www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Kako da se zastitite od hakera???
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Internet i zaštita ~
::  
Autor Poruka
Vaxter
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 40

Datum registracije: 27 Sep 2004
Mesto: Šimanovci

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 25, 2007 5:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ako vec koristish Windozu, onda se sakrivaj iza linux boxa.
Bar ja tako radim! Smile

alexandar86
Upozorenja: 1 od 3

Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 38

Datum registracije: 10 Feb 2006
Mesto: tu iza coskica...

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 02, 2007 12:37 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Sve je to super, upadao sam i ja na racunare ljudi koju su na istoj mrezi gde i ja, ali to je zaebancija...Niti sam bilo sta ostetio, niti bilo sta, samo iz zezanja i to kod mojix prijatelja kojima na kraju ostavim istampan primerak na njixovom stampacu JA SAM BIOOVDE...Ali to nije xakerisanje, a ako neko xoce i misli da ima nesto od toga da upadne na moj comp, pa moze i da me kontaktira da mu napravim nalog da moze da udje preko remote-a da se ne muci... Smile Smile A i ftp mogu da podignem i da mu otvorim da moze da se zakaci ko xoce...Ali nemam nista znacajno, tako da nije vredno pokusaja i truda...Eto kako se ja (ne) branim... Very Happy Very Happy

shomy-delija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 18 Jul 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jan 22, 2009 1:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A zasto bi se neko stitio od hakera? Confused

kosta00
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 02 Jun 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Čet Feb 05, 2009 9:10 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moze da udje i da mi uzme poverljive stvari ali ne i da ih vidi. Jer sve vazne podatke sifrujem sa RSA 2048 bitnim kljucem. Zamislite 2 na 2048. To je 3,231700607131100730071487668867e+616 kombinacija.

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

Datum registracije: 04 Apr 2005
Mesto: Beograd - Novi Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Feb 06, 2009 3:35 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^^Kljuc za dekriptovanje je verovatno na tom istom rachunaru a takodje verovatno koristis i neki od standardizovanih algoritama za kriptovanje.... Na kraju dodjes na to da ti zastita nije nista posebno a da 20% uspori komp.

shomy-delija
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Datum registracije: 18 Jul 2008

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 02, 2009 1:10 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Upravo o tome pricam...A ako neko zeli da se zastiti ne web-u jednostavno moze da sakrije svoju IP adresu... Smile

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 03, 2009 8:07 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Govorimo o zastiti od hakera u smislu kada haker namerno upada iskljucivo na VAS racunar. Dakle nije neki virus koji je pusten pa se siri Mrezom uz pomoc mail-ova i slicno vec je vas racunar direktna meta napada.

U takvim slucajevima sve zavisi od onoga ko upada. Morate shvatiti da hakerovo (mada ih ima raznih pa se danas svako naziva hakerom) poznavanje sistema i programiranja u vise programskih jezika je na jednom zaista zavidnom nivou! Ne pricamo ovde o klincima koji skinu skriptu sa nekih sajtova pa pokusavaju da upadaju na racunare obicnih korisnika koji niti su update-ovali sistem, niti update-uju AV (ili ga uopste nemaju) niti koriste bilo kakav FW. Ali slozicemo se da velika vecina ljudi koji poprilicno vremena provode na Mrezi NE spadaju u tu grupu ljudi. Na svakom koraku u raznim krugovima ljudi danas mozemo cuti razgovore o zastiti. Jednostavno to je polako usadjeno u osnovno obrazovanje.

Sto se ozbiljnih sistema tice (koji su uglavnom na meti napada hakera) tu je vec neka apsolutno druga prica. Svaki ozbiljan sistem ima administratora cije znanje zavisi direktno od slozenosti sistema. U jednoj firmi od pet racunara administrator verovatno nije toliko dobro upoznat sa svim mehanizmima zastite, dok na suprot tome u veoma kompleksnim sistemima imate citave timove ljudi (uglavnom hakera) koji imaju samo JEDAN zadatak - osmisliti sto bolji sistem zastite.

Relativno skoro je bio slucaj u Australiji gde je decko od 19 godina, student, zaposlen u firmi u koju je prethodno upao Smile Nije napravio stetu, samo je ostavio poruku.

Dakle, napade hakera bi smo mogli da podelimo u dve grupe. Kada je vas racunar, i samo vas racunar, meta hakera i ona druga grupa (u koju uglavnom spadaju prosecni korisnici racunara) kada je vas racunar meta virusa koji se sire Mrezom bez kontrole, odnosno njihov cilj je da zaraze sto vise racunara.

Ako mislite da ste u prvoj - zapitajte se "A sta to ja toliko vredno imam na mom personalnom racunaru sto bi eventualno moglo da zanima nekog hakera?". Ukoliko ne nadjete odgovor koji bi bio takav da je za njega vredno izvrsiti krivicno delo i mozda zaglaviti zatvor - opustite se i uzivajte Wink

AV&FW -> za 80% prikljucenih racunara na Mrezu je vise nego dovoljno!

--------------------
Pozdrav,
Mr. Bond

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 03, 2009 8:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

^^
Sve shto napravi covek moze biti provaljeno. Uvek se nadje rupa.

The tears of a clown make the whole world laugh.

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 03, 2009 8:17 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Apsotluno tacno Smile Zato od direktnog napada nema odbrane - mozete se samo nadati da onaj sa druge strane ne zna sta radi - ili barem ne zna dovoljno. Vi jedino sto mozete, sada mislim na obicne korisnike, jeste da sve drzite up to date u nadi da su oni koji pisu zakrpe predvideli rupe Smile

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 03, 2009 8:23 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Word ^^ Wink

I lepo si objasnio gore da se sa av i fw moze zashtititi samo od "indirektnih" ako tak' moze da se kaze napada (virusi i drugi maliciozni software), dok "realni napadaca" uvek moze da... "se snadje" Wink

Mr. Bond
IntruderSRB™
<b>IntruderSRB™</b>

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 03, 2009 8:28 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Nadam se da je bilo jasno koliko-toliko. Jer ljudi cesto misle da njih neko namerno napada... (pa sam tako upoznao devojku koja je bila UBEDJENA da to njen decko hoce da joj upadne u komp da joj ukrade slike ... Very Happy ) a zapravo su se jednostavno upecali Smile

Alexns
Tinkerbell's pixie dust

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pet Apr 03, 2009 8:38 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa sad, nije da je nemoguce Laughing Laughing Ja znam da je moju jednu drugaricu njen brat namerno zezao... Laughing Laughing Laughing

Ali da, tacno je da se najceshce ne radi o usmerenim napadima Laughing

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Internet i zaštita ~ -> Kako da se zastitite od hakera??? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 3 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon