:: |
Autor |
Poruka |
olakomeestas Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 41
Datum registracije: 20 Sep 2007 Poruke: 45
|
|
Markiza torta
1kg pettite-beure keksa
250g margarina
250g secera u prahu
6,7 jaja
100g rastopljene cokolade
slag 2 kesice
Kekse umakati u belu kafu i slagati u tepsiju,u dva tri reda-keks preko keksa
fil:Umuti 250 g secera u prahu i 250 g margarina, i 6,7 zumanjaca. Dodati 100g rastopljene cokolade i shne od 6,7 belanaca(ulupana belanca). Fil premazati preko keksa i staviti odozgo slag
Drzatii u frizu ili zamrzivachu
Veliki kiss mojoj komshinici Danijeli i hvala za recept!
|
_________________ ..and they live happily ever after..
ide maca oko tebe
|
|
|
|
|
Lane86 ~The last lady~
|
Datum registracije: 02 Okt 2006 Poruke: 24294 Mesto: Nedostižno...
|
|
"MIKADO" TORTA
Potrebno je:
*12 jaja
*450gr šećera (200gr za patišpanj i 250gr za fil)
*200gr mlevenih oraha
*200gr čokolade (polovina za patišpanj, polovina za fil)
*3 kašike prezli
*250gr putera
Priprema:
*Umutiti 9 belanaca, dodati žumanca i šećer i još malo mutiti, a zatim sipati mlevene orahe, rastopljenu čokoladu, prezle i peći u podmazanom plehu...
Fil:
*Umutiti puter i šećer, dodati 3 cela jaja, pa dalje mutiti i na kraju sjediniti sa rastopljenom čokoladom.
Pečenu tortu preseći na pola, filovati i ukrasiti po želji, mlevenim orasima ili glazurom od čokolade...
Prijatno...
|
_________________
jellenadabogdakrepala je napisao/la sledeće: | ljubce jedno odeee za jedno divno malo stvorenje... sa velikim i cistim srcem...
koje zraci svojom toplinom i drugarstvom... po svim temama na koje upise neko slovce...
s kojom sam ovdje proveo mnogo prijatnih trenutaka...kao i svi ostali s kim je slovce makar jedno razmijenila....i drago mi je sto se ponovo vratila medju nas..tracare...
dakle ljubce ode za malu nocnu pticicu...inace svima znanu kao lane... |
|
|
|
|
|
Plavusica73 Banovan! Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 47
Datum registracije: 27 Apr 2009 Poruke: 19
|
|
COKOLADNA TORTA
Prave se 3 kore.
Za svaku koru umutiti:
- 4 jaja
- 4 kasike secera
- 3 kasike brasna (moze i 2 kasike oraha, lesnika,
badema + 1 kasika brasna)
- 1 kasika kakaoa
Smesu izruciti u pleh i peci na 200 stepeni nekoliko minuta dok ne porumene (obratiti paznju na vreme, jer mogu veoma brzo da se osuse i izgore).
Pecene kore poprskati sokom od pomorandze (moze i ne mora).
Fil
- 250g margarina penasto umutiti i u to dodati
- 250g secera u prhu
- 6 zumanaca
- 6 belanaca (prethodno ih mikserom umutiti penasto)
- 250g rastopljene cokolade za kuvanje
* Ako je fil malo redji, (zbog toplote cokolade) staviti ga 15-20 min u
frizider da se malo stegne pre filovanja.*
Nafilovati kore i poredjati ih jednu na drugu (kora+fil+kora+fil+kora).
Odozgo ukrasiti slagom od cokolade i staviti u zamrzivac par sati.
Posle se moze prebaciti u frizider.
|
|
|
|
|
|
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
Torta s višnjama i krem-sirom
POTREBNO JE:
ZA KORU: 4 jaja, 250 g šećera, kesica vanilin šećera, 125 g brašna, pola praška za pecivo, 500 g višanja.
