www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

Ubiti ili biti ubijen???
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Filozofija ~
::  
Autor Poruka
Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 25, 2009 2:36 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Batice,
ocigledno da postoji, evo npr. samo na ovoj strani su Mrs Bella i *Mayche* rekle da bi pre dopustile da budu ubijene nego da ubiju. Laughing Laughing

The tears of a clown make the whole world laugh.

biuz
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 21 Mar 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 25, 2009 2:40 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

mora da postoji razlog zar ne

momenat je cudo u kome nema mnogo razmisljanja

verovatno mada necu da garantujem pre bi ubio nego bio ubijen

Gardas88
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 36

Datum registracije: 01 Maj 2006
Mesto: Podgorica

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 25, 2009 3:07 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Auh...

Procitao sam, zbog toga mi je prvi komentar bio "hahhahhaha"...

Samo neka postave sljedece situacije, a eto i ti sa njima ako ti je interesantno, a ako nije, sto znam nemoj ih postavljat Mr. Green :

"Zalijece se kamen na njih(vas) 800 km na sat." Sto ce prvo da urade(te). "Ako imaju stit postavit ga, ako nemaju sagnut se i molit boga da ih ne strefio u glavu i razmaze im mozak ka' balegu." Sta ih tjera da postave stit ili da se sagnu - instikt pod dejstvom zelje.

E sad sledeci slucaj. "Dodje smrt po babu u obliku profesionalnog ubice ili psihopate". Sto ce baba da uradi "Izvadice djedovu pusku i zapucat(ako ima pusku), ili ce se sagnut na ispaljeni metak i rec - E je.. ga!" Sto je babu naceralo da se sagne i pogine, instikt i zelja za zivotom i ako je unaprijed znala da od saginjanja nema leba....

Poslije ovoliko prdnjave da i bacim neki zakljucak(ponovljeni) i ako nece bit prepametan - U zivotinjskom okruzenju prezivjece jaci, a za slabijeg se terijom zasnovanom na patetici, moze pricati - on je bio dobar nije htio da se brani. (noooooooooooooooooot...)

Alexns
Tinkerbell's pixie dust
<b>Tinkerbell's pixie dust</b>

Datum registracije: 10 Avg 2005
Mesto: Movin' back to Wimbledon

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 25, 2009 3:30 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Pitanje je veoma jasno - da si u situaciji u kojoj zapravo mozesh da izaberesh da li zelish da ubijesh ili ne (u kom slucaju je posledica da cesh ti biti ubijen), tipa da (lupam):
Obe strane imaju pishtolje, ti cesh povuci svoj ili ne?
Metak se ne moze izbecu, osim u filmovima tipa: "Next", "Matrix", "Snatch"..

Cak ni u zivotinjskom svetu ovo poslednje shto si rekao nema osnovu.. hermelin ce npr. pre da se zrtvuje nego da uprlja svoje krzno u blatu. ^

zapravo ima ljudi koji neke stvari ne zele da rade samo zato shto to i mogu, zbog vere, keve/caleta, babe/dede, il' neceg 50-og.. a mogli bi i te kako.
ja to ne ispitujem, nek veruje k'o u shta zeli, samo volim da stvari nazovem svojim imenom.

The tears of a clown make the whole world laugh.

Poslednja prepravka: Alexns datum Ned Okt 25, 2009 3:57 am; ukupno izmenjena 1 put

Hot Cherry
Banovan!

-!Every Girl's Nightmare!-
-!Every Girl's Nightmare!-

Datum registracije: 22 Dec 2006
Mesto: PederLand

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 25, 2009 3:52 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

nick-o je napisao/la sledeće:
Oki, Škorpijice, preterao sam, verovatno i izvinjavam se. Medjutim, moram reći dve stvari: jedna je - ne znam za Hot Cherry-ja ništa drugo osim onog što je napisao, a meni taj način koji pominje deluje prozaično.

