:: |
Autor |
Poruka |
venom Iskusni član
|
Datum registracije: 24 Avg 2005 Poruke: 975 Mesto: City of Heroes!
|
|
verovatno...ali uvek kada se desilo neko sr**je na selu vile bi bile krive...naravno govori se o periodu pre 100 god
|
_________________ When I walk I walk ALONE!
When I fight I fight ALONE!
|
|
|
|
|
stasoni25 Upozorenja: 2 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 14 Mar 2005 Poruke: 43
|
|
zanimljiva tema, uglavnom su babe po selima bile pune prica o istim.
|
|
|
|
|
|
damirham Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 29 Apr 2006 Poruke: 143 Mesto: Ljubljana
|
|
I ja sam cuo, da se u nasem selu desavaju slicne stvari. Jednom su jednu zenu nasli onesvjescenu na ugazenoj travi pored kuce i kad se je pribrala rekla je da je cijelu noc igrala kolo sa zenama koje su bile obucene u bijele "tunike". Kad sam to prvi put cuo, nisam mogao da zaspim i samo sam cekao da pjevac zakukurice, jer kazu kad se pjevac javi ta veza izmedu svijetova nestane.
|
_________________ Zdravo radni narode Crne Gore! |
|
|
|
|
sanjica980 Upućeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Feb 2005 Poruke: 393 Mesto: beograd
|
|
cula sam i ja bezbroj takvih prica i ja ne verujem,mada nikad se ne zna
|
_________________ ljubav je gospodar, a ti si rob |
|
|
|
|
teodorinho Upućeni član
|
Godine: 42
Datum registracije: 01 Avg 2006 Poruke: 272
|
|
I u mom selu ima nekih neobjashnjivih prica... Ja sam cak jednom videla oko 11 sati uvece po najstrasnijem pljusku malo dete u belom kako igra po ulici... Delovalo je potpuno suvo... Otrcala sam kuci najbrze sto sam mogla... Ni dan danas ne znam da li sam se istripovala ili sam stvarno to videla...
|
|
|
|
|
|
Nattally Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 07 Avg 2006 Poruke: 95
|
|
Nazalost ne znam nista ali mi je to interesantno za citati ovdje
|
|
|
|
|
|
Tajci_15 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 28 Okt 2005 Poruke: 178 Mesto: tamo gde zvezde padaju,gde tiha muzika svira,gde snovi postaju java,tamo gde je ON
|
|
ja sam cula par puta kako pevaju i kako igraju.a moj brat je vido jednu vilu i prico mi o tome kako je izgledala.bila je mlada lepa devojka sa dugom belom kosom i sva u belo i videle se samo oci.priblizavala mu se a on je samo sedeo i gledo kao da je bio zaledjen.neki drug ga vido kako sedi i priso mu i zvao ga i kao da se probudio iz nekog sna
tako se prica po mom selu da obicno vile posle ponoci pevaju i igraj na raskrsnicu sa cetri puta.ja ih nisam videla nego sam samo cula kako pevaju i najezila sam se.