ZA FIL: 250 g kisele pavlake, 400 ml slatke pavlake, 500 g krem-sira, 100 g šećera, 8 listića želatina, 100 g crne čokolade, 100 g bele čokolade.
PRIPREMA:
Umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom, polako dodajte brašno pomešano s praškom za pecivo i na kraju šne od belanaca. Testo za koru izručite u pleh obložen papirom za pečenje, po testu rasporedite očišćene i dobro oceđene višnje, pa pecite oko 15 minuta na 180 stepeni. Testo izručite iz pleha, poprskajte ga sokom od višanja, prekrijte krpom i ostavite da se hladi. Za fil dobro umutite krem-sir s kiselom pavlakom i šećerom. Želatin razmekšajte u vodi i otopite na slaboj vatri, pa u njega dodajte tri kašike mase od sira. Sjedinite s ostatkom mase, ostavite da se želira, pa dodajte polovinu čvrsto ulupane slatke pavlake. Fil podelite na dva dela. Od svake čokolade ostavite po jednu štanglu za ukrašavanje gotove torte, a ostatak razmekšajte, pa u jedan deo fila dodajte crnu, a u drugi belu čokoladu. Koru filujte naizmenično s oba fila, pa je isecite na trake širine 5 cm. Prvu traku umotajte u oblik puža, stavite ga na sredinu tanjira, pa nastavite da oko njega obavijate ostale nafilovane trake. Tortu obavijte folijom i dobro rashladite u frižideru. Preostalom slatkom pavlakom premažite tortu, pa je ukrasite narendanom crnom i belom čokoladom, a po želji stavite i cele višnje.
|
|
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Mmm..monte torta!
Sastojci i priprema:
Biskvit
* 5 žumanjaka
* 2-4 žlice šećera (po želji)
* 2 žlice oštrog brašna
* 5 žlica mljevenih oraha
* 1 prašak za pecivo
* snijeg od 5 bjeljanjaka
- sve dobro izraditi pa dodati snijeg od 5 bjeljanjaka
- nakon pečenja, na hladan biskvit staviti bijelu pa čokoladnu kremu
Bijela krema
* 7 1/2 dcl mlijeka
* 6 žlica gustina
* 6 žlica šećera
* 1 vanilin šećer
- skuhati i ohladiti
- ohladenu kremu pomiješati sa 20 dkg margarina
Čokoladna krema:
Na pari otopiti 30 dkg čokolade za kuhanje u 0,5 l slatkoga vrhnja. Miješati na peći dok se sve dobro ne spoji (ne smije prokuhati). Kad skinete s vatre, ostaviti par minuta sa strane uz miješanje zatim preliti preko bijele kreme i ostaviti u hladnjaku 10-tak sati da se ohladi dobro!!!!
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
anchi22 •• 20:01 ••
|
Datum registracije: 09 Jul 2008 Poruke: 53463
|
|
ŠLAG TORTA SA PISTAĆIMA
Sastojci:
250 g putera ili margarina, 200 g šećera, malo soli, 4 jajeta, 250 g brašna, naribanu koru limuna, 100 g badema, 3 kašike likera od pomorandže; za fil: 3 čaše likera od pomorandže, 1 dl slatke pavlake (za šlag), 1 kašiku šećera, 6 listova belog želatina; za ukrašavanje: 4 dl šlaga, 30 g pistaća
Priprema:
Masnoću, šećer i so kremasto umutiti. Dodati jedno po jedno jaje i polovinu potrebnog brašna. Dodati naribanu koru limuna, samlevene bademe i ostatak brašna.
U pleh staviti masni papir i zamastiti ga. Staviti masu, a zatim peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni, 40-45 minuta. Izvaditi iz rerne, poprskati likerom i preseći koru.
Žumanca, liker, šlag i šećer staviti u činiju, izmešati i gusto ukuvati. Omekšati želatin i dodati u masu. Kad bude gotovo, ohladiti.