!Prvo.. jasno si procitao.. a bolje reci jasno sam napisao da jasnije ne moze biti da cu ubiti bilo koga na svom putu Laughing Laughing Laughing ee to i trebas da znas.. nista osim toga u ovoj temi se ne trazi Laughing Laughing

!Drugo.. Deluje ti prozaicno jer si prozaican kao i dosta srba i nesrba Laughing Laughing Laughing Laughing

cherry-girl
¤¤Vatra i Led¤¤
<b>¤¤Vatra i Led¤¤</b>

Datum registracije: 21 Maj 2009

germany.gif
PorukaPostavljena: Ned Okt 25, 2009 7:10 pm    Naslov poruke: Re: Ubiti ili biti ubijen??? Na vrh strane Na dno strane

Jugović je napisao/la sledeće:

Kada bi ste se nasli u situaciji da morate da birate da ubijete nekoga ili da vas on ubije, sta bi ste izabrali??

Ubila bih- malo je smajlic hehe Laughing Laughing .
Samoodbrana Wink

PC maniac
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 23 Dec 2009

serbia.gif
PorukaPostavljena: Sub Dec 26, 2009 5:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ubio bih!

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Dec 27, 2009 9:56 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Molite Boga da ne dodjete u takvu situaciju i neka sve ostane pod pitanjem ubiti ili biti ubijen. Ko to moze znati uistinu? Pitanje savjesti, morala, etike, ljudskosti, sve se to gubi pred zivotnom opasnoscu, niko do tog momenta nece niti moze znati odgovor na to pitanje.Zakon opstanka je duboko u nama i kako znamo braniti svoje misljenje i ideale, tako znamo braniti i vlastiti zivot. Kao djevojci od 17 godina, pistolj mi je bio uperen u sljepoocnicu i taj osjecaj ni sa 43 godine nisam zaboravila.
I da vam kazem nesto: da sam imala priliku i sansu i da sam imala oruzje, ubila bih.

anchi22
•• 20:01 ••
<b>•• 20:01 ••</b>

Datum registracije: 09 Jul 2008

blank.gif
PorukaPostavljena: Uto Dec 29, 2009 5:22 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Ne dosao niko u takvoj situaciji ali kad bi vec bila u situaciji ja ili on/a ubila bih.

Verovatno bi me posle savest ubijala polako ali meni je moj zivot drag i niko nema pravo da mi ga oduzme.

***Margarita***
Upućeni član
Upućeni član

Godine: 39

Datum registracije: 02 Okt 2007
Mesto: Beograd

serbia.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 11, 2010 4:42 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

biti ubijena

aureliano
♣ El Capitán ♠
♣ El Capitán ♠

Datum registracije: 15 Mar 2005
Mesto: U zraku, na vodi i ponekad na Zemlji

california.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 11, 2010 8:26 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

aureliano je napisao/la sledeće:
Onesposobiti.
Dakle ni ubiti ni biti ubijen.
Danas hvala ti boze postoji podosta nacina i orudja/oruzja s kojim se nekog moze onesposobiti. Ako nista drugo, pucaj u noge!

Al volim kvotiram sam sebe Mr. Green

Dakle, ako ovo gore nije moguce - onda biram opciju "biti ubijen".

Zasto?

Cim ubijes - vec si ubijen.
---
Cim si ubijen - ne mozes ubiti.

--------

Zlo iz prve recenice je duplo. Ono iz druge je jednostruko. Ubijem li, istovremeno sam i ubio ono nesto najvrijednije u sebi.

gkukolj
-tončica-palončica-
<b>-tončica-palončica-</b>

Datum registracije: 09 Dec 2009

blank.gif
PorukaPostavljena: Ned Apr 11, 2010 11:00 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Prosto mi je žao što se ne slažem sa Generacijom, i svaka ti čast kada to možeš izjaviti, očito sigurno i smireno, ne ulazim u detalje dal' si ikada bio u takvoj situaciji. Ja ne mogu jer je u meni ubijeno onda puno više nego što bi bilo da sam mogla ubiti. Ponekad ne postoji način se izvući, ali onaj ko je bio u stvarnoj životnoj opasnosti može i sad namirisati vlastiti krik, strah, bol i smrt kao i adrenalin koji se javlja - opstati, preživjeti na bilo koji način, živjeti, živjeti ... Ovo nije moje pravdanje za vlastite riječi, već potvrda i zato mogu reći još jednom: ubiti.

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Filozofija ~ -> Ubiti ili biti ubijen??? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 16, 17, 18  sledeća
Strana 17 od 18

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon