:: |
Autor |
Poruka |
marisaone Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 23 Feb 2006 Poruke: 110 Mesto: Malmö
|
|
smetenjak je napisao/la sledeće: | Donekle ste svi u pravu, a opet grijesite. Dama moze biti obrazovana ali i ne mora. Mislim da se neko rodi sa tim, sto ce reci ili je predodredjena da bude ili jednostavno nije. Kako je prepoznati? Pa, mislim da je lako, ako se gleda na pravi nacin. Mislim da je lako prepoznati damu i u prepunoj prostoriji zena. Jednostavno izgleda drugacije, ima auru oko sebe.
Ko zna, mozda i ja nisam u pravu! |
Apsolutno se slazem.
|
|
|
|
|
|
Ludica_S ~ Glowing heart ~
|
Godine: 40
Datum registracije: 18 Nov 2005 Poruke: 1659 Mesto: Pod sjajem ruzicastih ( i zutih ) zvezda :-)
|
|
knknpnkn je napisao/la sledeće: | Odelo ne cini coveka! Ali cini damu! |
Lepo receno.
Citat: | mislim da danas dama ima jako jako malo. nekad su stvari bile sasvim drugacije, danas je novo vrijeme i mislim da dame od nekad i danas nemogu imat nesto zajednicko. |
Koliko dzentlmena ~ toliko dama.
|
_________________ Love isn't blind; it just only see what matters! |
|
|
|
|
Moytsa Prijatelj foruma
|
Godine: 43
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 5000 Mesto: St
|
|
Meni je jednom jedan prijatelj rekao da zna da je pred njim dama kada osjeti da joj zeli i mora pridrzati kaput
|
_________________ ~We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.~
Oscar Wilde
|
|
|
|
|
inferiorna_akasha *Djevojka iz kolektiva*
|
Godine: 37
Datum registracije: 13 Nov 2006 Poruke: 5621 Mesto: ...U zemlji maštanja...
|
|
Dama uvijek drži do svoje profinjenosti i do svog stava...Nema veze da li je obrazovana ili ne....
|
|
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
Ludica_S je napisao/la sledeće: | Po meni DAMA je, pre svega, ona koja koja ima drzanje, stav, zanosan hod, recnik, vaspitanje, koja ne psuje kao kocijas, koja ima stila i ukusa, ne samo u oblacenju...ne mora se oblaciti ni ektravagantno da bi bila dama...dovoljno je da ima stila, osecaj za modu...Dama je sigurna u sebe, hrabra i odlucna... |
otprilike tako
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
Babily Veciti optimista
|
Datum registracije: 28 Avg 2006 Poruke: 5506
|
|
knknpnkn je napisao/la sledeće: | Biti dama nema nikakve veze sa obrazovanjem-pamet, iskustvo, nacitanost, recnik-ne uci se nikako samo u skoli! Dama je zena, kojoj je svaka rec na mestu, dama je zena koja ima manire, zna kako se ponasa u razgovoru sa drugaricama, prijateljima, posebnim muskarcem, dama je zena, koja ima lepo, zenstveno drzanje, lepo zenstveno je obucena, sa stilom, kao pravo zensko, a ne apa-trapa. Dama je ona, koja sedi kao ZENSKO, koja stoji kao zensko, koja govori kao zensko. DAMA je ona zena, koja ima graciozne pokrete, graciozan hod! Retko koju znam takvu, iako se nesto sve trude, pa to izgleda toliko smesno, da to nije normalno! Gracioznost se uci, vezba, stice GODINAMA! Dama je nezna, a u isto vreme jaka. Zna kad sta da kaze, a zna kad da odcuti. Dama je zena, koja ima bogato zivotno iskustvo. Dama se prepozna na kilometar. Kao sto rece Venom, mnogi danas ne znaju sta je prava dama. Mnoge elegantne maloumnice, nazivaju damama, a one se ponasaju kako otvore usta, zgade svom svetu okolo, sav zenski rod. Nazivaju damama svaku obrazovanu zenu, iako je ogroman broj njih, samo obicna paorka sa diplomom i ni sa cim vise. U skolama i fakultetima se ne uci, kako da postanes dama! |
Definitivno se slazem sa ovim. To je tacno.
|
|
|
|
|
|
Alekssandra Upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 31 Jul 2006 Poruke: 314 Mesto: Havaji
|
|
mnogo toga pa je to malo poduzi spisak!