Trećinu šlaga ubaciti u smesu. Time premazati tortu, a prekriti drugom korom. Ukrasiti šlagom i pistaćima.
|
|
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Torta s kremom od jagoda
Sastojci:
10 žumanjaka
11 dag maslaca
10 dag šećera
limun
vanilin miris
snijeg od 10 bjelanjka
16 dag brašna
10 dag rastopljenog maslaca
Krema:
1/4 kg maslaca
1/4 kg šećera
vanilija
sok od 1 l pasiranih jagoda
Priprema:
10 žumanjaka, 11 dag maslaca, 10 dag šećera, limun i vanilin miris, snijeg od 10 bjelanjka, 16 dag brašna, pod kraj, 10 dag rastopljenog maslaca. Ispeći, srezati na 3, filat kremom od 1/4 kg maslaca, 1/4 kg šećera s vanilijom, dugo miješati, dodati sok od 1 l pasiranih jagoda.
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
*Mayche* .:Lust Stained Despair:.
|
Godine: 39
Datum registracije: 17 Dec 2007 Poruke: 13168 Mesto: Zvezdica na nebu
|
|
Neprolazni šmek starinskih torti: 4 neponovljiva ukusa
Neodoljivi i neponovljivi ukusi starinskih torti odolevaju naletima modernih poslastica, pa im se uvek rado vraćamo i sa slašću ih gustiramo. Za vas smo izdvojili 4 proverena recepta.
REFORMA
POTREBNO JE
ZA KORE 12 belanaca, 12 kašika sitnog šećera, 36 kašika mlevenih oraha
ZA FIL 15 žumanaca, 15 kašika šećera, kašika vode, 200 g čokolade za kuvanje, kesica vanilin šećera, 250 g maslaca
PRIPREMA
Čvrsto umutite četiri belanceta sa četiri kašike šećera, pa postepeno umešajte 12 kašika mlevenih oraha. Sipajte u podmazan i brašnom posut kalup za tortu i pecite pet minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 200 stepeni. Na isti način ispecite tri kore i ostavite ih da se ohlade. Za fil kuvajte na pari žumanca koja ste umutili sa šećerom, vanilin šećerom i kašikom vode. U zagrejanu masu dodajte izlomljenu čokoladu i kuvajte neprekidno mešajući dok se ne zgusne. Skinite sa šporeta i ostavite da se ohladi, a onda dodajte penasto umućen maslac. Fil podelite na tri dela, pa nafilujte kore i tortu spolja premažite.
VASINA TORTA
POTREBNO JE
ZA KORU 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika mlevenih oraha, 2 kašike brašna, 2 pomorandže
ZA FIL 4 žumanceta, 4 kašike šećera, 300 g mlevenih oraha, 50 ml mleka, 200 g maslaca, 5 rebara čokolade za kuvanje, 1 pomorandža
ZA PREMAZIVANJE 4 belanceta ili 2 kesice šlaga
PRIPREMA
Penasto umutite žumanca sa šećerom i postepeno dodajte brašno i mlevene orahe. Odvojeno ulupajte belanca i umešajte ih, kašiku po kašiku, u masu od žumanaca. Sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite 20 minuta na 200 stepeni. Ispečenu toplu koru zalijte isceđenim sokom od pomorandže. Za fil prokuvajte mleko sa šećerom i maslacem, pa kada se maslac i šećer otope, dodajte mlevene orahe i kuvajte nekoliko minuta neprekidno mešajući. Sklonite s vatre i ostavite da se prohladi. Odvojeno umutite žumanca, dodajte im istopljenu čokoladu i sok od pomorandže, pa sjedinite s masom od oraha. Filom premažite patišpanj, preko stavite kuvani šam od belanaca ili šlag, ako više volite.
