:: |
Autor |
Poruka |
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Kafa? Da, pijem. Sa malom razlikom da je bez kofeina. Nije sto posto, ali sadrzhi samo manje od 1% normalne kolichine. Primetio sam da mi vishe prija. Verovatno sam se zasitio one "prave", "domace", "dolivushe",...
Pitkija mi je. Prvi gutljaj mi je najbolji. Kazhu da je to zbog mozga, jer u tom trenutku budu izlucheni hormoni koji su zasluzhni za "delirijum". Neshto kao reakcija zavisnika/ovisnika.
Zanimljivo je da mi se takodje desi da kafu 3-4 dana i ne okusham i sve mi svejedno bude.
Da li je to dobar znak?
|
|
|
|
markokuznik Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 45
Datum registracije: 21 Feb 2007 Poruke: 20
|
|
Ja tek od skoro poceo da pijem kafu...ali i dalje retko...
|
|
|
|
|
|
ekonomista87 Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 278 Mesto: Vojvodina, Pancevo
|
|
Kafu popijem jednu ujutru a ponekad i popodne. Inace imam nizak krvni pritisak tako da mi prija...
|
|
|
|
|
|
mima85 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 39
Datum registracije: 02 Jan 2007 Poruke: 60
|
|
Ma kafu uopste ne treba piti,meni cak uopste ne pomaze da ostanem budna.Posle kafe mogu da se komiram od spavanja
|
|
|
|
|
|
zena_bez_imena Upućeni član
|
Godine: 46
Datum registracije: 31 Maj 2004 Poruke: 369
|
|
Uh ja ne mogu da progledam ujutro bez kafe pa sad stetno ili zdravo to je sto je.
U ostalom sta je danas zapravo zdravo?
|
|
|
|
|
|
sanjica980 Upućeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 24 Feb 2005 Poruke: 393 Mesto: beograd
|
|
pijem kafu pre dorucka
moje misljenje je da je sve dobro ako je umereno
|
_________________ ljubav je gospodar, a ti si rob |
|
|
|
|
LA*PERLA Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 02 Mar 2007 Poruke: 5670
|
|
Uticaj:
Većina poslova koje obavljamo zahtijevaju veliku pribranost i maksimalnu koncentraciju, zbog toga nerijetko konzumiramo velike količine kave jer nam ona to omogućava. No, je li to loše za naše zdravlje? S jedne strane istraživanja pokazuju kako je kava korisna za naše zdravlje, dok s druge strane imamo pokazatelje kako nam kava šteti.
Lijek ili otrov prosudite sami:
Kava održava vaš mozak zdravim
Desetogodišnje istraživanje pokazalo je kako kod osoba koje piju tri šalice kave dnevno manje opada mentalna sposobnost u kasnijim godinama.
U istraživanju provedenom na Nacionalnom institutu za javno zdravstvo u Nizozemskoj sudjelovalo je 676 osoba iz više europskih zemalja, a promatrani su kroz deset godina. Testovi kojima su se ispitivale njihove kognitivne sposobnosti pokazali su kako je mentalna sposobnost osoba koje nisu pile kavu opadala četiri puta brže.
Prema objašnjenju znanstvenika koji su proveli istraživanje kofein ojačava memoriju tako što utječe na moždane receptore.
Kava i raspoloženje
Australski znanstvenici uspjeli su dokazati kako kava poboljšava obrađivanje informacija i opseg slušanja, te primanja poticajnih poruka. Oni tvrde da kofein kod ljudi stvara bolje raspoloženje i jača sposobnost razmatranja sadržaja poruke, zbog čega se lakše služe s porukom.
Kava utječe na krvni tlak
2002. godine istraživanje provedeno na jednom sveučilištu u SAD-u, provedeno na 1.000 studenata medicine pokazalo je kako osobe koje konzumiraju veće količine kave imaju povišen krvni tlak.
Uzrokuje li kava srčani infarkt?
Istraživanje završeno 2000.-te godine provedeno na 20.000 Finaca dalo je neosporive dokaze povezanosti konzumiranja velikih količina kave i srčanih bolesti.
Bolovi u leđima
Osobe koje piju manje od jedne šalice kave dnevno češće pate od bolove u leđima.
Dijabetes i kava
Istraživanje provedeno 2003. na Harvardu pokazalo je kako osobe koje piju do pet šalica kave dnevno smanjuju rizik dijabetesa tip 2 za 30%.
|
|
|
|
|
|
Nina_NS Upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 04 Apr 2007 Poruke: 338 Mesto: Novi Sad
|
|
ne znam zasto ali padam u nesvest kad je popijem,tako da se trudim da je uopste ne pijem...mozda jednu u mesec dana...
|
|
|
|
|
|
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 42
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Ja pijem retko kafu,kako kad jer mi ne prija...
|
|
|
|
|
|
Dijanaaa100 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 37
Datum registracije: 09 Okt 2006 Poruke: 129
|
|
nepijem bas cesto kavu...a i bolje je
|
_________________ srce je moje violina...sto je diras...kad neznas da sviras..
nemoj da kvaris najljepse zvuke..mjesto pjesme...zacuces jauke!!!!
this is for YOU!!! |
|
|
|
|
Vilenjakinja Sašina Kumica
|
Datum registracije: 28 Mar 2006 Poruke: 120889
|
|
Ja jedino kavu mogu sa mlikom, crna ne dolazi u obzir
|
|
|
|
|
|
*tzar* ulični pas
|
Datum registracije: 12 Maj 2006 Poruke: 3345
|
|
bilo kako bilo ja uopste ne pijem kafu!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|