:: |
Autor |
Poruka |
radiopetica Početnik Domaćeg.de

 |
Godine: 44
Datum registracije: 29 Mar 2006 Poruke: 248 Mesto: Nis

|
|
Sastojci (za 6 osoba)
3 paradajza
1 krastavac
1 glavica luka
200 grama feta sira
12 crnih maslina
1 kašika limunovog soka
4 kašike maslinovog ulja
2 kašičice suvog origana
so i biber
Način pripreme
Oljuštite paradajz i isecite ga na četvrtine. Oljušten krastavac isecite na kocke, a očišćen luk iseckajte. Pomešajte sve povrće, posolite, pobiberite i dobro izmešajte. Dodajte sir isečen na kocke i masline bez koštica. Pospite origanom. Pre posluživanja, prelijte limunovim sokom i uljem.
|
|
|
|
|
 |
radiopetica Početnik Domaćeg.de

 |
Godine: 44
Datum registracije: 29 Mar 2006 Poruke: 248 Mesto: Nis

|
|
Sastojci
1 kg spanaća
1 kriška mekog somborskog sira
1 kriška sira gauda
1 kruška
malo oraha
ulje (maslinovo ili ulje od bademovih koštica)
Način pripreme
Spanać očistiti od peteljki, oprati ga, pa preliti ključalom vodom. Ocediti ga i staviti u posudu. Sir iseckati na listiće, krušku oljuštiti i iseckati na kockice, zatim iseckati orahe i sve umešati u topao spanać. Začiniti hladnim uljem. Salatu služiti, po želji, toplu ili hladnu.
|
|
|
|
|
 |
radiopetica Početnik Domaćeg.de

 |
Godine: 44
Datum registracije: 29 Mar 2006 Poruke: 248 Mesto: Nis

|
|
Sastojci (za 1 tanjir)
2 srednja jajeta
2 krompira
300 grama šunke
300 grama kačkavalja
100 grama majoneza
1 čaša kisele pavlake
Način pripreme
Krompir s ljuskom i jaja obariti i ostaviti da se ohlade. Kada se krompir ohladi, oljuštiti ga. Na plitak tanjir krupno izrendati oba krompira. Preko toga premazati pola čaše kisele pavlake. Zatim narendati šunku, pa je premazati sa 100 grama majoneza. Preko majoneza narendati 150 grama kačkavalja, oba belanca i jedno žumance i sve to premazati pavlakom. Završiti rendanjem kačkavalja, ovog puta na sitno rende i preostalim žumancetom, tako da torta izgleda kao mimoza.
|
|
|
|
|
 |
radiopetica Početnik Domaćeg.de

 |
Godine: 44
Datum registracije: 29 Mar 2006 Poruke: 248 Mesto: Nis

|
|
Sastojci
200 grama šunke
200 grama kačkavalja
1 sočna kisela jabuka
100 grama zelenog i plavog grožđa
4 kašike pavlake (kajmaka)
sok od pola limuna
so i biber
malo šećera
menta
Način pripreme
Šunku i kačkavalj iseći na kockice, oljuštenu jabuku očistiti od semenja i iseći na komade, grožđice iseći napola i odstraniti im seme, a polovinu zrnaca ostaviti za garnir.
Pavlaku umutiti sa limunovim sokom, dodati malo soli, bibera i šećera, pa servirati u činiji za sos. Garnirati preostalim plodovima grožđa i listićima mente.
|
|
|
|
|
 |
radiopetica Početnik Domaćeg.de

 |
Godine: 44
Datum registracije: 29 Mar 2006 Poruke: 248 Mesto: Nis

|
|
Sastojci
250 grama pečuraka
1 žumance
125 grama ulja
limun, malo soli
Način pripreme
Oguliti i oprati pečurke. Kuvati ih tri minuta u ključaloj slanoj vodi kojoj ste dodali sok od pola limuna. Napraviti majonez i začiniti limunovim sokom. Pečurke ocediti, ohladiti i sitno iseckati. Pomešati sa majonezom.
Ova salata može da služi i kao namaz za sendviče.
|
|
|
|
|
 |
mišić Prijatelj foruma

 |
Godine: 37
Datum registracije: 22 Jun 2006 Poruke: 3570 Mesto: zagreb

|
|
salata od vrganja
sastojci za 4 osobe:
600 g vrganja
sok od 1/2 limuna
4 zlice maslinovog ulja
40 g parmezana
nekoliko stabljika vlasca
sol i papar
priprema:
dobro ocistite gljive bez odvajanja klobuka od stabljika, zatim ih izrezite na vrlo tanke kriske, po duzini, i rasporedite na 4 tanjurica. u zdjelici vilicom istucite sok od limuna, ulje, prstohvat soli i papar. gljive poskropite dobivenom smjesom. i dobro promjesajte. parmezan izrezite na tanke listice, rasporedite ga na gljive u tanjurima i posluzite, posipajuci opranim, osusenim i usitnjenim vlascem.
|
|
|
|
|
 |
nadalina68 Dobro upućeni član