SAHER
POTREBNO JE
ZA KORU 10 jaja, 200 g šećera, 2 kesice vanilin šećera, 200 g čokolade za kuvanje, 200 g mlevenih prepečenih lešnika, 150 g brašna, 3 kašike prezli, 200 g maslaca
ZA PRELIV I GLAZURU 4 kašike pekmeza od kajsija, 200 g čokolade za kuvanje, 50 g maslaca, kašika ulja
PRIPREMA
Umutite žumanca sa šećerom, pa jedno po jedno, stalno mešajući da se sastojci dobro sjedine, dodajte omekšali maslac, rastopljenu čokoladu, vanilin šećer, mlevene lešnike, brašno i prezle. Na kraju lagano umešajte i čvrsto ulupan sneg od belanaca. Masu sipajte u dobro podmazan i brašnom ili prezlama posut kalup i pecite oko jedan sat u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Pečenu tortu izvadite, prevrnite je na žičanu rešetku i presecite popreko, da dobijete dve kore. Prvu namažite polovinom pekmeza koji ste prethodno blago zagrejali. Prekrijte drugom korom, pa sve namažite ostatkom pekmeza. Na tihoj vatri ili na pari istopite usitnjenu čokoladu sa 50 grama maslaca i kašikom ulja, pa vrućom glazurom prelijte tortu. Torta se služi i uz šlag serviran u posebnoj posudi.
STARINSKA CRNA
POTREBNO JE
ZA PATIŠPANJ 6 jaja, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna, 3 kašike kakaoa, prašak za pecivo
ZA FIL 250 g maslaca, 250 g šećera u prahu, 6 jaja, 250 g čokolade, kesica šlag krema s ukusom čokolade
PRIPREMA
Umutite jaja sa šećerom, pa im dodajte prosejano brašno, kakao i prašak za pecivo. Masu sipajte u podmazan i pobrašnjen kalup i pecite oko pola sata na 180 stepeni. Za fil umutite maslac sa šećerom u prahu i u to dodajte žumanca. Posebno umutite belanca i sjedinite ih s masom od žumanaca i maslaca, a na kraju dodajte čokoladu koju ste istopili na pari ili na tihoj vatri. Ohlađeni patišpanj presecite na pola, poprskajte ga ušpinovanim šećerom i filujte. Premažite filom celu tortu, a preko nanesite čokoladni šlag krem.
{Zena}
|
_________________ *"...~ I hear it all the time...the sound of missing you ~..."* |
|
|
|
|
jellaa87 Dobro upućeni član
|
Godine: 37
Datum registracije: 01 Jul 2009 Poruke: 749 Mesto: u zemlji cuda
|
|
Torta sa korasanima
*
za koru
* 2 veca kroasana sa cokoladnim punjnenjem
* 1 kesica mini kroasana sa cokoladnim punjenjem
* 200gr. Pti Ber keksa
*
Za fil:
* 1,5l mleka
* 2 kasike gustina
* 4 kesice pudinga od vanile
* 12 kasika secera
* 250gr. margarina
* 200ml mleka za natapanje keksa
* 200ml soka od pomorandze
* 150ml cokoladnog preliva
* 200gr nutele
* 2kesice praska za slag
* 200ml mleka za slag
U sud sa praskom za puding dodamo gustin, nalijemo malo mleka i to dobro umutimo. Preostalo mleko ( od 1, 5l) stavimo da se kuva, dodamo 12 kasika secera. U uzavrelo mleko dodamo puding i gustin , i kuvamo do potrebne gustine. Ostavimo da se ohladi. U hladan puding dodamo margarin i sve dobro umutimo. Fil podelimo na pola. Jednu polovinu ostavimo kao vanil krem , a u drugu polovinu dodamo cokoladni preliv . Keks potapamo u mleko , i redjamo na tacnu za tortu. Na keks nanesemo cokoladni fil. Vece kroasane isecemo po duzini, svaku polovinu potopimo u sok od pomorandze, i stavimo na dva kraja torte. U sok potopimo i male kroasane i njih poredjamo na sredinu torte, izmeduj polovina velikih kroasana. Preko kroasana nanesemo fil od vanile. Na to nanesemo Nutelu. Umutimo prasak za slag u mleku i namazemo tortu. Tortu ukrasiti po zelji.
