www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Da li su vam se ostvarile zelje kada ste napustili domovinu?
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Dijaspora ~
::  
Autor Poruka
djeremic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 45

Datum registracije: 14 Jan 2005
Mesto: gteborg

sweden.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 02, 2005 7:43 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja sam tipican predstavnik ove nove generacije izbeglih mladih strucnjaka (novinarski izraz) tj. posle studija mi se pruzila prilika za doktorske studije u ovoj jako lepoj zemlji.

sve ste vec rekli: ako se misli na mnoge osnovne zivotne stvari dolazak ovde je bio pravi pogodak. da bi ta slika bila potpuna bitno je i da li ste tamo negde sami ili sa nekim (decko/devojka, porodica, stalno drustvo); ja nazalost jesam pa su mi nostalgicne misli dosta ceste Smile

zakljucak: ipak mislim da covek treba da zivi tamo gde ima najbolje uslove za to, a hvala bogu, zivimo u ovom tehnoloskom vremenu kada se daljine jako brzo mogu prekratiti (i fizicki i virtuelno).

uzdravlje!

Almis
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 42

Datum registracije: 03 Jul 2005
Mesto: malm

sweden.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 03, 2005 1:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

vecina zelja se ispunilo jer sam radila i borila se da tako bude...normala da se pati za yuggom...al cinim da mi bude ovde lijepo kao sto je dole...

estrada
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 42

Datum registracije: 04 Jul 2005

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 04, 2005 7:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nazalost,nisu,i nikada izugleda ni nece,tudja zemlja,tudji ljudi....... Sad

Stefan1
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 26 Okt 2004

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 09, 2005 3:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ja sam kratko manje od godinu dana ziveo u Italiji 1999 godine, u primorskom mestu Savona.Nikako nismo mogli da se prilagodimo mentalitetu.Mene je ubijala nostalgija,ustvari mene i burazera dok keva i nije imala neku nostalgiju za Jugom,ali na svu srecu keva se nije najbolje snasla oko posla pa smo se vratili u BG,iskreno nemam nikakvih problema ovde bavimo se turizmom i prevodilackim uslugama,ni u cemu ne oskudevam i nemam nameru da idem iz Srbije u svet posto ne vidim sta bih imao vise nego sto sad imam.
U svakom slucaju u Srbiji se moze naci dobar biznis u to ne sumnjajte,i to sa potencijalima da mnogo vise novca imate nego sto trenutno zaradjujete preko.
Ja bih da sam u dijaspori gledao da skupim nekih 200-300-tinak soma eur,podigao bih neki kredit ili slicno,i poceo bih da se bavim gradjevinskim biznisom u Srbiji.

Lilith
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 46

Datum registracije: 08 Mar 2005

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Uto Jul 12, 2005 10:55 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne, nikako mi se zelje nisu ispunile. Cak stavise imam utisak da bih vise napredovala da sam ostala kod kuce.

nesonene
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 51

Datum registracije: 05 Maj 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Jul 30, 2005 11:06 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

zelje su mi se ispunile i stvarno ne zalim sto sam otisao.mada sam bio prisiljen da odem

Slejdž
Gospodja Selektorka
Gospodja Selektorka

Godine: 47

Datum registracije: 15 Jul 2005
Mesto: Frankfurt/ Loznica

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 31, 2005 4:03 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne patim ni za cim mnogo dole.Ispunila mi se zelja da zivim sa covekom kojeg volim, i da imam decu sa njim.Sve ostalo je ne bitno u sustini.Gde zivimo,sta radimo.I ovde se ionako druzimo samo sa nasim ljudima,pricamo samo srpski,naravno na poslu ne.Ovde su sasvim sigurno bolji uslovi za zivot,posebno za porodicu.
Sve u svemu,srecna i zadovoljna sam.

minhen-maki
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 44

Datum registracije: 21 Okt 2004

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 31, 2005 9:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

U pocetku jesu....ali sam onda pozeleo jos mnogo toga....Mogu jos dodati da sam i nesta izgubio!!!!

