:: |
Autor |
Poruka |
cezar1071944 Glas mog anđela

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Čorba od dimljene piletine i tikvica
* * * Sastojci:* * *
250 gr dimljenih pilećih bataka
1 tikvica srednje veličine
1 praziluk
1 šargarepa
60 gr. pirinča
2 kašike gustina
mešavina začina
ulje
* * * Priprema:* * *
1. Dimljene pileće batake odvojiti od kostiju i iseći na kockice.
2. Tikvicu oguliti i iseći na krupnije kocke. Praziluk iseckati na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti praziluk i šargarepu, a zatim dodati dimljenu piletinu te i nju kratko propržiti.
4. Naliti vodom, a kada proključa, kuvati na umerenoj temperaturi još 20 min. Potom dodati pirinač i nastaviti sa kuvanjem.
5. U napola kuvan pirinač dodati tikvice i začine po ukusu i nastaviti sa kuvanjem. Kada svi sastojci omekšaju, dodati mešavinu gustina sa malo vode te kuvati dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
Prijatno!
|
|
 |
cezar1071944 Glas mog anđela

|
Datum registracije: 11 Mar 2008 Poruke: 20385 Mesto: Ni na nebu,ni na zemlji...

|
|
Potaž od celera
3 kg celera
300 g brašna
3 dl ulja
2 kg teletine
1 pakovanje tosta
2 veze peršuna
1 l mleka
5 dl ovčijeg kiselog mleka
5 dl biljne pavlake
začin C, biber
Teletinu i očišćen celer iseći na kocke, a peršun sitno iseckati.
U dublju šerpu sipati 2 litre vode, te dodati teletinu i kuvati dok ne omekša.
U šerpu od 15 litara sipati 10 litara vode pa dodati celer i kuvati ga dok ne omekša.
Kuvani celer izmiksati, sjediniti sa vodom u kojoj se kuvao, te dodati kuvanu teletinu zajedno sa supom.
U manjoj šerpi napraviti zapršku od ulja i brašna, sipati u čorbu od celera pa kuvati uz povremeno mešanje dok čorba ne dobije željenu gustinu.
Pred kraj kuvanja, umešati kiselo mleko, obično mleko i začiniti po ukusu.
* * * Tost ispeći, iseći ga na manje kocke i njime posuti gotovu čorbu. Čorbu dekorisati peršunom i biljnom pavlakoom. * * *
Prijatno!
Boranija sa pavlakom
1 kg mlade boranije
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
1 manji koren celera
1 šargarepa
2 žumanceta
2 dl pavlake
1 kašika gustina
1 veza mirođije
2 kašike putera
začin C, biber
Boraniju očistiti i iseći na manje komade, luk i mirođiju sitno iseckati, celer i šargarepu očistiti te izrendati na krupno rende.
Na puteru propržiti crni i beli luk, zatim dodati boraniju, šargarepu i celer, pa kratko propržiti a potom dinstati uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša.
U omekšalo povrće dodati mirođiju i začiniti po ukusu.
* * * Pred kraj kuvanja varivo posuti sa malo gustina kako bi se zgusnulo, a zatim dodati mešavinu pavlake i žumanaca. * * *
Prijatno!
|
|
 |
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|