:: |
Autor |
Poruka |
vebija Dobro upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 07 Okt 2005 Poruke: 519 Mesto: zagreb
|
|
Volim je poslusati nekada
|
_________________ postoje 3 vrste ljudi: oni koji znaju brojati i oni koji neznaju
|
|
|
|
|
Tash2 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 15 Sep 2005 Poruke: 67
|
|
etno je super unikatna muzika
|
|
|
|
|
|
Liliana Upozorenja: 2 od 3 Upućeni član
|
Godine: 42
Datum registracije: 02 Apr 2005 Poruke: 360 Mesto: Beograd
|
|
Cenim je, ali ne mogu da je slusam...
|
_________________ SlatkaMala |
|
|
|
|
klinka Odomaćeni član
|
Datum registracije: 27 Apr 2005 Poruke: 1120
|
|
Pitanje : smatrate li da su Bregine stvari "etno",ili samo komercijalno recikliranje?
|
_________________ Lutka od krvi bez trunke ideje... |
|
|
|
|
giorgiop Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Dec 2005 Poruke: 56
|
|
Kod nas je etno mnogo toga ali ima zanimljivih stvari kao sto je Balkanika recimo?
|
|
|
|
|
|
Maja S. Odomaćeni član
|
Godine: 44
Datum registracije: 18 Jun 2005 Poruke: 1570
|
|
klinka je napisao/la sledeće: | Pitanje : smatrate li da su Bregine stvari "etno",ili samo komercijalno recikliranje? |
Mislim da danas svaka pesma koja se napravi je uglanom komercijalna.
Da bi se prodavala, naravno sto je i cilj svakog izodjaca.
Pesma se upropasti onda i izgubinu onu "etno lepotu", ali se ponovo slusa.
Pesme Gorna Bregovica su narodne, ali preradjene, i priblizene potrebama slusalaca, ali truba se ne moze osporiti. To je definitivno N a r o d n o !!!!
|
_________________ "Strast je zaludjenost nekom osobom, želja za nekim...Kada strast prodje na svetlo izlazi ljubav. Jer ljubav znači voleti nečije mane, dok STRAST voli vrline..." |
|
|
|
|
djokili Dobro upućeni član
|
Godine: 45
Datum registracije: 31 Jan 2005 Poruke: 517 Mesto: Krusevac
|
|
Sve najbolje! Raduje me sto neki muzicari, ali pravi muzicari pocinju da je vracaju na scenu, sto ona i zasluzuje!!! Ne zaboravimo korene!!!
|
|
|
|
|
|
Jugović Banovan! Prijatelj foruma
|
Godine: 44
Datum registracije: 16 Jan 2005 Poruke: 18475
|
|
Volim da slusam etno muziku. Nema bolje vrste muzike za opustanje! Od domacih izvodjaca, su ipak Sanja Ilic & Balkanika na vrhu. Oni su jako popularni i trazeni, i vec su saradjivali sa muzikantima iz Italije, Rusije i Poljske. Grupa Biber je takodje izdala mnogo dobar album, a najvise mi se dopadaju pesme "Turta" i "Cije je ono devojce". Dok sam bio na odmoru u Srbiji ovog leta sam na tv-u video reklamu za Vasilisu i od tad sam je jurio i pre mesec dana sam konacno dobio taj album i stavio sam ga na domaci.de! Po meni je to najbolji primer za dobru, domacu etno-muziku.
Biljanu Krstic takodje slusam i ima mnogo jakih pesama, a njen glas ne trebam da komentarisem. Ko je cuo, zna o cemu pricam. Postalo je 'in' da poznati pevaci koriste etno-motiv za njihove pesme. Najbolji primer je "Lane moje" od Zeljka, a i neke pesmice od Lune.
Sta se strane muzike tice, su Enigma vrh vrhova. Njih slusam od malena i dan danas njih 'koristim' da se smirim. U Kragujevcu sam ovog leta nocu slucajno slusao neku radio-stanicu koja je 90min pustala etno-muziku i odusevio sam se. Bile su to pesme poput "Losing my religion", "The unforgiven", "Wicked game" a kad sam se vratio ovde sam to pod Gregorian Chant nasao. Ko voli etno muziku, neka ovo hitno nabavi, jer se nece pokajati!
|
|
|
|
|
|
Baraba Džentlmen
|
Godine: 49
Datum registracije: 02 Sep 2005 Poruke: 25413 Mesto: Na livadi, na zelenoj travi
|
|
Vratimo se korenima nashih predaka.
Korenima se vraccamo putem bracce Teofilovicc. Jeste da je stvar ukusa, al' je za gotivljenje. Kakva izrazhajnost glasa. Ah, melem za dushu. Mogu samo da doporuchim svim zainteresovanim.
|
|
|
|
|
|
wild_beasts Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 06 Jan 2006 Poruke: 9
|
|
Etno muzika je zakon!!! Zalosno je sto mnogi pljuju po tome a nisu svjesni da bez te glazbe ne bi bilo ni ove danas. Sve krece iz toga, to su korijeni, temelji danasnje muzike
|
|
|
|
|
|
Saja1968 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 56
Datum registracije: 07 Nov 2005 Poruke: 3 Mesto: Gorazde
|
|
Mostar Sevdah Reunion - Made in BiH -
|
_________________ Saja |
|
|
|
|
kika_sd Dobro upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 04 Jun 2006 Poruke: 554 Mesto: ni tamo ni ovamo
|
|
Volim da slusam etno muziku,volim te glasove.Svidja mi se i Biljana Krstic i Sanja iliic i Balkanika...Super je
|
_________________ "Ja jos kradem dane Bogu,ja jos umem,ja jos mogu da sam sebi stvorim neki mir.Jos sam sretan sto postojim,pisem pesme,zvezde brojim,jos sam onaj isti vetropir..." |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|