:: |
Autor |
Poruka |
nemarzo1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 70
Datum registracije: 08 Okt 2004 Poruke: 5
|
|
Kuglice od keksa i badema
Raznovrsni kolači kuglice 90-ih su godina preplavili naše kuhinje, što je rezultiralo osmišljavanjem maštovitih receptura, kako bi se obogatila njihova ponuda, a iskoristila popularnost i jednostavnost pripreme. Kušajte izvrsne kuglice od petit beurre keksa i badema.
Sastojci
150 g petit beurre keksa
1 žlica ruma
3-4 žlice šećera u prahu
1 Vanilin šećer Dolcela
100 g mljevenih badema
100 ml mlijeka
Za ukrašavanje:
50 g kokosovog brašna
Vrijeme pripreme 35 min
Energ. vrijednost na 100g 372 kcal / 1559 kJ
Zahtjevnost
Za djecu
Postupak
1. U električnoj sjeckalici usitnite kekse i prebacite ih u dublju zdjelu.
2. Dodajte im bademe, vanilin šećer, šećer u prahu, rum i mlijeko. Smjesu dobro promiješajte tako da dobijete kompaktnu smjesu.
3. Od nje vlažnim rukama oblikujte kuglice i na kraju ih uvaljajte u kokosovo brašno.
|
|
|
|
|
|
nemarzo1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 70
Datum registracije: 08 Okt 2004 Poruke: 5
|
|
Pileća pašteta
Relativno jeftino jelo nesvakidašnjeg okusa i - izgleda. Osobito ga predlažemo za zakuske, to prije što ga može prirediti i manje ambiciozan kuhar.
Sastojci za 10 osoba
750 g pilećih prsa s kostima
300 g pilećih jetrica
150 g maslaca
3 tvrdo kuhana jaja
papar
sol
muškatni oraščić
4 kom Kiselih krastavaca
1 žlica Vegete
Vrijeme pripreme 1 h
Energ. vrijednost obroka 313 kcal / 1312 kJ
Zahtjevnost
Postupak
1. Piletinu i jetrice malo posolite, pospite Vegetom te stavite peći u tavu na 30 g ugrijanog maslaca. Pecite na umjerenoj temperaturi i po potrebi podlijevajte s malo vode.
2. Pečene jetrice izvadite nakon 20 minuta, a piletinu nastavite peći još 15 minuta. Zatim sve ohladite i zajedno s jetricom i tvrdo kuhanim jajima sameljite ili usitnite u mikseru.
3. Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte pripremljenu smjesu od piletine i jaja, sok od pečenja, na sitne kocke narezane krastavce, papar i naribani muškatni oraščić. Dobro izmiješajte i po potrebi još dodatno začinite.
4. Duguljasti kalup premažite uljem, napunite paštetom i dobro ohladite u hladnjaku.
|
|
|
|
|
|
nemarzo1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 70
Datum registracije: 08 Okt 2004 Poruke: 5
|
|
Pinđur pileća prsa
Sastojci za 4 osobe
600 g pilećih fileta
50 ml ulja
4 žlice Paprike u senfu
100 ml vrhnja
1 žličica nasjeckanog peršina
sol
papar
Za nadjev:
1 jaje
2 žlice
Krušnih mrvica
4 žlice Pinđura
Vrijeme pripreme 40 min
Postupak
1. Pomiješajte jaje, krušne mrvice i pinđur. Na pilećim filetima nožem napravite otvor i vrećicom za ukrašavanje jela utisnite nadjev.
2. Pospite Vegetom Twist - piletina i pecite na vrućem ulju oko 20 minuta. Dodajte papriku u senfu, vrhnje i sve zajedno prokuhajte oko 5 minuta. Na kraju dodajte nasjeckani peršin i po potrebi začinite.
|
|
|
|
|
|
nemarzo1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 70
Datum registracije: 08 Okt 2004 Poruke: 5
|
|
Čokoladne kuglice
Sastojci
300 g čokolade za kuhanje
200 ml slatkog vrhnja
Vrijeme pripreme 1 h
Energ. vrijednost na 100g 409 kcal / 1714 kJ
Zahtjevnost
Postupak
1. Izlomite čokoladu te posudu s njom stavite na drugu posudu s kipućom vodom. Lagano miješajući otopite čokoladu.
2. Kad slatko vrhnje zakipi, dodajte ga otopljenoj čokoladi. Skinite s vodene kupelji i nastavite miješati žlicom za snijeg dok ne dobijete jednoličnu glatku smjesu.
3. Tako pripremljenu čokoladu ohladite u hladnjaku. Kad se dobro ohladi, oblikujte kuglice pa ih uz pomoć vilice uvaljajte u rastopljenu čokoladu.
Posluživanje
Po želji čokoladne kuglice uvaljajte u kakao, kokos, sjeckane lješnjake ili limunsku glazuru u koju ste dodali malo malinova sirupa. Prije posluživanja čokoladne kuglice dobro rashladite u hladnjaku.
|
|
|
|
|
|
nemarzo1 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 70
Datum registracije: 08 Okt 2004 Poruke: 5
|
|
Vrući ljubavni napitak
Sastojci za 2 osobe
400 ml punomasnog mlijeka
150 g čokolade za kuhanje
2 Vanilin šećera
1 štapić cimeta
1 čili papričica
2 žličice smeđeg šećera
100 ml slatkog vrhnja
1 žlica Amaretta
2 žličice čokoladnih strugotina
Vrijeme pripreme 30 min
Energ. vrijednost obroka 713 kcal / 2987 kJ
Postupak
1. U mlijeko dodajte vanilin šećer, smeđi šećer, štapić cimeta i čili papričicu. Zagrijte do vrenja. Dodajte čokoladu izlomljenu na komadiće i miješajte na laganoj vatri dok se čokolada ne rastopi.
2. Maknite s vatre, nakon desetak minuta začine izvadite, a čokoladni napitak ponovno zagrijte do vrenja.
Posluživanje
Ljubavnom napitku dodajte Amaretto pa ga ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i strugotinama čokolade.
Savjet
Slatko vrhnje nemojte tući do njegove pune čvrstoće, nego dok ne postane kremasto
|
|
|
|
|
|
Miss Nikakve Sanse Odomaćeni član
|
Godine: 46
Datum registracije: 02 Avg 2004 Poruke: 1596 Mesto: Zagreb :)
|
|
... eh, kakva bi to kuhinja bila bez legendarnih Štrukli ...
Tijesto za Štrukle
380 g brašna
sol
malo mlake vode
Priprema:
Od navedenih sastojaka napraviti tijesto kao za rezance.Tijesto treba pola sata odstajati,a onda,na dasci za miješanje,rastanjiti u četvrtastu koru.Štrukli se nadijevaju raznim nadjevima ne samo slanim već i slatkim,zavijaju u rolu kao roladu,prenesu na platneni ubrus,uviju u rolu i kuhaju u vreloj,posoljenoj vodi.Poslije pola sata kuhanja izvaditi ih iz ubrusa,rezati komade i redati u zagrijanu posudu.
|
_________________ :93: Mi plešemo... la la lala... cijeli dan i noć... :93: :50: |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|