www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Tigrovi...
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~
::  
Autor Poruka
lynx84
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 19 Okt 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Okt 19, 2007 6:40 pm    Naslov poruke: ris Na vrh strane Na dno strane

kako najjaca,a ris? Very Happy

***malena***
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 24 Jul 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Okt 22, 2007 4:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najlepse zivotinje na svetu tigrovi, prelepi su i divniii, obozavam sve vrste macaka, tigrove, lavove, pume, pantere, risove... jer su najlepse zivotinje na svetu. Prelepe, divne, najlepse i naravno najjace zivotinje na svetu, pogotovo Sibirski tigar.

Risovi su takodjer jako lepi i mnogo jaki. Sve vrste macaka su prelepe i definitivno najlepse i najjace zivotinje na svetu, lav, tigar, ris, puma, gepard, panter svi su prelepi sve macke su prelepe. Ja obozavam sve zivotinje iz reda macaka. Prelepe zivotinje, cele porodice macaka. Very Happy

::Divota, Prelepi su:: Very Happy

::Sibirski tigar:: (Panthera tigris altaica) je najveća mačka na svetu. Pripada carstvu životinja, razredu sisavaca, natporodici mačaka, porodici velikih mačaka i jedna je podvrsta vrste tigrova. Živi u sibirskim šumama i prašumama, lovi kao i ostali tigrovi.

Građa tela
Sibirski tigar je vrlo snažan i mišićav. Može biti dug od vrha njuške do kraja repa gotovo 4 m, od čega na rep otpada oko 90 cm. Visina do ramena može biti do 1,15 m, što ga čini najvećim i najsnažnijim od svih podvrsta tigrova. Može težiti od 100 do 320 kg, no mogući su i ekstremni izuzeci: najteži do sada poznati sibirski tigar je bio težak gotovo 400 kg.

Krzno
Osnovna boja njegovog krzna je žućkasta, dok su mu trbuh i početak unutrašnje strane bedara beli, pruge su tanke i dugačke, a značajno je svetliji od svojih srodnika koji žive južnije. Krzno mu omogućava dobro prikrivanje u snegom pokrivenim tajgama. Kako u tim područjima temperatura može biti i do -45°C, neophodno mu je gusto i dugačko krzno. Ispod krzna ima na trbuhu i bedrima sloj masnoće koja doprinosi boljoj izolaciji od ekstremnih hladnoća.

Oko 10 cm duge i oštre kandže su mu uvučene, osim kad krene u napad na plijen. Vid mu je oko 5 puta bolji od ljudskog. Vidi binakularno i razlikuje boje. U punom trku može doseći do 70 km/h.

Način života
Mužjak sibirskog tigra je samotnjačka životinja i živi na području veličine do 3.000 km² čije granice obilježava urinom i oštrenjem kandži na određenim, markantnim stablima. Često živi u istom području nekoliko godina pre nego krene u potragu za novim. Područja mužjaka i ženki se preklapaju, tako da na području jednog mužjaka žive prosečno dvije ženke. Ako u njegov revir uđe drugi mužjak, on brani svoj prostor, koncentrirajući se pri tome na važne granice sa ženkama i na mesta bogatija lovinom.

Oni su noćne životinje, a očekivani životni vek im se kreće između 15 i 20 godina.

Životni prostor sibirskog tigra rasprostire se od Sibira preko Amura i Usurija do severne Kine.

*LOLA*
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 46

Datum registracije: 13 Avg 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Pon Jan 28, 2008 7:48 pm    Naslov poruke: Re: Tigrovi... Na vrh strane Na dno strane

Citat:
Ugroženost:

Tigrovi su vrlo ugrožena vrsta:broj tigrova je od 5.000 do 7.000. Ustvari,tigrova je više u zoološkim vrtovima,nego u divljini.

