:: |
Autor |
Poruka |
nesanica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 06 Apr 2005 Poruke: 89
|
|
energija se ne moze stvoriti iz nista i ne moze se vratiti u nista. sta to znaci: telo dobije energiju prek duse i kad umremo nasa energija se prenosi na drugo telo. reinkarnacija.
|
|
|
|
|
|
black_angel_421 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 04 Apr 2005 Poruke: 10 Mesto: Ue
|
|
Dusha... Bez trune dwoumice...
Owo nashe telo je sklono promenama i porocima i wishe nego dusha.. Ali se mnogo toga na njemu mozhe sakriti i ljudi poogreshno chine kada ocenjuju nekoga po njemu...
Nishta dok ne upoznash nechiju dushu.... Tu se otwara ceo swet...
|
_________________ bLaCk AnGel 421...
. . . crni andjeo koji donosi belinu i chini da stvari opet sinu starim sjajem. . .
4ever
1philosopy |
|
|
|
|
Ziggy Dobro upućeni član
|
Datum registracije: 30 Sep 2005 Poruke: 705
|
|
pa neznam ovo je pitanje bar po meni pravoooo lako jer vidi vako ubi dusu i tijelo ce umrijeti jeli tako? znaci kad dusa poludi um poludi tijelo poludi dusa umre sve umre... a sto se tice suprtno sta se desava umre tijelo sta biva s dusom... Dusa tako reci (po mom vjerovanju i uvjerenjuj) preseli... gdje joj je bolje i ljpse
tako da dusa pokrece telo
|
|
|
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
dusa nastaje zivjeti poslije smrti,tijelo je samo njen oklop na ovoj zemlji.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
Sara_23 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 20 Jan 2006 Poruke: 4
|
|
dusa okrece tijelo,jer kada umremo ostaje samo tijelo materijalizirano.Tek tada shvatimo da je dusa ta koja pokrece sve.
|
|
|
|
|
|
M@RCHELLO MUSIC WIZZARD
|
Godine: 37
Datum registracije: 30 Dec 2005 Poruke: 3300 Mesto: Odzaci
|
|
Tesko pitanje mada jedno bez drugog ne moze
|
|
|
foryou10 Iskusni član
|
Godine: 63
Datum registracije: 13 Jan 2006 Poruke: 903
|
|
I jedno i drugo.Samo dok su zajedno covjek je ziv.Kada dusa napusti tijelo dolazi smrt.
|
_________________ Da sam ja neko,kako bi se zivjelo i kako bi se voljelo i kako bi sve dobro bilo. |
|
|
|
|
sweet_stuff Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 14 Dec 2005 Poruke: 35 Mesto: Hrastnik
|
|
pa, prvo je potrebno za drugo a i drugo je potrebno za prvo!
nemogu da postoje jedna brez druge... bar dok smo zivi!
ali ipak mislim da dusa ne utjece na tjelo jer naprimer invalidi - oni se nisu rodili takvi zbog pokvarene ili zle duse! ali istina je da tjelo utjece na dusu jer nase tjelo odlucuje kako cemo mi razmisljati - ako smo ljepi, bicemo sretni i pozitivni, ako smo ruzni, bicemo bar ponekad tuzni i mozda negativni, iako to nije kriterij za osjecanje...
ali mislim da nas izgled i nase tjelo utjece na nase misljenje i nasu dusu jer zivimo u vremenima gdje sreca ovisi od izgleda... nazalost...
|
|
|
|
|
|
srna2422 Odomaćeni član
|
Datum registracije: 24 Mar 2005 Poruke: 2402
|
|
dusa pokrece tijelo. poslije smrti tijelo nestaje, a dusa ostaje.
|
_________________ Marriage is the triumph of imagination over intelligence. |
|
|
|
|
rara Upućeni član
|
Datum registracije: 10 Jul 2005 Poruke: 485 Mesto: Yverdon
|
|
Dusa pokrece telo, dusa bez tela nije nista kao sto i telo bez duse niije nista
|
|
|
|
|
|
Mara 82 Iskusni član
|
Godine: 41
Datum registracije: 07 Feb 2006 Poruke: 847 Mesto: Nis
|
|
Puno toga ste svi rekli i slazem se sa svima vama da dusa pokrece telo. Svi lomovi duse su jako vidljivi na telu i covek koji izgubi dusu samo je senka coveka. A mislim i da jedno bez drugog ne mogu, upotpunjuju se.
|
|
|
|
|
|
admirp Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 04 Feb 2006 Poruke: 57 Mesto: sarajevo
|
|
duša pokrece tijelo, sto je covjek bez duse, samo ilovača, ništa drugo do zemlja i postaje tek zivim bicem nakon sto mu Bog udahne dušu
|
_________________ you'll never walk alone |
|
|
|
|
|