|
_________________ O, daj okreni
taj ringispil u mojoj glavi.to ne zna niko, samo ti
Bez tebe drveni,konjici tuzno stoje,dodji, iz plave boce se pojavi,bar jednu zelju ispuni i dodaj svetu malo boje,cudo moje |
|
|
|
|
anam86 Početnik Domaćeg.de
|
Datum registracije: 25 Okt 2007 Poruke: 7
|
|
Drugari,pravim tortu za sestrinu svadbu...ali jos nisam odlucila koju cu kombinaciju za mladence....razmisljam da bude na 2 sprata po 2 e torte...dvoumim se izmedju Vasine,Cokoladne,Kapri i Madjarice...sta mislite o tome?
[Edit by *Mayche*: Svaka poruka čija je svrha isključivo reklama komercijalnih sadržaja, drugih foruma, drugih sajtova krši Pravilnik i biće cenzurisana.]
|
|
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Mimoza torta
Za koru:
12 belanaca
360 g šećera
12 kašika mlevenog keksa
12 kašika mlevenih oraha
Za fil:
12 žumanaca
200 g šećera u prahu
2 pudinga od vanile
2 kašike gustina
8 dl mleka
250 g putera
Ostali sastojci:
6 dl slatke pavlake
200 g pečenih mlevenih lešnika
200 g eurokrema
Priprema:
Kore:
1. Belanca umutiti u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati šećer muteći dok se ne dobije čvrst sneg.
2. Dodati mleveni keks i orahe pa polako promešati varjačom.
3. Veliki pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega
pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 180 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru vertikalno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil:
1. U odgovarajuću šerpu sipati 7 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti žumanca sa šećerom u prahu a potom dodati puding od vanile, gustin i preostalo mleko. Dobro umutiti mikserom kako ne bi bilo grudvica.
3. Pripremljenu smesu sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
4. U ohlađeni puding dodati omekšao puter i umutiti mikserom.
Finalni postupak:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati eurokremom a potom naneti 1/3 žutog fila, posuti sa malo mlevenih lešnika i premazati slojem šlaga. Postupak ponoviti još dva puta kako bi se utrošio pripremljeni materijal. Gotovu tortu dekorisati po želji.
Prijatno
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
cezar1071944 Glas mog anđela
|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...
|
|
Dunavski valovi torta
Sastojci:
500 g svježih ili 1 tegla (720 ml ) višanja
125 g + 150 g putra
125 g + 50 g šećera
3 jaja
200 g brašna
1/2 paketića
Priprema:
Višnje oprati, očistiti, ocijediti.
125 g putra i 125 g šećera umutiti. Dodati jaja, a potom i brašno kojem se prethodno doda prašak za pecivo. Tijesto prepoloviti, pa u jednu polovinu dodati kakao. U kalup za pečenje, kojeg prethodno namažemo puterom i pospemo brašnom ili stavimo papir za pečenje, stavimo prvo svijetli dio, a na njega tamni dio. Preko tamnog dijela stavimo ocijeđene višnje i pečemo oko 35 minuta na 170 stepeni.
U međuvremenu skuhamo puding, pa kad se ohladni dodamo 150 g putra.
Kad je kolač pečen i kad se malo ohladi preko višanja stavimo puding. Zatim napravimo čokoladnu glazuru od čokolade i malo putra, prelijemo preko kolača i napravimo “valove”. Ohladimo kolač, isječemo na parčad i poslužimo.
Prijatno!
|
_________________
Nađi me srcem.Voli me dušom.Čuvaj me razumom. |
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|