:: |
Autor |
Poruka |
GiGi *Pravi muškarac*
|
Datum registracije: 09 Mar 2005 Poruke: 10732 Mesto: Autonomna Pokrajina Vojvodina/ Novi Sad/ Liman
|
|
ksantipa je napisao/la sledeće: | Jer je netko procitao najnoviju "Zahir". Dajte recite kakva je ? |
Ja je jos nisam prochitao a da prochitas savetijem i sebi a i tebi.
Do tada, evo nesto sto sam nashao o knjizi:
,,Nakon što mu supruga, uspešna novinarka i ratna izvestacica, nakon desetogodišnjeg braka nestaje pod sumnjivim
okolnostima, u životu slavnoga i bogatog pisca dolazi do dubokog unutrašnjeg loma. On odlazi u potragu za ženom, ali se
ta izvanjska potraga, koja ga vodi kroz razne evropske zemlje, te Aziju, pretvara u retrospektivno
sagledavanje i preispitivanje čitavog njegova dotadašnjeg života, svih njegovih bitnih momenata i prelomnih trenutaka. Ovaj
roman, koristeći se naslovnim motivom koji potiče iz islamske tradicije, zapravo govori o traganju modernoga urbanog
čoveka, izgubljena u haosu i besmislu savremene užurbanosti, težnje za uspehom i potrošačkim potrebama, za istinskim
duhovnim ispunjenjem. U tom smislu inicijalna potraga za iščezlom suprugom prerasta u svojevrsno hodočašće. U portret i
životnu priču glavnog lika autor unosi brojne autobiografske elemente.''
|
|
|
Daca ~Žena Sanjicinog švalera~
|
Godine: 51
Datum registracije: 16 Apr 2004 Poruke: 2617 Mesto: Beograd
|
|
...i jos malo informacija o knjizi ...
ZAHIR
Autor: Paulo Koeljo
Izdavač: Paideia
Broj strana: 263
Povez: tvrd
Pripovedač romana Zahir je pisac svetskih bestselera koji živi u Francuskoj i uživa u svim privilegijama koje mu slava i novac donose.
Njegova supruga Ester, sa kojom je deset godina u braku, je ratni izveštač koja uprkos svom profesionalnom uspehu i nesputanosti konvencionalnim brakom upada u tešku krizu. Kada nestaje sa svojim prijateljem Mihailom, koji joj je možda i ljubavnik, vlasti saslušavaju pripovedača: da li je Ester kidnapovana, ubijena, ili je jednostavno pobegla od braka koji je nije ispunjavao. Narator nema ni jedan odgovor, ali sam sebi postavlja brojna pitanja. Jednog dana, pojavljuje se Mihail, čovek sa kojim je Ester poslednji put viđena, i obećava da će mu vratiti ženu. Putovanje vodi pripovedača od glamura Pariza do Kazahstana, zemlje u kojoj je Mihail rođen, zemlje tragične istorije, ali bogatog duhovnog zaveštanja, i tu dolazi do iznenađujućih samospoznaja.
Zahir je očaravajuća priča o putovanju, opsednutosti izgubljenom ljubavlju, odnosima u braku, slobodi i ličnim ambicijama.
|
|
|
|
|
|
Toplica Milan Banovan! Balkanska korida
|
Godine: 52
Datum registracije: 20 Jul 2005 Poruke: 6574 Mesto: Senje - Cuprija
|
|
Ne znam sva njegova dela ali ovo što sam pročitao je izvanredno.
Alhemičar,Peta gora,Na obali reke Pedre sedela sam i plakala.
|
|
|
Brandzi Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 43
Datum registracije: 12 Nov 2005 Poruke: 106 Mesto: Novi Sad :)
|
|
Ja sam prva i poslednja
Ja sam obozavana i prezrena
Ja sam ***** i svetica
Ja sam supruga i devica
Ja sam majka i kcer
Ja sam jalova i imam bezbroj potomaka
Ja sam srecno udata i usedelica
Ja sam ona sto donosi na svet i ona sto nikad nije radjala
ja sam tesiteljka porodjenih bolova
Ja sam supruga i supruznik
Ja sam covek moj koji me je stvorio
Ja sam majka svoga oca
I on je moj odbaceni sin
Poslusajte me uvek,svi
Jer ja sam sablazljiva i velicanstvena
Paulo Koeljo
Jedanaest Minuta
|
|
|
|
|
|
ana111 Upućeni član
|
Datum registracije: 06 Dec 2005 Poruke: 496
|
|
nista posebno,ali zanimljivo.11minuta je veoma dobra knjiga
|
|
|
|
|
|
lave024 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 22 Nov 2005 Poruke: 11
|
|
meni su njegove knjige jako zanimljive, cak i poucne. Svaka je cudna na svoj nacin. A on kao pisac je fenomenalan, drugaciji.
|
|
|
|
|
|
lil' devil Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 14 Dec 2005 Poruke: 18 Mesto: Beograd
|
|
Ono sto me nervira je to sto svako ko procita knjige Koelja, smatra da cita knjige. Koeljo je veliki pisac i skidam mu kapu, Peta gora, Alhemicar i Djavo i gospodjica Prin... Remek dela.
Nervira me ono u sta su ga ljudi pretvorili. Imam drugaricu koja je u zivotu procitala maximum 30 knjiga, ali posto je prcitala Koelja, odlucila je da upise knjizevnost!!! Pobogu, ona ce mozda jednog dana predavati nasoj deci
Strasno
Koeljo je jedan od onih pisaca koji znaju da obogate ljudski duh, zato je toliko popularan. Zna kako da nase nade i zelje pretvori u reci.Nije on kriv sto ljudi ne znaju da rastumace njegove poruke.
|
_________________ "Zasto su me stalno progonili i pokusavali da uguraju u one iste kalupe koji su njih same ucinili nesrecnim?" |
|
|
|
|
Tutkutis Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 67 Mesto: Podgorica
|
|
To je i jedini pisac kojeg citam, mislim jedini i pravi!
Za mene brate on je VRH!
Inache evo ovih dana treba da uzmem Zahira da procitam ...
ma sve su mu knjige VRH a mislim da ce i ova biti vrh
|
|
|
|
|
|
kraguj199 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 23 Dec 2005 Poruke: 75
|
|
Mislim da je dosta uzeo od H. Hesea
|
|
|
|
|
|
Tutkutis Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 42
Datum registracije: 11 Dec 2005 Poruke: 67 Mesto: Podgorica
|
|
lil' devil slazem se sa tobom oko tvoga stava i mogu ti reci da bih i ja volio da ponudim narodu ono sto narod zeli, ali smatram da je to vrlo tesko ... jer pronaci neke slicne stvari u toliko ljudi koji ga citaju i preferiraju, je stvarno za svaku pohvalu!
Ja licno mislim da je to VRLO TESKO i ostajem pri tome!!
|
|
|
|
|
|
totti1986 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 21 Nov 2005 Poruke: 40
|
|
Hm kolko mi se cini isuvise je komercijalan,odlican pisac,ali isuvise komercijalan.
|
|
|
|
|
|
trafic Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 27 Dec 2005 Poruke: 134
|
|
Meni se svidja. Pitanje je samo koliko ko ume da prepozna poruku koju knjiga nosi.
A njegove su bas poucne.
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|