:: |
Autor |
Poruka |
falcon iv Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 28 Mar 2006 Poruke: 16 Mesto: Sarajevo

|
|
evo jedna interesantna slika iz lukavice,
|
|
|
|
|
 |
Zbucka Upućeni član

|
Godine: 40
Datum registracije: 27 Mar 2007 Poruke: 473 Mesto: Rajvosa

|
|
mala9303 je napisao/la sledeće: | Nema Sarajeva bez Miljacke .... Ilidza |
Kroz Ilidzu protice Zeljeznica.... Miljacka protice drugim krajem grada...
Stoga... Ovo nije Miljacka, ovo je Zeljeznica...
I, da..nema Sarajeva bez Miljacke
|
_________________ Svako od nas neku svoju priču ima,
Što u tami tišti, a puteve bira,
Samo kad je hladno,kad umori zima
Slutimo je tuzni na krilu leptira... |
|
|
|
 |
Konjanik Ludi Bosanac

|
Godine: 45
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje

|
|
Zbucka je napisao/la sledeće: | mala9303 je napisao/la sledeće: | Nema Sarajeva bez Miljacke .... Ilidza |
Kroz Ilidzu protice Zeljeznica.... Miljacka protice drugim krajem grada...
Stoga... Ovo nije Miljacka, ovo je Zeljeznica...
I, da..nema Sarajeva bez Miljacke  |
baš sam mislio na ovo komentirat ali me zbucka preduhitri.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
 |

|

|
|
Dobrinja i Lukavica 03.07.2007.
|
|
|
|
|
 |
Zaratustra Banovan! Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Jul 2007 Poruke: 69 Mesto: Sheher Sarajevo

|
|
Hahaha kakvi vicevi i Sarajevo, nije to vidjelo Sarajeva, prije svega to su naselja udaljena od Sarajeva 7 km recimo Lukavica, vangradsko naselje, onda Istocna Ilidza, to nije vidjelo Ilidze, to su sela iz okoline Ilidze, Vojkovici i Krupac, mislim da se ko ne uvrijedi, ali moramo biti realni i to dobro znaju svi koji pisu o "istocnom" Sarajevu, da toga nije bilo nikada, niti ce biti, to su samo sela i okolina oko Sarajeva, tipa Lukavica, dio naselja Dobrinje itd, ne moze se to gledati kao jedna urbana sredina, kad realno gledajuci, kakav je to grad sa 1 raskrsnicom i kamarom livada , ni g od grada, a ni S od Sarajeva, to je samo ponizenje za ime Sarajevo, bez uvrede, ovo shvatite kao iskren i dobronamjeran komentar!
Svi prije rata koji su zivjeli u Sarajevu,a i sada koji zive, znaju dobro da to nema veze sa Sarajevo, pa spominju Pale u Istocno Sarajevo , kakvi vicevi, to bi bilo isto ko kad bi se Ilijas, Hadzici, Vogosca, ubrajali u Sarajevo, a udaljeni su po 10-20 km od Sarajeva, to su samo vangradske opstine, koje pripadaju Kantonu Sarajevo, isto tako se moze reci i za Lukavicu i ostalo, s tim sto su oni u RS-u, pa bolje reci da su pod Pale, nego se brukati na ovaj nacin , ali *ebiga nekima se ne svidja ovo "staro" Sarajevo, pa bi novo pravili , humor... ali crni
|
_________________ Potpis |
|
|
|
 |

|

|
|
|
|
 |
Aleksica Banovan! *Vestica sa bicem*

|
Datum registracije: 11 Jan 2007 Poruke: 1626 Mesto: Sarajevo

|
|
hakynen je napisao/la sledeće: | " Sta je Srpsko Sarajevo?
Trazeci odgovor na ovo pitanje, "Dani" su krenuli ka gradu koji se prostire na nevjerovatnih 500 kvadratnih kilometara i jedino nisu nasli grad. Uglavnom, Srpsko Sarajevo ima divne parkove, autobusku stanicu u Lukavici, Skupstinu na Palama, mogucnost provoda u Rogatici, kino... Ali nema ni "Zel(j)e" ni "Sarajeva", a bez njih Sarajevo, pa makar i srpsko nema bas puno smisla. Kao ni pokusaj smislenog odgovora na pitanje sta je zapravo C.C."
objavio bh. sedmicnik "Dani" - www.bhdani.com |
Moram da se slozim...I.S po meni uopste nije grad...Ne mozes ti nazvati grat East Chicago i da to bude grad za sebe...Taj grad ne postoji, ali necu da ulazim u detalje zbog mogucih rasprava
|
_________________ *Leptiri u mom stomaku*
*uvek me na tebe potsete*
*Ja ih uspavam na foru*
*al te osete*
*Onda potonem u sebe*
*negde dole sretnem tebe*
*pa se slike ko komadi ostrog stakla*
*zariju u dlan* |
|
|
|
 |
Konjanik Ludi Bosanac

