:: |
Autor |
Poruka |
zdravka Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 16 Maj 2005 Poruke: 91
|
|
Ja sam čitala knjigu po kojoj je snimljen kultni horor "ONO" o strašnom klaunu i mogu vam reć da je strava........
|
|
|
|
|
|
Sandman82 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 12 Okt 2005 Poruke: 23
|
|
Citat: | Ja sam čitala knjigu po kojoj je snimljen kultni horor "ONO" o strašnom klaunu i mogu vam reć da je strava........ |
"To" Stivena Kinga je strava knjiga. Mada se trenutno ne moze kupiti - izdao ju je Kosmar (pocetkom devedesetih godina) koji vise ne postoji. Ali se moze naci u bibliotekama. Na osnovu ove knjige (koja ima preko 1 000 stranica) Den Simons je napisao knjigu Leto noci. Ko je citao To zna da je u pitanju cist plagijat, mada moram da priznam da je i Leto noci dobra knjiga.
Sto se tice filma, gledao sam ga kao klinac sa drustvom iz komsiluka. Prikazivao se u isto vreme kada i film Klovnovi ubice (znate ona glupost sa vanzemaljcima koji su preruseni u klovnove i u cirkuskom satoru, koji je njihov svemirski brod, drze ljude u caurama i tako se hrane). Mnogi ljudi su mesali ta dva filma. Cak su Klovnove pustali cesto, a To samo par puta jer je bio (za to vreme) mnogo strasan.
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jan 2005 Poruke: 12591 Mesto: Subotica
|
|
da,gledala sam i ja film "Ono" stvarno je dobar film.. mogu misliti kakva je verzija knjige...
a sta fali "leto noci" ja sam to isto procitala i po meni je odlicna knjiga mada su ga pokvarili sa drugim delom "ukleta zima" e to mi je ono... dosadno...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Citat: | a sta fali "leto noci" ja sam to isto procitala i po meni je odlicna knjiga mada su ga pokvarili sa drugim delom "ukleta zima" e to mi je ono... dosadno |
Ne fali joj nista. Samo je plagijat. Dobar plagijat
Ukleta zima vazi za zvanican nastavak, ali oni koji su procitali Simonsove knjige kazu da je pravi nastavak roman Deca noci koji kod nas jos nije preveden. Ja ga nisam citao, ali znam da su vampiri glavna tema i cuo sam da je knjiga odlicna. Glavni lik je decak Majk/l (ne mogu da se setim imena) koji je u prvom delu (leto noci) radio u crkvi.
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
|
|
od den simona prica o vampirima? sta majkl je vampir?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Citat: | od den simona prica o vampirima? sta majkl je vampir? |
Ne, mislim da on odlazi u Rumuniju. Tamo valjda srece vampire. Nisam citao knjigu.
|
|
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
|
|
hm.. to obecava.. moglo bi biti zanimljivo..
|
|
|
|
|
|
annibale Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 20 Apr 2005 Poruke: 18
|
|
Knjga je: Cujo od Stephen Kinga
|
|
|
|
|
|
WickedWitchOfTheWest Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 14 Dec 2005 Poruke: 63 Mesto: Witchland
|
|
Bilo shta od Stiwena Kinga... A ako bash zelish neshto strashno Zona usijanja i Sluchaj kobra su prawe knjige... Ne spadaju u horore ali lede krw u zilama...
|
_________________ Ja pewam swoj bluz bez namere bitne i najwece ribe za mene su sitne, ja sa strane samo posmatram taj swet... |
|
|
|
|
andrejica Tico & Ada
|
|
|
nego sta su? trileri? detektivske?
o cemu se radi?
|
|
|
|
|
|
simbel Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 19 Okt 2005 Poruke: 165
|
|
Zapravo, Anne je napisala 13 knjiga. Dio tih knjiga pripada starim, a dio novim kronikama. Što se tiče filma Queen of the Damned, samo je u osnovi urađen prema knjizi. Gotovo ništa (osim imena) nije isto kao u knjigama.
|
|
|
|
|
|
ILIMAR Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 48
Datum registracije: 27 Jan 2006 Poruke: 218 Mesto: Najlepsi grad
|
|
Dobar horor? Sve knjige Stivena Kinga, on je horor majstor (probaj Kudzo - neces moci da spavas), Klajv Barker, Den Simons....
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|