:: |
Autor |
Poruka |
Henry14 Upozorenja: 2 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 30 Mar 2006 Poruke: 131 Mesto: bijeljina
|
|
samo ograniceni ljudi mogu zivjeti u zabludi da u neogranicenom prostoru ne postoji zivot na visem intelektualnom nivou od naseg, samo moramo uzeti u obzir da dok jedna civilizacija nastaje druga npr. biva unistena. tako da u neogranicenom vremenu i prostoru svega moze biti ...
|
|
|
|
|
|
Mladen 7 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 27 Maj 2006 Poruke: 94 Mesto: Koprivnica
|
|
mislim da kraja svemiru nema, jer bi već s ovom tehnologijom koju danas imamo kraj svmira bio otkriven
|
_________________ We ride together, we die together, Bad Boys for life |
|
|
|
|
Samojedanput Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 44
Datum registracije: 26 Okt 2006 Poruke: 44 Mesto: Beograd
|
|
Svemir je beskonacan a velika je verovatnoca da postoje jos neki oblici zivota....
|
_________________ Da potpis |
|
|
|
|
Mr. Bond IntruderSRB™
|
Godine: 34
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 2904 Mesto: Beograd - Novi Beograd
|
|
AndiSam je napisao/la sledeće: | Citat: |
Ako materija ne bi imala kraja - energija bi bila beskonacna Energija NE MOZE da bude beskonacna pa iz toga bi - po klasicnoj fizici proizaslo da svemir nije beskonacan
|
Ovakvu budalastinu odavno nisam procitao.zasto energija ne bi mogla da bude beskonacna?!?!?
Citat: |
Kvantna fizika to gleda drugim ocima i tvrdi da je energija ogranicena (jedan kvant) ali je cela prica u broju kvant-a
|
ne.kvantna fizika tvrdi da se energija moze emitovati jedino u kvantima.
postojati moze bilo koja proizvoljno mala kolicina energije.
Citat: |
beskonacno za nas je jednostavno jer ljudski rod (kao najrazvijenije zivo bice na zemlji) nije jos toliko razvijen da bi to mogao drugacije da objasni
|
opet budalastina,ali mrzi me dalje da objasnjavam... |
Materija je ta koja emituje energiju a svako ko tvrdi da je materija beskonacno velika moze da tvrdi da je i energija beskonacno velika. Nadji mi jedan primer beskonacno velike materije? Ovo sto si rekao za kvantnu fiziku ti se apsolutno ne slaze, ako se energija moze emitovati iskljucivo u kvantima (sto je tacno) kako moze postoja energija koja je manja od 1 kvanta? Dokazi to i bices Ajnstajn 2 :S
|
|
|
|
|
|
maxydelanoche Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 03 Nov 2006 Poruke: 3 Mesto: leva strana Dunava
|
|
Svemir? Konacan. Kolicina svetlosti koja dolazi sa zvezdi opada srazmerno kvadratu rastojanja, a u beskonacnom svemiru, pretpostavimo da su ravnomerno rasporedjene zvezde (da nisu, lako bi se medjusobno privukle) broj zvezdi raste sa kvadratom rastojanja. Ova dva uticaja se ponistavaju, iz cega teorijski sledi da bi celo nocno nebo trebalo da bude bljestavo svetlo, a, slozicete se, bas i nije tako. To je poznato jos i kao Olbersov paradoks.
|
_________________ "Beskonacni su svemir i ljudska glupost, a za svemir nisam siguran."
Albert Ajnstajn |
|
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
Datum registracije: 28 Avg 2006 Poruke: 5506
|
|
Kao sto rekoh, ako je moguce da postojimo mi isto tako je moguce da tamo negde postoji jos neko!
|
|
|
|
|
|
inferiorna_akasha *Djevojka iz kolektiva*
|
Godine: 37
Datum registracije: 13 Nov 2006 Poruke: 5621 Mesto: ...U zemlji maštanja...
|
|
Mislim da svemiru nema kraja...mislim da je beskonačan....
|
|
|
|
|
|
invmb Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 08 Dec 2003 Poruke: 26
|
|
inferiorna_akasha je napisao/la sledeće: | Mislim da svemiru nema kraja...mislim da je beskonačan.... |
A sto je beskonacno ??? Dali to uopce i postoji ???
|
|
|
|
|
|
vmirko Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Dec 2004 Poruke: 409 Mesto: beograd
|
|
Mislim da je svemir jedna zakucasta stvar, i da i ne mozemo da razumemo njegovu sustinu.
|
|
|
|
|
|
felipe007 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 31 Dec 2006 Poruke: 207
|
|
ja vjerujem da postoje vanzemaljci i da svemir ima kraja negdje mora biti kraj
|
|
|
|
|
|
dado2009 Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 25
|
|
sve ima svoj pocetak i kraj, pa tako i svemir
|
|
|
|
|
|
Johnny-Delija Banovan! Delija Sever - Forever
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Nov 2006 Poruke: 3836 Mesto: Negde daleko,daleko od jedne Zloće iz sazveždja Vodolije,negde tamo gde me ta Zloća neće videti.
|
|
Svemir je prostor promenljivih dimenzija(jer se stalno siri,nije statican),ali nije beskonacan,nego smo mi toliko mali da nam on deluje beskonacno.
|
_________________ Fan of Maria Kirilenko
Bože,meni tako malo treba
Ispod ovog svetog neba.
Topla postelja
I njena oka dva... |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|