za to je samo narod kriv.bas i tih koji ih imaju po stanu (tigeri trebaju kao i sve macke njihovu slobodu)!!!!!ne kazem nista protiv zoolockim vrtovima akoli tigeri imaju dosta mesto i slobodu.ali nemogu da svatim tih koji ih imaju po stanu,to nije mala macka koja moze u stanu da se drzi nego divlja zivotinja.to je u mojim ocima velika glupost!tih koji tako zas njima postupaju nemoze da mi pricaju da tu zivotinju vole-nego zele samo da se prave vazne pred drugim narod! Twisted Evil
a i onih koji ih jure i ubivaju samo radi kozu ,nisu normalni! Twisted Evil

to je jedna od najlepsim zivotinjama.barem za mene. ja obozavam sve macke, najvise tigeri.

ali najlepse je gledati njih :"u slobodu! "tu je njihovo mesto Exclamation Exclamation Exclamation

Because:This is who I am-You can
Like it or not!Love me or leave me
cus I´m never gonna stop!*

goran.b
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 44

Datum registracije: 24 Avg 2007

canada.gif
PorukaPostavljena: Sre Feb 06, 2008 7:15 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moja omiljena zivotinja, lepi su mnogo.
***malena*** hvala ti mnogo za slike i informacije. Smile

pop i rok
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 46

Datum registracije: 07 Feb 2008
Mesto: sfdsdf

blank.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 07, 2008 9:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

najlepsa i najstraznija macka na svetu.jedina zivotinja kojoj se divim,a i prelepi su.

***malena***
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 24 Jul 2007

blank.gif
PorukaPostavljena: Sub Avg 23, 2008 1:55 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

goran.b je napisao/la sledeće:
Moja omiljena zivotinja, lepi su mnogo.
***malena*** hvala ti mnogo za slike i informacije. Smile

Da, prelepi su...Sve vrste mačaka su najlepše na svetu, lavovi, tigrovi, risovi, pantere...
Najlepše životinje na svetu... Very Happy

banoviciminer
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 22 Jun 2007
Mesto: Banovići

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 16, 2008 1:21 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zaboravila si kaspijskog ili perzijskog tigra... doduse, smatra se da je istrijebljen, al' eto... moda ima jos pokoji...

ninagile
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 01 Nov 2008
Mesto: Zemun

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 01, 2008 4:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Najlepsa zivotinja na svetu....

ninagile
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 01 Nov 2008
Mesto: Zemun

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Nov 01, 2008 4:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jos slika ovih fascinantnih zivotinja

anabila
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 28 Jul 2007

croatia.gif
PorukaPostavljena: Sub Jan 03, 2009 11:19 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

fascinantne zivotinje u svakom slucaju

Marko>92
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 31

Datum registracije: 02 Okt 2008
Mesto: Šabac

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 04, 2009 12:16 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

joj ja ih obozavam...................
prelepi si,pogotovo kad su mali.......voleo bih da imam jednog kao kucnog ljubimca.....
ma sve vrste macaka su prelepe,al tigar mi je omiljena zivotinja......
evo sad sam procitao sve komentare i pogledao slike,presrecan sam......nisam ni primetio ovu temu....da anabila nije upisala komentar ne bih ni znao da postoji ovo.....hvala anabila..... Very Happy
postavicu i ja neke slike kad nabavim......... Very Happy

šamar
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 115

Datum registracije: 29 Dec 2008
Mesto: diznilend

jamaica.gif
PorukaPostavljena: Ned Jan 04, 2009 2:19 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

tigrovi su mačke a mačke vladaju životinjskim carstvom.pa ih zbog toga gotivim .
što su jaki brzi .jednostavno nadmoćni nad ostalim životinjama.
mada mi se nesviđa što ih po nekim zoo vrtovima u svetu ukrštaju sa lavovima i drugim vrstama mačaka ili mački .pa stvaraju degenerisane vrste koje u prirodi nikada nebi uspjele da prežive.ili da se uopšte dođe do ukrštanja....misteriozni su i mnogo se manje zna o njima nego o drugim zverima...pa sibirski tigar je najveći mesožder .mada to kažu i za polarnog medveda.ali ja mislim da je to sigurno tigar.....

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Flora i fauna ~ -> ~ Životinjsko carstvo ~ -> Tigrovi... Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 3 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon