
|
|
moja drugarica je imala jako puno problema kada je pokusala da stavi spiralu.Krvarila je jako dugo, ciklusi su joj bili poremeceni, a sve iz razloga sto joj organizam nije jednostavno prihvatio strano telo u sebi i na kraju kada je vec izgubila jako puno krvi(jer je izbegavala otici lekaru) konacno je zavrsila u bolnici, skinula spiralu i pomirila se sa cinjenicom da ce morati da koristi neki drugi vid zastite.Iskreno, najbolje je da odes lekaru i posavetujes se jer nece svai organizam da se ponasa isto. Ako sve bude u redu, super..a ako nije kako treba bolje ispraviti na vreme..nemoj a cekas vise
|
_________________ Cutanje je tesko samo onima koji ne misle(Ivo Andric)
Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander) |
|
|
|
|
Milena Carica Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 11 Avg 2005 Poruke: 676 Mesto: Cik pogodi?! :-)
|
|
Ja znam da se to preporucuje samo zenama koje su radjale.
I nije tacno da ne mozes da ostanes u drugom stanju.
|
_________________ Mozes da kupis:
postelju ali ne i san,
sat ali ne i vreme,
lek ali ne i zdravlje,
seks ali ne i ljubav.
Para vrti, ali sreca moze vise!!
Gde ponos dodje po svoje, tu ljubav kofere vec pakuje! |
|
|
|
|
nera100 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Feb 2006 Poruke: 87 Mesto: austrija
|
|
Ako zelis ugraditi spiralu,dobra je MIRENA,mjesecni ciklus se smanjuje za 90%,licno nisam imala nikakvih problema kao ni mnoge zene.smatraju da je najbolja.
|
|
|
|
|
|
greeneyed69 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 2 Mesto: Beograd
|
|
[B]
Stavljena mi je Mirena pre tačno 14 dana. Do sada sam imala uredne (na svakih 27-28 dana) ali strašno obilne i dugotrajne menstruacije (7-8 dana). To je bio najveći razlog zbog čega sam se opredelila za Mirenu, jer sam proučavajući mnoštvo sajtova i foruma saznala da smanjuje krvarenje na minimum. Nikad do sada mi se nisu dešavala krvarenja između menstruacija, a evo sad od kad je imam nikako da prestane neko "curkanje" braon boje...., još na sve to- jutros mi se pojavila baš sveža svetlo-crvena krv... i baš sam se uplašila! Htela sam odmah da zapucam kod giniša, ali sam je prvo nazvala telefonom. Ginekolog me je umirila, posle mog opisivanja šta mi se izdogađalo, rekla mi je da je to sve "normalno", očekivano... jer se telo bori sa stranim telom i hormon koji spiraqla ispušta... Tako, sad sam se malo smirila, inače me je baš u'vatila frka. Pisaću za par dana, da vidimi kako napreduje "osmi putnik" u mom stomaku
|
|
|
|
|
|
vanja32 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 27 Mar 2006 Poruke: 160 Mesto: Beograd
|
|
ja sam od onih koja zatrudni i kada vodimo racuna i kada nisu plodni dani...
stavila sam spiralu u novembru i jako sam zadovoljna.
|
|
|
|
|
|
s@njin Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 26 Feb 2006 Poruke: 57 Mesto: Sarajevo
|
|
I ja znam za slucaj djevojke,koja je ugradila spiralu (po nagovoru momka),i kao posljedicu je krvarila i po dvadesetak dana. Teoretski, jeste najsigurniji nacin kontracepcije,u praksi je to ipak i samo apstinencija!
|
|
|
|
|
|
greeneyed69 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 55
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 2 Mesto: Beograd
|
|
Izgleda da sam za džabe dala 12000 dinara, koliko košta Mirena u Beogradu.
Em sam dobila menstuaciju 6-7 dana ranije, em nikako da se završi!!!
Evo već osmi dan i dalje mi ide, ide... Doduše, da budem baš precizna da ne bude baš sve crno - smanjila mi se količina krvarenja, tj. od prvog dana ove poslednje menstruacije krvarenje je upola smanjeno u odnosu na ranije, ali se broj dana , nažalost, nije smanjio.
Jedva čekam da odem kod ginekologa, da se slatko izjadam.
I posle nekoliko meseci imam problem sa Mirenom.
Ovih dana mi se pojavilo krvarenje u sred ciklusa (16-17 dan).
Ništa mi više nije jasno. Čim prestane ovo tačkasto krvarenje, idem kod giniša.
Jedno pitanje za doktorku Vecu.
Šta se to dešava sa mojim ciklusom?
|
_________________ veštica |
|
|
|
|
zac1 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Sep 2006 Poruke: 3
|
|
|
|
|
crnibiser samotvoja24
|
Godine: 47
Datum registracije: 22 Maj 2005 Poruke: 11005 Mesto: Sarajevo
|
|
Ja vec skoro 5 godina imam spiralu i jako sam zadovoljna s njom. Sada nekada bih trebala da idem da izvadim ovu , a potom cu opet da postavim novu.
Imam stalnog partnera i nemam nikakvih poremecaja niti pometnji radi nje..cak sto vise kako sam ju ugradila jednostavno imam super sex..opusten i bez problema.
Menstrualne cikluse nikada nisam imala problematicne ni bolove niti obilno krvarenje pa ni sada kada imam spiralu.
Jedino mi se zna ponekada desiti da dan nakon sto mi prestane ciklus pojavi se malo jace bijelo pranje koje ima jak miris al.i to mi je od malene upale koju nikako da saniramo..tada popijem po turu baktrima i sve se opet regulise heheh
Ja iz licnog iskustva svakoj zeni preporucujem spiralu jer je stvarno super..doduse sve to zavisi od organizma do organizma kako ce koji da podnese strano tijelo..meni nikakvih smetnji nije predstavilo.
Ovdje u BiH u Sarajevu ja sam ugradila privatno i sve me ukupno kostalo nevjerojatnih 40 eura/dva ultrazvucna pregleda i njihova spirala/bakrena//
Sad treba da je vadim jer je proslo 5 godina i jedino se plasim jer mi je prvi put. Kad sam ju prvi put stavljala bila sam toliko isprepadana da sam jedva sjela na stol i sva sam se tresla..medjutim dobila sam injekciju i nisam osjetzila apsolutno nista..a sve je trajalo nekih 2 minuta.
Ja sam za spiralu--i najbolje rjesenje..a kako Veca kaze mora se odrzavati licna higijena..ali to se podrazumjeva kod svakoga bez obzira na spiralu ili ne
|
_________________ Ljubav je uvijek put prema sreći , ali život ponekada ima drugačije namjere.....
|
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
Ne spirali. Bolje da ga vadi 8)
Ne volim nikakvu kontracepciju, sve mi smeta. Kondome ne podnosim, pilule također, pjene, kreme i sl ne želim korisitit, a kad bi imala spiralu stalno bi me bilo strah da se nešto ne zakomplicira...ne želim u sebi nikakvo strano tijelo, naravno ako ne moram. Usput, još sam čitala da je kod jedne žene spirala prouzrokovala neplodnost...znam da su to samo priče, ali svejedno mi nije bilo drago čuti
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|