Bearhugs
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 01 Avg 2005

austria.gif
PorukaPostavljena: Pon Avg 01, 2005 11:27 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

kako najbolje da odgovorim:Moji su roditelji dosli krajem 70ih kao Gastarbeiteri.Mene su doveli u Becu kad sam iamo 2 godine.Tako sam do 7 godine kad sam posao u skolu bio cas dole cas u Becu.Nebi rekao da nasao ono sto sam trazio jer nista nisam izgubio.Sa 2 godine nemas neke velike zelje sta se toga tice Smile

Znam dok sam bio u osn. skoli uvek sam zeleo da idem dole u skoli i da zivim dole.Ali moji roditelji su hteli drugacije za mene ( Sto se i postavilo da je bolje )

Sto sam sve stariji to vise vidim sebe u Becu nego u Srbji.Voleo bi da radim dole recimo u Beogradu ali znam i to je vrlo zalostno da dole nema para trenutno.Ko zna sta ce biti u boducnosti.Ali jedno znam gde god da sam moje srce kuca za Srbiju Smile i uvek je predivno kad sam dole

Bond_boy007
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 20 Jul 2005
Mesto: Wien

austria.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 30, 2005 2:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zivot ovde nije lepsi,jedino je malo zarada bolja.A kad bi se popravila situacija kod nas vratio bi se bez razmisljanja.

bobanlepi
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 39

Datum registracije: 21 Jan 2005
Mesto: Ljubljana

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 05, 2005 2:29 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

E kod mene je ovako: ja sam rodjen u Sloveniji, tako da nisam ni oso iz Srbije (ili Bosne), niti me nije niko dovuko vamo Smile

Da idem dole, nemam nikakve potrebe, najskraja ovde sam zavrsio srednju skolu, idem na kompjutrski fakultet, koji mi zasad ide hvala bogu dobro. Posla ce sigurno da bude... A usput medju skolom i radim. Kolko ja znam se u Srbiji ili u BiH ne moze radit kao student, ili nema posla za studente. To znaci da studenti dole zive od svojih roditelja... A ja dok zavrsim fakultet, mogu vec napravit neku kamaricu para za kasniji samostalni zivot...

Ovde ( u SLO) imam sve:
- imam dobre drugove (svi nasi-sa juga)..... uglavnom nase raje ima stvarno dosta, mnogo, znaci mozes se komot i ozenit/udat ovde...
- sta se tice muzike, ima narodne muzike kolko god oces, diskoteka sa narodnom muzkom ima stvarno mnogo...a na svaka 2 tjedna dodje neko sa nase estrade da odpjeva...
- restavracija i gostiona sa srpskom kulinarikom takodje mnogo,
- zadnje vreme postaji aktuelni i trubaci iz Guce itd.

Inace vjerujem da je dole stvarno lepa zemlja i zivot. A primetio sam u jednom postu da je jedna clanica napisala da u SCG zavrsava studij neke doktorice il nesto tako slicno, i kaze da se moze imat sa takvom edukacijom oko 300 EUR plate. U njemackoj mislim da sa takvom edukacijom dobijes sigurno 3 hiljade EUR (mozda gresim). Pored toga uspije da ode na tjedan dana mora sa kreditom...

Uglavnom meni ovde u SLO bas nista ne fali, nasih cura ima taman, jedino je mozda problem ako bi neko hteo sad da pocne zivit u SLO (zbog papira).

Auf, jesam se raspiso... nadam se da nisam promasio teme... Smile

serbdogg
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 41

Datum registracije: 15 Nov 2003

usa.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 06, 2005 6:50 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ja sam u skoro istoj situacija kao sa Acom (aco04). Trenutno moja se zelja jos nije ispunila. To je da zavrsim fakultet i da nadjem neki dobar posao. Ove godine zavrsavam koledz i posle toga imam jos jedno 4 godina skolovanja. O nekom ozbiljijem poslu necu jos razmisljati jer imam vremena. Ovde imam sve osim familije. Ja ovde zivim sa macehom i ocem. To je stvarno tesko. Koliko toliko navikao sam se na Americki stil zivota.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Dijaspora ~ -> Da li su vam se ostvarile zelje kada ste napustili domovinu? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4, 5  sledeća
Strana 3 od 5

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon