www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Rechi..njihova moc
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Filozofija ~
::  
Autor Poruka
sirenica
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 53

Datum registracije: 11 Apr 2006
Mesto: Novi Sad

yugoslavia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jul 06, 2006 12:05 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

"lepa rec i gvozdena vrata otvara" - znaci da je njena moc i te kako velika Wink

Ivan Zmijchic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 21 Jul 2006
Mesto: Kotor_Montenegro

blank.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 21, 2006 12:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

rechi su tu da sa njima kao alatom uprawljamo...sto si wjestiji sa alatom to je bolji i posao-ako znas koristiti rijechi...twoje je swe na tapetu...

pinkie
Prijatelj foruma
Prijatelj foruma

Godine: 45

Datum registracije: 01 Okt 2004
Mesto: u skrivenom kutku

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sre Jul 26, 2006 10:43 am    Naslov poruke: Re: Rechi..njihova moc Na vrh strane Na dno strane

budidobar je napisao/la sledeće:
jedan filozof je rekao neshto shto je u to vreme pokrenulo svet a to je :

"koliko mogu reci, toliki je moj svet " , znachi koliko je nasha moc da kazemo, isprichamo, objasnimo tolika je velichina nasheg sveta. hm... interesantno.

razmishljao sam o tome i doshao do zakljuchka da u ovome ima istine. kako ? jednostavno! onoliko koliko uspem da kazem, objasnim..toliko ili chak i vishe dobijem. ako cutim , ne govorim, moj svet se svodi na mene, i dobijam samo onoliko koliko sam sebi mogu dati, a da li je to dovoljno, ipak je svet puuuuno veci ?!?!

shta vi mislite o svemu tome ? kolika je po vama moc rechi ? sposobnosti reci ? da li je to zaista moc ?

Kako sam po profesiji lingvista, mogla bih danima pisati o samom znacenju morfoloske jeidnice rec..ali ovo nema veze sa tim...Rec ima neverovatno veliku vaznost u zivotu svakog od nas. I to ne u tom gramatickom smislu vec u smislu svakodnevnog bitisanja, svakodnevne komunikacije i zivljenja. recima mozemo nekoga vezati za sebe, oterati nekoga, ostaviti pozitivan ili negativan utisak, postici nesto ili postati gubitnik. Poznavanje reci odredjuje i vas polozaj u drustvu.Dobro rece ti da onoliko koliko umes da kazes toliko i dobijes..Pogledajte samo kakav utisak ostavljaju na vas ljudi koji imaju bogat vokabular..koliko toga oni umeju reci i kako mocno deluju naspram onih koji hocu kazem ne znam srocim...onih koji zamuckuju dok traze prave reci da izraze osecanja i misljenja.jeste da su nekada reci nepotrebne...mozda cak i mogu da pokvare momenat...tako se kaze kada govorimo o romantici...ali i tu postoje prave reci..samo ih treba pronaci...
Pogledajte samo politiku.Politika se danas svodi na reci a ne na dela.Dobri retoricari su uvek uspesniji od onih slabijih.Ko lepse ume da sroci svoje obecanje taj pobedjuje na izborima. A od dela ni traga ni glasa, ali kazu ma ovaj je jak na recima, mozda nesto i uspe da promeni.... Wink

Beskorisno je pobijati tudje misljenje; ponekad covijek uspije da pobjedi nekoga u diskusiji, ali da ga uvjeri -nikada.Misljenja su kao ekseri: sto vise udaramo po njima, to dublje prodiru (Dumas Aleksander)

mala_plava_18
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 26 Nov 2005

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jul 28, 2006 3:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pa ima pomalo istine u tome.Rijeci imaju moc...moc da postignemo nesto u zivotu.Moc da nas usrece,ukoliko cujemo rijeci za kojim nam srce zudi.A i moc da nas uniste il' ponize,ukoliko su grube.

Berka
Upućeni član
Upućeni član

Datum registracije: 26 Jan 2006
Mesto: Holandija

netherlands.gif
PorukaPostavljena: Ned Jul 30, 2006 9:59 pm    Naslov poruke: Re: Rechi..njihova moc Na vrh strane Na dno strane

budidobar je napisao/la sledeće:
jedan filozof je rekao neshto shto je u to vreme pokrenulo svet a to je :

"koliko mogu reci, toliki je moj svet " , znachi koliko je nasha moc da kazemo, isprichamo, objasnimo tolika je velichina nasheg sveta. hm... interesantno.

razmishljao sam o tome i doshao do zakljuchka da u ovome ima istine. kako ? jednostavno! onoliko koliko uspem da kazem, objasnim..toliko ili chak i vishe dobijem. ako cutim , ne govorim, moj svet se svodi na mene, i dobijam samo onoliko koliko sam sebi mogu dati, a da li je to dovoljno, ipak je svet puuuuno veci ?!?!

shta vi mislite o svemu tome ? kolika je po vama moc rechi ? sposobnosti reci ? da li je to zaista moc ?

Smatram da veoma dobro baratam rijecima, da ih mogu maksimalno koristiti. Samo reci o cemu treba pricati i ja cu ti o tome pricati danima i nocima bez pauze.
A ipak ne osjecam da su rijeci tako mocne u smislu da osjetim neku korist od toga Confused

natashaaaaaaa
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 37

Datum registracije: 12 Mar 2006
Mesto: duBBBrava

croatia.gif
PorukaPostavljena: Pon Jul 31, 2006 7:49 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Jezik nema kosti, al može itekako ubosti!!

Mene više boli kad mi netko uputi krivu riječ nego kad me ošamari!

Mara 82
Iskusni član
Iskusni član

Godine: 41

Datum registracije: 07 Feb 2006
Mesto: Nis

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 01, 2006 11:27 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Reci su mocan saveznik ali od karaktera osobe zavisi kako ce ta rec zvucati i u kom ce kontekstu biti recena. Nemaju sve reci istu tezinu. Ne kaze se uzalud "Lepa rec i gvozdena vrata otvara" ili kao sto je vec neko spomenuo "Ubi me prejaka rec".

enna777
Dobro upućeni član
Dobro upućeni član

Godine: 35

Datum registracije: 27 Okt 2005
Mesto: ~*~u njegovom srcu~*~

serbia.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 01, 2006 2:01 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Rechi imaju najvecu moc... Mogu da povrede, mogu da usrece, mogu da iznerviraju, mogu da smire... Zbog reci su ljudi ono sto danas jesu: najmocnija bica na planeti...

ksantipa
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 24 Jul 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Avg 08, 2006 1:36 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

coky je napisao/la sledeće:
pa slozila bih se s onim,da pogled govori za 1000 reci...

Ovisno o tome ko nam je sugovornik, toliko nase reci imaju moc. Za razliku od puno vas kojima se slazete sa cinjenicom da reci imaju najjacu moc, ja tvrdim suprotno. Mogu biti najrecitiji covek u svetu ali vam nikako nemogu docarati moju bol ili moju srecu uzbudzenju itd. Vise se slazem sa coky-evom citatom, jer jedno je kada vam ja pojasnim kako me dusa boli a drugo je kada sami osetite tu bol. Reci nekada mogu biti sasvim prazne ma koliko su god bile opisne. Koliko ste puta rekli "to moras videti jer se neopisje recima", " to moras doziveti jer ti nikako nemogu docarati trenutna osecanja"

@delapenja@
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 29 Jul 2006

serbia.gif
PorukaPostavljena: Pon Sep 04, 2006 2:47 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

- Deforme est de se ipso praedicare -

Ruzno je hvaliti samoga sebe.

Ciceron.....

ksantipa
Odomaćeni član
Odomaćeni član

Datum registracije: 24 Jul 2005

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Sep 05, 2006 8:46 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

@delapenja@ je napisao/la sledeće:
- Deforme est de se ipso praedicare -

Ruzno je hvaliti samoga sebe.

Ciceron.....

Mala korekcija (nadam se da se neljutis Wink )

Deforme etiam est de se ipso praedicare

Imagine
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 35

Datum registracije: 07 Avg 2006
Mesto: ni na nebu ni na zemlji...

ireland.gif
PorukaPostavljena: Sre Sep 06, 2006 12:55 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mistik29 je napisao/la sledeće:
ponekad se čovjek treba zapitati i to što znače sve te riječi koje izgovorimo, bojim se da ponekad ni sami nismo svjesni onoga što prouzročimo svojim riječima... dogodi se da dođe do potpuno drugačijeg efekta od onog kakvog smo očekivali...
dakle, s riječima treba biti oprezan.

<< moch je u rechima-pazi shta govorish>>......

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Filozofija ~ -> Rechi..njihova moc Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3, 4  sledeća
Strana 3 od 4

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon