:: |
Autor |
Poruka |
margitrad Upućeni član
|
Godine: 40
Datum registracije: 25 Maj 2006 Poruke: 326
|
|
Volim samo Sabana Bajramovica
|
|
|
|
|
|
.::pinki::. Odomaćeni član
|
Godine: 35
Datum registracije: 03 Apr 2006 Poruke: 2882 Mesto: u dugovima :))
|
|
Slusam je, super je
|
|
|
vebija Dobro upućeni član
|
Godine: 36
Datum registracije: 07 Okt 2005 Poruke: 519 Mesto: zagreb
|
|
neslusam to...
|
_________________ postoje 3 vrste ljudi: oni koji znaju brojati i oni koji neznaju
|
|
|
|
|
Soomi Upozorenja: 1 od 3 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 03 Feb 2007 Poruke: 111
|
|
a jeste li culi novu remziku
|
|
|
|
|
|
klinka Odomaćeni član
|
Datum registracije: 27 Apr 2005 Poruke: 1120
|
|
tko je to?
|
_________________ Lutka od krvi bez trunke ideje... |
|
|
|
|
velociraptor Banovan!
|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com
|
|
Volim pesme od Šabana Bajramovića i Esme , koja ima božanstven glas.
jedna od omiljenih ciganskih pesama koju uvek poručim kada sam u kafani sa živom svirkom je " Lava mange , teget pantalone".
|
|
|
|
|
|
klinka Odomaćeni član
|
|
|
[quote="Soomi"]a jeste li culi novu remziku[/quote]Jos uvijek ne znam tko je remzika?
|
|
|
|
|
P_r_e_d_a_t_o_r Dobro upućeni član
|
Godine: 32
Datum registracije: 05 Mar 2007 Poruke: 637 Mesto: Belgrade
|
|
Ciganska muzika je ok,slusam je...
|
|
|
|
|
|
durlanac .::=Vitez Ljubavi=::.
|
Godine: 36
Datum registracije: 25 Nov 2006 Poruke: 3150 Mesto: Srbija do Tokia, Durlan do Kalchu!
|
|
Sta fali ciganskoj muzici? Barem je bolja od Granda. A ionako su cigane svirache u svojim pesmama pominjali najstariji narodni pevaci: TOma Zdravkovic, Tozovac,...
|
|
|
|
|
|
velociraptor Banovan!
|
Datum registracije: 15 Apr 2007 Poruke: 12000 Mesto: www. pokloni mi ljubav...pokloni mi sebe.com
|
|
E da, još nešto... Postoje dva različita pravca kad je ciganjska muzika u pitanju.
Jedan neguju Šaban Bajramović , Crni Panteri , Muharem Serbezovski, Esma Redžepova i to je zvuk koji naginje ka orijentu, ima tu orijentalnu atmosferu. Drugi je ruska ciganska muzika i tipični predstavnici te muzike su Cigani Ivanović i Odjila( nekad je Džinovićeva grupa Sar e Roma) negovala taj pravac. To su sve one grupe koje su i počele da sviraju cigansku muziku kad su odgledali film " Cigani lete u nebo".
|
|
|
|
|
|
klinka Odomaćeni član
|
|
|
durlanac je napisao/la sledeće: | Sta fali ciganskoj muzici? Barem je bolja od Granda. A ionako su cigane svirache u svojim pesmama pominjali najstariji narodni pevaci: TOma Zdravkovic, Tozovac,... | A jel ti se svida Ljiljana Petrovic?
|
|
|
|
|
klinka Odomaćeni član
|
|
|
nije bilo replike...je'l istina da je S.Bajramovic tesko bolestan???
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|