|
_________________ NoCas zVezDe PadaCe jedNa od njIh naSa je jeDnA nOsi utEhu kO u Snu vOleLa biH da si Tu |
|
|
|
|
poison ~Chase The Sun~
|
Godine: 40
Datum registracije: 10 Jul 2004 Poruke: 6599 Mesto: ¤In The Land Of The Holy Sun¤
|
|
baka mi je pricala da se njen tata jednom vracao kuci poslje ponoci a morao je proci kroz neke livade i sumu kraj izvora za koji se pricalo da je okupljaliste vila.kruzile su price da vile tu redovito poslje ponoci vode kolo a onaj tko u to doba tuda naidje je BiiiiP.bakin tata je kao bio muskarcina i nije vjerovo u bapske price pa je odlucio tim precacem kuci.naravno naletio je na vile i one su ga zaustavile.bile su to lijepe zene u bijelim haljinama,duge kose.pitale su kud ide on tuda tako kasno, on odgovorio da ide kuci.nakon toga su ga pitale je l zna on da se tuda ne smije prolazit poslje ponoci, a on se isprico i rekao da zna ali je zakasnio a zena ga doma ceka.one su mu odgovorile da ce ga ovaj put pustit al da ga nikad vise ne zele vidjet na tom mjestu u to doba i da ne smije te veceri s nikim pricat.i tako je on poso dalje kuci penjuc se uz neku livadu kad je naletilo nesto kao ogromna pticurina i njega uhvatila za vrat.on se bjezec borio da je otrese sa sebe al nije mogo.cuo je vile kako pjevaju dok ga ta neman sve vise je davila a na kraju samo iscezla.on je pobjego kuci.kad je doso zena ga je pitala di je do sad, on je samo sutio na sve sto je govorila i otiso na spavanje.ujutro se probudio sa neobicnim masnicama na vratu.tad je isprico sve sto mu se dogodilo i nije vise iso tim putem
sjecam se i u slavoniji u tetinom selu da su pricali o vilama.pored ceste je bio jedan dud oko kojeg su govorili da se moglo vidjet vile da vode kolo poslje ponoci.puno puta sam nocu prosla pored tog duda i nisam nis dozivjela tako da u to bas ne vjerujem al u one gore i te kako vjerujem ljudi moji da ste vi samo mogli vidjet to mjesto iz prve price.bas je nekako cudno
vidjela sam da je netko napisao vec da su vile ulazile u staje.pricala mi je baka i takve price.pricala je da je masu puta cula konje nocu ko da im je nesto u staji, krave mukale kokosi kokodakale a ujutro kad bi dosla u staju konjima bi griva bila spletena u pletenice, akrave bi redovito nakon toga ostajale bez mlijeka.pricala je da se to po cijelom selu dogadjalo i da su svi znali o cemu je rijec i da se nitko nije usudio nocu u staje.nisam bila dijete kad mi je baka to pricala tako da ne mislim da su to bile bajke za djecu :)ne znam da l bi vjerovala u takve stvari jer cudno mi je da nikad nisam cula od mladjih narastaja takve price(osim sto vidim ovdje na domacem ) tako da mislim da su ljudi u vecini slucajeva izmisljali takve price zbog dosade jer prije nije bilo ni tv ni radija, nikakve zabave nego prelo pa udri po vilama.dakle mislim da su se neke stvari stvarno dogadjale ali da je vecina tih prica malo okicena
|
|
|
#Alex# Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 01 Nov 2006 Poruke: 107 Mesto: Kragujevac
|
|
Da li je vrzino kolo i vilinsko kolo jedno isto? Zbunjena sam.
|
_________________ Samo napred, nazad ne mozemo! |
|
|
|
|
coco_bill Zli carobnjak-lingvista
|
Datum registracije: 22 Mar 2006 Poruke: 33433 Mesto: Novi Sad
|
|
#Alex# je napisao/la sledeće: | Da li je vrzino kolo i vilinsko kolo jedno isto? Zbunjena sam. |
Malo je offtopic, ali da ti objasnim:
- Vrzino kolo je gomila nevolja koje idu jedna za drugom
- Vilinsko kolo je kad pecurke [prirodno] izrastu u obliku kruga [kao da igraju kolo].
|
|
|
woolf99 Upućeni član
|
Datum registracije: 23 Avg 2006 Poruke: 288
|
|
Slična priča je vezna i za nost "bliznakinje" blizu Resavice.
|
_________________ Goli Otok .... Kako to nudistički zvuči |
|
|
|
|
Gertie ◊Poker Face◊
|
Godine: 37
Datum registracije: 01 Jul 2005 Poruke: 5281 Mesto: Neću da ti kažem, ćelavi!
|
|
woolf99 je napisao/la sledeće: | Slična priča je vezna i za nost "bliznakinje" blizu Resavice. |
Most pod nazivom "Dve sestre". Ja sam oz Resavice i cula sam razne price o tom mostu i nije bas da ne verujem, sve je moguce.
|
|
|
|