:: |
Autor |
Poruka |
komshinica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 163
|
|
Veco, da ti ne saljem na mail, evo ga ovde ovo malo sto imam prepisanih:
(ova dva sam prepisala s nekog foruma, ako je sa ovog, izvinjavam se na ponavljanju)
HUMUS
175 gr kuvanih leblebija
120ml thine (To je pasta od susama i malo je smor za pravljenje)
3 cena belog luka
sok od dva limuna
60ml vode
biber
sve to stavis u processor i dobijes gustu pastu. To se stavi na tanjir, tako da je u sredini ulubljeno (razmazi kasikom), i tu se sipa maslinovo ulje, i stavi se malo aleve paprike
FALAFEL
u humus dodaj:
3 kasike persuna
1kasicica mlevenog korijandera
1-2 kasicice kima u prahu
1 kesicu praska za pecivo
pomesas humus sa zacinima i preskom za pecivo, i od te paste napravis male kuglice koje przis na vrelom ulju.
|
_________________ Nista u zivotu ne razveseljava tako kao kad nas gadjaju pa promase! |
|
|
|
|
komshinica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 163
|
|
I ovo sam odnekud prepisala, nisam ga jos probala....
SHURBA AL-IMMA
Sastav:
500 g sitno mlevene jagnjetine
100 g pirinča
2 crna luka
2 režnja belog luka
1 belance
Priprema:
Brašno, cimet u prahu, peršun, supa od povrća, ulje za prženje
Za ovu izvrsnu libansku čorbu potrebna je supa od povrća: pripremite je kuvajući u malo posoljene vode šargarepu, luk, celer, mali paradajz (možete upotrebiti i gotov proizvod) i dodajte, u ovom slučaju, pola kašičice cimeta. Držite na toplom. Pomešajte meso s belim i crnim lukom, belancetom, solju, biberom i malo cimeta. Oblikujte kuglice veličine oraha, uvaljajte ih u brašno i pržite 4-5 minuta na vrelom ulju. Izvadite ih, ocedite i stavite u kipuću supu. Pustite da kuva 15 minuta, dodajte pirinač i dokuvajte. Dodajte sveže seckani peršun i poslužite toplo.
|
_________________ Nista u zivotu ne razveseljava tako kao kad nas gadjaju pa promase! |
|
|
|
|
komshinica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 163
|
|
E sad, pitanjce.... Kakav ti je to kuskus s mlekom? Kako to izgleda?
Kus kus se sprema tako sto ga potopis u vrelu vodu, ostavis da stoji par minuta, a onda dodas malo margarina, vratis na vatru i viljuskom mesas minut.
Onda mu dalje radis sta hoces, ili dodajes prelive ili neke zezalice da napravis salatu.... Mogu da pisem neke svoje ideje? Tj. ono sto sam probala do sad, ako nekog zanima...
|
_________________ Nista u zivotu ne razveseljava tako kao kad nas gadjaju pa promase!
Poslednja prepravka: komshinica datum Ned Jul 03, 2005 3:19 am; ukupno izmenjena 1 put |
|
|
|
|
vecadok Prijatelj foruma
|
Godine: 56
Datum registracije: 06 Nov 2003 Poruke: 7276 Mesto: Beograd
|
|
komshinica je napisao/la sledeće: | .... Mogu da pisem neke svoje ideje? Tj. ono sto sam probala do sad, ako nekog zanima... |
možeš, naravno.....ti si noćas šefica kuhinje...svojim umećem si to dokazala....
Važi i za ostale:
ako imate svoje neobične recepte, slobodno nam ih prosledite....
Probaćemo
Ili nas, još bolje, pozovite da probamo
|
_________________ Tražeći sebe naišla sam na tebe...
i potpuno se izgubila!
...ali dobar san će biti lek na dar! |
|
|
|
|
gilence Princ bez konja - stara garda
|
Godine: 46
Datum registracije: 01 Jun 2005 Poruke: 1001 Mesto: Novi Sad
|
|
Yasmin je napisao/la sledeće: | Arapska kuhinja
PILE SA URMAMA
(Tunis)
|
Jao ljudi ova piletina u sosu sa urmama i jogurtom i bademima je strasna stvar....
Ja sam se u Jordanu prezderavao od ovoga.....
S' tim sto su nama jos uz sve to, servirali i neku mesanu salatu sa jogurtom. Sta ide tacno nemam pojma, video sam paradajz, krastavac, paprikice neke.... i jogurt...
Ovo je fenomenalno, a sve to poslagano na pirincu i na plehu onom njihovom velikom, pa prekriju onim lepinjicama.... ma fantazija....
Ja sam pokusavao kuci da napravim nesto slicno, ali ne vredi... fali mi nesto, sta god to bilo, da ima taj njihov smek!
|
|
|
|
|
|
komshinica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 163
|
|
Okic, evo sta sam sve radila kuskusu, koji mi je omiljena hrana...
Probala sam da ga kuvam u supi umesto u vodi, i dobar je ali samo topao jer hladna supa ima onaj grozan masni sloj.
Tople varijante:
- klasican bolonjeze sos (s tim da ja volim da umesto na luku, meso przim na jabuci, i to vazi za sve sosove)
- ili neklasican bolonjeze, tj. mleveno meso u belom sosu, to je valjda besamel
- sos od kockica pilecih bataka i paradajza (u koji mora da se doda kasicica secera)
- przeni stapici sargarepe, ili przeno razno povrce
- isto to przeno razno povrce plus kockice nekog mesa
- ili sve ovo przeno plus kikiriki i tako to
(u sve to ja stavljam razne kombinacije zacina, zavisno od raspolozenja... bibere raznih boja, crni cili, persun, bosiljak, origano, nanu, soja sos...)
Skontala sam da me bas mrzi da sad pisem detaljno kako sam spremala sve nabrojano Ako neko ipak ne moze da se snadje, a zeli neka me pita...
Hladne varijante:
dodati svega i svacega po ukusu - suhomesnatih proizvoda, povrca, sireva, majoneza, pavlaka, ukiseljenih proizvoda, zacina, voca.... ja najvise volim kombinaciju cajna kobasica, beli sir, svez krastavac. Mada mi je to trenutno palo na pamet, kao jede mi se, mozda mi nije bas sasvim omiljena. Ima i ona sa kecapom, sunkom i kuvanim kukuruzom. Kazem, po ukusu
|
_________________ Nista u zivotu ne razveseljava tako kao kad nas gadjaju pa promase! |
|
|
|
|
komshinica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 18 Avg 2004 Poruke: 163
|
|
I sad ja nemam pojma kakve veze moj prethodni post ima s arapskom kuhinjom... dobro, kuskus je osnova
A volela bih da mi neko kaze kako se pravi libanski namaz od sirove cvekle, to mnogo volim ali samo u restoranu jer ne umem da smislim sta li je to unutra
|
_________________ Nista u zivotu ne razveseljava tako kao kad nas gadjaju pa promase! |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|