 |
Godine: 57
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 623 Mesto: Bgd

|
|
salata od piletine
1 tegla mariniranih pecurki(300gr)-sitno iseckati
1 pile obariti i to sitno iseckati
200gr majoneza
1 pavlaka
1 kasika vegete
1 kasika origana
100gr pecenog kikirikija(izlomiti oklagijom)
i sve sastojke sjediniti i pomesati
Salata sa susamom
500gr sremskog sira, 2 cena sitno iseckanog belog luka
2 pavlake,200gr susama(malo ispeci u rerni),po zelji moze se dodati malo
mlevenog bibera
Posna ruska salata
1 konzerva tunjevine,3-4 sargarepe,manja teglica krastavcica,
Majonez:
obariti 5 krompira u ljusci oljustiti i umutiti mikserom,
dok se muti dodavati po malo ulja,1 kasicica soli,sok od 1 limuna
i najmanju casicu senfa
majonez pomesati sa tunjevinom,sargarepom i krastavcicima
[Edit by škorpijica: Pisanje poruke jedne za drugom, u istoj temi, gde to nije neophodno (SPAM-ovanje), strogo je zabranjeno Pravilnik-om.]
|
_________________ vera,ljubav,nada |
|
|
|
 |
perakojot013 Dobro upućeni član

 |
Datum registracije: 27 Okt 2005 Poruke: 535

|
|
Ja sam za ove novogodisnje praznike isprobala neku novu salatu. Mnogo mi se svidela, pa evo da podelim recept sa vama.
Sastojci:
1 pilece grudi (belo meso)
1 teglica mariniranih pecuraka
300 gr kikirikija
2 pavlake
250 gr majoneza
Skuvati pilece grudi (kao u supi), ostaviti da se ohlade i zatim ih sitno iseckati. Iseckati pecurke na listice (moze i na kockice ko kako voli), samleti kikiriki. Sve to pomesati u nekoj posudi, dodati pavlaku i majonez. Dobro izmesati da se masa sjedini i servirati.
|
|
|
|
|
 |
mariolina Početnik Domaćeg.de

 |
Godine: 55
Datum registracije: 13 Jun 2004 Poruke: 84

|
|
Salata od pecenih paprika sa pecurkama
Crvene pecene paprike oljustiti, iseci na manje kockice i prodinstati na malo ulja. Pecurke ocistiti iseci na listice i prodinsati. Spojiti u ciniju, dodati majoneza, pavlake, belog luka i soli po ukusu i ostaviti da se ohladi
|
|
|
|
|
 |
L_A_Z_Lj_I_V_A Početnik Domaćeg.de

 |
Godine: 38
Datum registracije: 09 Jun 2005 Poruke: 244 Mesto: pakao :)

|
|
evo jedne salate,ali joj neam pojma ime.u svakom slucaju jako je ukusna i fino izgleda kada se servira...daklemmm,ovoo mozete spremiti i danas za rucak,lako se i brzo sprema.Daklem domacice,recept glasi..
jedna kesica testa za supu u obliku masnica(po moguctvu ili moze i drugih)-skuvati i ohladiti u frizideru
2 paradaiza
3 zelene paprike
3 crvene babure
1 krastavac
300 grama praske sunke
po zelji moguc i -LUK(mladi)
po zelji soli,ulja
sve sitno iseckati i pomesati.Garantovano neverovatan ukus
|
_________________ pricace ti jednom mozda kako sam ja bio stosta..pile moje..pache moje malo....mudrovace badavani kad me nema da se branim..da sam blizu ne bi im se dalo... |
|
|
|
 |
zverkan84 Početnik Domaćeg.de

 |
Godine: 40
Datum registracije: 15 Mar 2006 Poruke: 6 Mesto: Beograd

|
|
ma ima jedna mnogo dobra salata totalno istripovana
nesto sa pomorandzom mocarela sirom i jos necim cega ne mogu da se setim
naizgled deluje nejestivo ali je ustvari fantasticna
...
pokusacu da se setim a mozda neko zna...
|
|
|
|
|
 |
katarinaa85p Banovan! ~hot angel~

 |
Godine: 40
Datum registracije: 06 Dec 2007 Poruke: 9273 Mesto: K*R*A*G*U*J*E*V*A*C

|
|
ATINSKA SALATA
SASTOJCI:manja konzerva sampinjona,2 sargarepe,paprika,malo belog luka,mirodjija po ukusu,200gr.kackavalja,200gr.majoneza,so.
PRIPREMA:sargarepu i kackavalj izrendati,ostalo iseckati,dodati majonez,(moze i pavlaka)zaciniti po ukusu.PRIJATNO!
|
_________________ U dusi sam dete koje ne zna da mrzi,u zivotu sam putnik koji uvek pronadje pogresan put,u stvarnosti sam BUDALA koja uzlud VOLI! |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|