:: |
Autor |
Poruka |
Francuskinja ♦Un Mal pour un Bien♦
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Apr 2005 Poruke: 16007 Mesto: 83700 ST RAPHAEL
|
|
Ja vise volim Manuel voznja,mozda sto sam tako i naucila...Ali mislim da je i taj stil voznje komotnije nego automatik...Mislim vise interesantnije,nije dosadno,ono je samo kocnica ili gas
|
|
|
|
|
|
g_bmw_m3 Upućeni član
|
Datum registracije: 20 Dec 2006 Poruke: 442
|
|
Za ljude koji ne znaju sta je Automatic svaki komentar je suvisan! Draz jeste da se menjaju brzine ali kad se JEDNOM sedne za automatik nikom nece pasti na pamet da ponovo uzme manuel..upamtite to! Samo po gradu koliko noga otpadne, a da ne pricamo i kako motor mirnije i lakse radi (samo ako nije karoserija teska)
Sto se tice same brze voznje i tu je bolji automatic naravno, ko ne zna da startuje manuelnim menjacem...Samo pun gas!
Obozavao sam manuel ali automatic je zakon!
|
|
|
ZdEnKo1986 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 11 Dec 2006 Poruke: 56 Mesto: Moscow
|
|
ljudi koji komentarisu kakav je automatik a nisu se cak ni vozili a ne vozili jedan primjerak automata. auta sa velikom kubikazom ne mogu da podnesu pritisak na lamelu i zamajac motora, mogu ali 5000 km i to jos ako ih ne lozis previse jer kad dodas gas na npr.audi a8 6.0 1990-1994 god. primjecujete koliko se sporije vraca kazaljka na broju obrtaja znaci lamela i dalje pici kao luda bar 4.5 sec duze i kad ga spojis na te 2-3 hiljade obrtaja normalno je da rusis lamelu a u drugu ruku sa automatem ti je druga stvar sve je u elektronici i motor sam zna kad je idealno vrijeme da prebaci u sl stepen prijenosa.
i jos pogledajte u rally-ju sve sami poluautomati upravo zbog tog broja obrtaja...
ja sam vozio mercedesa s300 2002 4.2 benzin koliko je jaci osjecaj kad npr pretices nekog na autoputu i on kao vraca u manju da bi te presao a ti pez pokreta lijeve noge i desne ruke samo naglo pustis gas i naglo do daske ostavis ga u tri pi4ke materine jos je u mene bio dizel a nisam znao dok se nisam zaustavio dok nije radio na leru kako mrzim te diesel motore samo zbog zvuka.
Automatic je ipak moj izbor!
|
_________________ **Take me home, United Road; To the place I belong; To Old Trafford, To see United; Take me home, United Road." **
Poslednja prepravka: ZdEnKo1986 datum Sre Maj 30, 2007 6:31 pm; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
lolcina Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 04 Sep 2007 Poruke: 21 Mesto: USA
|
|
g_bmw_m3 je napisao/la sledeće: | Za ljude koji ne znaju sta je Automatic svaki komentar je suvisan! Draz jeste da se menjaju brzine ali kad se JEDNOM sedne za automatik nikom nece pasti na pamet da ponovo uzme manuel..upamtite to! Samo po gradu koliko noga otpadne, a da ne pricamo i kako motor mirnije i lakse radi (samo ako nije karoserija teska)
Sto se tice same brze voznje i tu je bolji automatic naravno, ko ne zna da startuje manuelnim menjacem...Samo pun gas!
Obozavao sam manuel ali automatic je zakon! |
Mislio sam dati slican komentar, ali evo vec je neko dao
Da, slazem se da je automatik jednostavniji nego onaj na koji smo naucili kod nas
Kada sam dosao u USA (prije vise od 10 god.) nisam ni pomisljao da vozim automatik, ali sam poslije shvatio koju oni ovdje prednost imaju
I nije istina da se cesto kvare, naprotiv , ja nemam nikakvih problema
Imam japanska auta i do sada nisam imao nikakvih problema, a posebno ne oko mjenjaca
|
|
|
milan*miki Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 07 Dec 2007 Poruke: 24 Mesto: Banja Luka
|
|
e vidite, ja sam imao ford sierru 2.0i dohc - 120 KS, automatik. i jednom padala neka kisa a ja preticem kamion i sta se dogodilo: uslijed naglog ubrzanja zadnji kraj se malo zanese u desno i ja se smotam oko neke lipe.
poenta: automatik je bolji, ali oprez ako nemas ESP
|
_________________ ako ne znaš šta pričaš, ne laprdaj!!! |
|
|
|
|
slatka_sanerka Anđeo s greškom
|
Datum registracije: 24 Nov 2005 Poruke: 24591 Mesto: *tamo pokraj Miljacke*grada cevapa, viceva, ubica, muja i sulja, al i rokera, oskarovca, nobelovaca
|
|
automatik definitivno nesto mi se nije tesko bilo naviknuti na automatik
|
|
|
|
|
|
ZGboy Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 17 Sep 2007 Poruke: 17
|
|
automatik. ko jednom proba shvatiti će
|
|
|
|
|
|
Twix Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 17 Mar 2005 Poruke: 120 Mesto: Johannesburg
|
|
7 godina sam vozio manual, i sada sam prvi put kupio sebi automatc...
Sto kaze ZGboy, ko proba, shvatice
Drugim recima, ljudi smo i po priprodi smo lenji, i sto manje ima da radimo to bolje....
Na manuelnom ima lep osecaj kada spustis stepen prenosa i dodas gas, a auto ode fijuuu , ali kod automatica imas kick-down koji uradi potpuno istu stvar, i takodje skoro svaki automatik ima dva moda normal i "sport" (negde se zove i drugacije kao npr. power ili sta god), tako da su zablude o tome sta je mnogo brze, a sta mnogo sporije manje-vise ne tacne.....
|
|
|
|
|
|
Vucinic88 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 11 Jun 2007 Poruke: 169 Mesto: Podgorica
|
|
Nisam probao automatic ali za sad manual je zakon!
|
_________________ ***tezak je ovaj zivot*** |
|
|
|
|
jecika_84 ^Everyday Is Viggo day^
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Apr 2006 Poruke: 44637 Mesto: ~Liga senki~
|
|
ipak je većina za manual...
dok sam bila manja imali smo automatika i naravno moja (ipak) neostvarna želja je da kad porastem i vozim automatika.. međutim, uspela sam samo da ga provozam (bez dozvole) i to je to... mada znam po tom našem auto da je bilo problema kad se nešto pokvari bilo je baš teško i skupo popraviti i uz to što automatici troše malo više...
ali bez obzira ipak ostajem za automatika...
|
_________________ ~Duo de la muerte~ |
|
|
|
|
cheda88 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 09 Feb 2008 Poruke: 104 Mesto: BEOGRAD
|
|
manualni jel je mnogo lakse za voznju
ali i za lozanje
|
_________________ bludnik |
|
|
|
|
Mladja G Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 31
Datum registracije: 20 Jan 2008 Poruke: 5 Mesto: kš
|
|
Imam Mercedes-Benz 190D 2.5 Turbo Diesel i naravno automatik.Prvi sam vlasnik(tj.moj otac) još od 1988.Dosada nikakvih problema,naročito ne oko menjača!!! Manuelni menjač je tu za obične smrtnike
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|