|
Datum registracije: 29 Avg 2006 Poruke: 24027 Mesto: Na žalost, Velenje

|
|
Svi znamo kako i zašto je nastalo Istočno Sarajevo. Dali je to grad ili nije, neću u to, al eto, očigledno jeste, dali čemo/te ga priznati kao takvog, to nema veze i nije tema.
Pošto mi rodica živi na Dobrinji, kad odem u Sarajevo zna se desiti da odem u taj dio ili taj grad. Pa ne znam, lagao bih kad bi reko da se ne gradi, da ima nekih ljepih zgrada, a duh koji bi imao neki grad, toga bogami po meni nema. Svi ti "inat" gradovi nemaju po meni nešto što bi grad trebao da ima.
|
_________________ Kako bolan nema Bosne, a Neretva huči, kako bolan nema Bosne a Miljacka teče, kako bolan nema Bosne a Sana ide.
Ti misliš da ona ne ide, ali sagni se hajvanu, pogledaj, ide Sana, ide Sava, ide Drina, ide Vrbas, ide Bosna, ide Ukrina, ide Lašva. |
|
|
|
 |
*Stefy* *samo njegova*

|
Godine: 38
Datum registracije: 12 Feb 2007 Poruke: 14461 Mesto: Kotor

|
|
Po meni je Istočno Sarajevo samo dio Sarajeva, nastao uslijed glupih podjela.
Pa ko god ode u Sarajevo, ne može a da ne obiđe Vrelo Bosne, Vilsonovo šetalište, Vječnu vatru, Zemaljski muzej, Čaršiju... To je Sarajevo...
|
_________________ Naprosto se tuga desi, i naprosto si tu gdje jesi,
I naprosto je trista čuda, predrasuda sad između nas,
Kad ljubav umre-jedan žali,
kad ljubav umre-jednom fali
i bome nije lako..
..kad naiđeš sokakom kojim svadbe prolaze.... |
|
|
|
 |
hakynen Odomaćeni član

|
Datum registracije: 12 Jun 2005 Poruke: 1588 Mesto: Sarajevo

|
|
Prije par mjeseci upoznao sam neku raju iz Istočnog Sarajeva, i počeli smo se intezivno družiti, u posljednje vrijeme često sam njihov gost.
Istočno Sarajevo je 100% srpsko naselje, prostor na kojem se gradi je nekada bio vojni kompleks. Grad, doista, nema nešto čime bi se mogao pohvaliti, a i kako bi kada je nastao 90-tih. Izgrađena infrastruktura svodi se na stambene i poslovne zgrade, onoliko koliko sam primjetio gradi se po urbanističkim planovima, što je opet dobro jer će na posljetku grad i imati nekoga smisla.
Mještani Istočnog Sarajeva imaju par ugostiteljskih objekata koje masovno pohode uglavnom petkom i subotom, najpopularniji su "Roma", "Leon", "Knez", "Lukas" do ponoći, a poslije ponoći svi su u diskoteci "XL", koja svojim izgledom podsjeća na disko klubove iz kasnih 80-tih, sa agresivnim lajt šouom, i raznim kičerajom. Nije sve tako ni sivo, Istočno Sarajevo ima i pozitivan primjer: klub "YU" koji srijedom privuče ljude starim dobrim rockom iz bivše nam države, zamjerke idu samo na uzan prostor.
Kada je riječ o gastronomskim specijalitetima preporučam vam restoran "AS" u Vojkovićima. Ugostiteljski objekat ne izgleda atraktivno, ali zato imaju klopu za 300. Obavezno naručite specijlitet kuće "Krupački urnebes" i nećete se pokajati, garantiram.
Kada ugledate tablu "Grad Istočno Sarajevo", to vam je znak da ste u Istočnom Sarajevu, jer da nema table ne biste ni znali da ste bili u njemu, ne zato što je mali, nego što nemate nijednog historijskog, ili značajnijeg orijentira koji bi vas asocirao da je to taj grad.
Lijep pozdrav mojim susjedima istočnosarajlijama.
|
|
 |
ministarka35 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 27 Sep 2006 Poruke: 8 Mesto: istocno sarajevo

|
|
mala9303 je napisao/la sledeće: | Nema Sarajeva bez Miljacke .... Ilidza |
Moram da ti kazem,da ovo nije Miljacka nego Zeljeznica...nije mi jasno kako si toliko pogrijesila
|
_________________ nekliktji loooda |
|
|
|
 |
Pinki.funclub Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 37
Datum registracije: 12 Sep 2008 Poruke: 173 Mesto: RS

|
|
Ja zivim na Palama, srednju sam zavrsio u Istocnom Sarajevu, trenutno studiram Etf.
Istocno Sarajevo se tek pocelo razvijati, dajte mu vremena, ali Ja sam u njemu proveo neke od najboljih trenutaka u zivotu, tako ma gde god otisao ovde cu se uvek vratiti sa osmehom na licu.
|
_________________ » . . . No dakle, tko si ti? - Dio
sam one sile što vječno želi
zlo, a vječno stvara dobro«. |
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|