:: |
Autor |
Poruka |
sevand Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 62
Datum registracije: 01 Mar 2005 Poruke: 3

|
|
Vidim uglavnom u forumu o Pristini pametne stvari, a onaj pametnjakovic koji kaze da je Pristina sad jos lepsa pojma nema o cemu se to ovde radi. Pristina je nekad imala dusu, znao si sve i znali su te svi. Iako nisam napustao Kosovo '99, iz Pristine sam morao da odem, ali ipak i dalje radim ovde, ali mi je drago da tu vise ne zivim. Da, grad je puno izgradjeniji, ali je strahovita guzva i haos. Probajte da bivstvujete u u jednom gradu gde samo na ponekim (retkim) mestima mozete da trazite pice na svom jeziku.
|
|
|
|
|
 |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦

|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL

|
|
Nebi uopste isla u pristinu pogotovo kako je sad stanje,ipak je to rizik...
|
|
|
|
|
 |
erika_di Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 17 Feb 2007 Poruke: 4

|
|
Dok se jos moglo "normalno" otici u Pristinu isla sam dole kod tetke, a baba i deda su mi bili u Obilicu, spadam u one ljude koji zaista ceznu za tim vremenom... Ali zadnji put kad sam bila dole bilo je bas napeto ispred "Bora i Ramiz" - trznog centra, bili su cuvari, uveli su i neki ne pisani policijski cas... ma uzas, ali da ne pricam sad o tome Pristina je zaista bila nesto posebno steta sto je sve ovo sada ovako. P.S. baka mi je jos u Obilicu i nadam se da cemo na leto opet kod nje mada kako ona rece nije bas najsigurnije a ja ne znam albanski, ali me vuce da vidim sta se desava dole. Pozz svima
|
|
|
|
|
 |
fifi24 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 19 Feb 2007 Poruke: 10

|
|
bio jednom jedan grad...
vise ga nema, ubili su ga!
tamo sam zavrsio osnovnu, za one koji poznaju pristinu "aca marovic" o.s.
iz tog perioda ostale su mi stvarno lepe uspomene! steta, taj grad vise nikad nece imati ono sto je imao! i na kraju, jos nisam bio u interesantnijem gradu!
|
|
|
|
|
 |
ViNeGar Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 48
Datum registracije: 04 Jul 2007 Poruke: 4

|
|
ja sam iz Podujeva...Pristina je bila moj drugi grad...kad se samo setim svih svirki u Rokoteci, svih koncerata, brucosijada itd...tamo sam i studirao...imao sam puno prijatelja tamo...bila je otvoreni grad za sve koji su se nasli u njoj, sto se stvarno ne moze reci ni za jedan drugi grad...posle Beograda i Novog Sada, najurbanije mesto u zemlji, grad sa dusom, grad mladih, grad velikog srca...kad stanem i zamislim se, mnogo uspomena navire vezano za Pristinu...
|
_________________ teško je ful biti cool |
|
|
|
 |
jerumi Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 31 Maj 2007 Poruke: 186

|
|
najlepsi grad na svetu! grad koji je imao dusu! grad jedinstvenog mentaliteta.... to koliko ljudi mogu da budu losi i pogani shvatila sam tek u nekim drugim gradovima, u pristini su postojale neke vrednosti koje su se cenile, i kojih vise nema. Ovo govorim potpuno objektivno! rodjena sam u Pristini, svi moji su odande, i zivela sam tamo do '99, i uvek bih se vratila, ljudi su jednostavno drugaciji, imali su dusu. Kad se setim onog mirisa lipe u vidovdanskoj ulici u prolece... eh... ima toliko toga... ljudi nisu bili otudjeni, postojala je neka zdrava energija, ne znam, u nekim drugim gradovima u kojima sam posle zivela bilo je jednostavno previse pakosti... jos uvek pamtim do detalja neke ulice, neke vec zaboravljam, moju skolu, omiljenu cevapdzinicu, i kad sad vidim u sta se pretvorila moja ulica, lepo mi dodje da zaplacem.... to vise nije taj grad...
|
_________________ nemam ja toliko kofera, kada me tuga potera, da spakujem sva ta gorka osecanja... |
|
|
|
 |
tangens Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 20 Jan 2009 Poruke: 84 Mesto: MESTO

|
|
pristina 1998 nije bila nista , poslije rata kada sam dosao stao grad na noge , sipto napravio privatne kuce sa preko 6 spratova , kafici , diskoteke ma loodilo
prava metropola
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|