Inteligenta,sa ukusom obucena ,imati manire,lepo drzanje ,stav ,graciozan hod ,lep recnik...........
|
_________________ Umeo si da budes vest da srusis sve mi kule srece gradjene i ostavis me slomljenu da ljubim stope tvoje i da lako kao pero letim,
imedju sna i jave,vecno ziveci u strepnji,da
bih sve to ponovo mogla doziveti.... |
|
|
|
|
Crno i zlatno Banovan! Šetaj svoju štiklu
|
Godine: 42
Datum registracije: 18 Okt 2006 Poruke: 2778
|
|
he he moj dragi kaže da je dama zakopčana do grla i pije sok od đumbira, a legende
|
_________________ -gledao sam sinoć zvijezde na nebu i pitam koja je tvoja, da je skinem i tebi sreću donesem, samo da budeš moja...
-ne treba meni zvijezda sa neba ja sam obična žena, meni samo treba kada se probudim netko da mi kaže: dobro jutro moja voljena, dal te itko voli kao ja? |
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
andrejica je napisao/la sledeće: | Sta u danasnje vreme znaci biti dama?? |
U današnje vreme...? Pa, mislim da prava "dama" vlada svim vremenima... Pre svega to je, ženstvena, ženska osoba sa pravim manirima, držanjem, hodanjem, oblačenjem... razmišljanjem... Osoba koja uvek drži do sebe, do svojih stavova... imajući čvrst karakter i jasne ciljeve... Prava dama od svakog muškarca, zahteva, da je tako i posmatra... ne dozvoljavajući mu da drugačije postupi prema njoj... Uvek prefinjena i smirena... snalažljiva u svakoj situaciji i britka na jeziku kada to zatreba...
|
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
filicka *hoppípolla*
|
Godine: 32
Datum registracije: 28 Jan 2006 Poruke: 10884
|
|
Pa sad...damu danas karakterisu kao zenu koja pod broj jedan drzi do sebe,pod broj dva malo prica i prica kratko i jasno,pod broj tri pomalo je tajanstvena.
Po meni je dama zena koja je odmerena u svemu sto radi,koja drzi do sebe na svim poljima i koja pleni sarmom i specificnoscu.
I da,koja se lepo izrazava,naravno.
|
_________________ DROP IT LIKE IT'S HOT |
|
|
|
|
jbstapar [Caliente con el fuego]
|
Godine: 33
Datum registracije: 17 Maj 2006 Poruke: 10893 Mesto: Does it matter?
|
|
filicka je napisao/la sledeće: | Pa sad...damu danas karakterisu kao zenu koja pod broj jedan drzi do sebe,pod broj dva malo prica i prica kratko i jasno,pod broj tri pomalo je tajanstvena.
Po meni je dama zena koja je odmerena u svemu sto radi,koja drzi do sebe na svim poljima i koja pleni sarmom i specificnoscu.
I da,koja se lepo izrazava,naravno. |
Slazem se.
|
|
|
|
|
Betty_Barclay Upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 29 Nov 2008 Poruke: 335 Mesto: Dijaspora
|
|
PiNkLaDy je napisao/la sledeće: | Dama...zena koja je samostalna,odlucna,lepo vaspitana,pametna,obrazovana,koja zna sta hoce...koja je hrabra,ima zivotne ciljeve i ide ka njima...takodje,koja zna da se lepo obuce,ima stila...koja zna da se ponasa u svakoj situaciji...snalazljiva... |
Ovako bi i ja jednu damu opisala.
|
_________________ Zaljubljena sam ja u svog malog secera,
zaljubljena sam ja, sad bi samo plesala |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|