:: |
Autor |
Poruka |
tikis Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 44
Datum registracije: 13 Mar 2006 Poruke: 161

|
|
nadjem ponekad novine i tad sam najsrecnija
|
|
|
|
|
 |
nofrks Upućeni član

|
Datum registracije: 21 Jun 2005 Poruke: 295

|
|
uglavnom sve,preko puta je nasha prodavnica-mesara,tako da ima bukvalno sve....osim kajmaka
|
|
|
|
|
 |
Bound Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 53
Datum registracije: 15 Maj 2005 Poruke: 164 Mesto: Frankfurt

|
|
Frankfurt je ko mala Srbija. Od crkve do bureka sve imamo! Ali neke stvari ipak kupujem kad sam "kuci" jer su tamo 10 puta jeftinije.
|
_________________ Trebas mi ti, snagu mi daj
Ti budi moj pocetak i kraj
Umorna sam i malo me strah
Zagrli me, trebam tvoj dah |
|
|
|
 |
Zoka74 Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 23 Dec 2006 Poruke: 129 Mesto: Offenbach

|
|
kod nas ima sve da se nabav!!! Ima bureka(burekdzinice i cevapdzinice)i drugu domace hrane, a za slave ili praznike moze da se naruci prase ili jagnjetina.A sto se cd i dvd tice ima isto sve.
|
|
|
|
|
 |
Nattally Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 07 Avg 2006 Poruke: 95

|
|
Ja sam trenutno u USA i jos uvijek nisam nasla nista nase da kupim,nazalost!
|
|
|
|
|
 |
cimlia Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 08 Maj 2005 Poruke: 61

|
|
ovdje u Sloveniji ima svega samo nema džamije
|
|
|
|
|
 |
anex80 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 45
Datum registracije: 10 Avg 2006 Poruke: 112

|
|
Jugović je napisao/la sledeće: | Cao,
ne znam da li je ova tema vec bila, ali bas bi me zanimalo, da li kod vas u dijaspori mozete da nabavite domace stvari?
Naprimer, da se negde prodaje burek, pita, sarma, itd. Ili i kasete, video i DVD filmovi, zastave itd. I da li imate u vasem gradu pravoslavnu crkvu??
Ovde u Stutgart drzi napr. brat od Vere Matovic radnju, u kojoj se moze sve kupiti sta se tice hrane i pica. A i imamo najmanje 3 radnje gde se mogu nalaziti sve sa estrade, vezano za muziku i filmove.
A imamo cak i lepu pravoslavnu crkvu u blizini centra grada.
Aj da cujem sta kod Vas ima? |
Doke je turcina i bosanaca po dijaspori biti ce i bureka, sarmi a i estrade.
ANEX
|
_________________ _______________________________________
djes ba, sta ima ba, djes ba hairlija |
|
|
|
 |
Lgraho Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 04 Jan 2007 Poruke: 81

|
|
U Detroitu ima sve zivo. Od pica, pa do vegete i suhomesnatih proizvoda. Videoteke imaju nase filmove, a imamo jako puno prodavnica koje drze nasi ljudi tako da imamo i muzike, a i novina kao sto su Vesti, Oslobodjenje, Dani, Ukrstenice, Skandi, Istinite Price, Moja Tajna i dalje da ne nabrajam. Biblioteke imaju nase knjige, a kafica i cevapcinica ima tona. Jedino nam fali Argeta pasteta, to ne mogu da uvoze.
|
_________________ A bez vina teska mi je zima i ne stima mi klima ova ledena.... |
|
|
|
 |
pisac1 Početnik Domaćeg.de

|
Godine: 71
Datum registracije: 26 Maj 2006 Poruke: 7 Mesto: melbourne

|
|
zivim u melbourne australia i ovde ima svega. jedni makedonci prave burek a u supermarket ima posebni stand gdje su nasi proizvodi iz cjele ex-juge
|
|
|
|
|
 |
DaneB Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 12 Jan 2007 Poruke: 21

|
|
Tesko je ovde u nemackoj naci neke stvari, kao naprimer: DVD, CD, Kasete ili neke specialitete.
Ali kad mi nesto zatreba pitam moje zemljake gdje bi to mogao naci i onda nema problema.
|
|
|
|
|
 |
mar4kos Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 09 Dec 2006 Poruke: 115

|
|
|
|
 |
aleksandar_franc Početnik Domaćeg.de

|
Datum registracije: 09 Feb 2007 Poruke: 1 Mesto: Strasbourg

|
|
Molio bih nekog da mi napise adrese nasih prodavnica u Stutgartu ili u Bazelu ili u Frankfurtu (roba siroke potrosnje, hrana, uglavnom)
hvala ljudima dobre volje
|
|
|
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|