:: |
Autor |
Poruka |
jankojankovic Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 01 Maj 2012 Poruke: 18
|
|
Na zalost sve se manje isplati, ali sa druge strane sta mozete raditi s tim novcem? Pretpostavimo da imate 30.000 evra. U banci mozete zaraditi oko 1500 evra godisnje i da nista ne radite. S druge strane, ako ste vec u nekom dobrom biznisu, verovatno se mnogo vise isplati uloziti u biznis. Pitanje je samo sta mogu sa tim novcem raditi ljudi koji nikada nisu imali sopstveni biznis. Za njih je najsigurnija opcija - banka.
|
|
|
|
|
|
saskajankovic Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 03 Jul 2013 Poruke: 15
|
|
i ne isplati i isplati. to ono - bolje ista nego nista jbg
|
|
|
|
|
|
miksermax Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 07 Avg 2013 Poruke: 16
|
|
sumnjam da je dobro stedeti jer banke uvek gledaju da zarade sto vise.
|
|
|
|
|
|
Eloxy Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 105
Datum registracije: 01 Dec 2013 Poruke: 19 Mesto: Jug
|
|
Zavisi u kojoj.
|
|
|
Sicva Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 27 Nov 2003 Poruke: 13261
|
|
Ne ! Ja imam neku malu uštedjevinu u Pireus banci od 1000.eura i mogu reći da se ne isplati za tako male iznose štedeti zbog neke kamate.
Pre dve dve godine kad sam ja počeo da štedim kamata je bila 6,5 % Od toga ti držaba uzme, ja mislim procentat i po na ime poreza
Prošle godine sam produžio štednju za još godinu dana i kamata je bila 4,5 % (isto-drućava ti uzme procentat i po na porez)
Ove 2014. godine ako dobijem celih 3% treba da budem zadovljan.
Ja ne držim pare u banci zbog kamate (mada sam stavio u banku koja je u tom momentu davala najveću kamatu), već zbog brata koji je gubio dosta para na kladionici, i ja sam se plašio da im ih on pokupi, a pri tome mi neda ništa za uzvrat (prestao je da zove kad izlazi, odemo na poneku utakmicu i to isključivo na moju inicijativu)
|
|
|
|
|
|
forumaskolega Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 26 Sep 2014 Poruke: 24 Mesto: Berlin
|
|
Zavisi kako kojoj banci, neke banke nude kamatu od 4% na iznose vece od 25.000 EUR-a, sto je poprilicno velik novac, to se odnosi na banke ex yu.
Dok su kamate u bankama u EU na stetnju izuzetno niske, u Svicarskoj postoji par banaka gdje je cak kamata negativna na stednju, a to bi znacilo da ti banci platis novac, da stetis kod njih.
Sa malom kamatom na stednju stimulira se stanovnistvo da ulaze novac u nesto drugo i pokrecu se radna mjesta.
|
_________________ Srdacni pozdravi svima drugarima sa Domaci.de |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|