:: |
Autor |
Poruka |
Sascha336 * Vatreni delija *
|
Godine: 51
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija
|
|
BiH nije imala sreće
Ponedeljak, 19. oktobar 2009. 16:37
Bosna i Hercegovina nije imala sreće u žrebu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.
Portugalci nisu blistali u kvalifikacijama, ali imaju tim od kojeg mora da "boli glava".
Selektor Portugala Karlos Keiroš ocenio je da je selekcija BiH jako težak protivnik, ali da njegov tim sigurno ide na Svetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoj Africi.
"Da smo izvukli bilo koju reprezentaciju na žrebu bilo bi jako teško. Takav je slučaj i sa Bosnom i Hercegovinom. Ironično, svoju selektorsku karijeru počeo sam protiv BiH, kada smo slavili 1:0, a sad se nadam da možemo da ponovimo tu pobedu", izjavio je kormilar Portugalaca za dnevnik "A Bola".
Prema njegovim rečima, pratio je nastupe ekipe Miroslava Ćire Blaževića u kvalifikacijama i zaključio da je u pitanju odličan tim.
"Sad nam predstoje ozbiljne analize i pripreme za prvi susret u Lisabonu 14. novembra".
Keiroš je takođe izrazio nadu da će svi njegovi igrači biti spremni do prvog susreta, uključujući i najskupljeg igrača današnjice Kristijana Ronalda iz Real Madrida.
"Ako budemo kompletni, i uz podršku javnosti i navijača, verujem da možemo eliminisati BiH. Za nas je već počelo Svetsko prvenstvo", naglasio je selektor Portugala.
Najbolji strelac fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko ocenio je danas da je Portugal najteži protivnik koga je njegova ekipa mogla da dobije na žrebu za baraž za plasman na Svetsko prvenstvo 2010. godine.
"Imaju zaista odlične igrače i za mene je Portugal fudbalska velesila. Biće nam teško da igramo protiv njih, a mislio sam da ćemo imati barem malo sreće u baražu. Ipak, šta je tu je, žreb nam je doneo Portugal i najvažnije je da budemo svi zdravi i onda idemo u rat", rekao je napadač Volfsburga za sajt sarajevskog lista "Oslobođenje".
Džeko je rekao da će pobednik duela biti poznat tek posle revanš utakmice, koja se igra u Zenici.
"Igramo revanš kod kuće i nadam se da ćemo u toj utakmici odlučiti ko će ici dalje. Verujem da možemo da se nosimo sa Portugalcima", zaključio je DŽeko, koji je postigao devet golova za BiH u kvalifikacijama za SP.
U ostalim utakmicama baraža sastaju se Rusija - Slovenija, Republika Irska - Francuska i Grčka - Ukrajina.
Prve utakmice baraža igraju se 14. novembra, a revanš mečevi su četiri dana kasnije.
(MONDO)
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
|
Boky ¤ The King of Kolo ¤
|
Godine: 39
Datum registracije: 23 Maj 2004 Poruke: 29947 Mesto: Kiciner
|
|
Bosna će ipak gledati ovo SP sa malih ekrana .. ali .. makar su dokazali da može na njih da se računa
|
_________________ Bojan Cvjetković @ Domaci.com; Ovako je sve počelo
Bolje da me mrze zbog onog što jesam, nego da me vole zbog onog što nisam
Omiljeni delovi foruma: Vesti; Trač; Igre bez granica; Sport; Dijaspora. |
|
|
|
|
Alexns Tinkerbell's pixie dust
|
Datum registracije: 10 Avg 2005 Poruke: 30635 Mesto: Movin' back to Wimbledon
|
|
|
|
|
|
|
|
Alex,
Pa pazi .. Bosna je i sama znala da im je ovo najveći uspeh koji su mogli da ostvare .. znači njima je i ovo uspeh .. e sad ... ipak Portugal ima bolje pojedince u timu kako bi Bosna i mogla nečemu da se nada a ' zahvaljujući ' tome da su i u baraž ih smestili po Fifinim šeširima nisu nikako mogli da izvuku nekog lakšeg protivnika poput npr. Irske.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pa dobro .. nisu ni Francuzi ništa gori ... 1:0 protiv Farskih Ostrva .. nerešeno sa Rumunima .. itd itd.
Za Ruse si u pravu .. ja ih ne bi voleo .. al mogu reći da su im Grci možda bili najbolji jer nisu oni baš nešto ove godine .. barem po meni. Čim su se oni mučili sa jednim Izraelom, i kada su im jedni Švajcarci pobegli, nije to to.
|
|
|
|
|
Sascha336 * Vatreni delija *
|
Godine: 51
Datum registracije: 06 Dec 2004 Poruke: 39701 Mesto: BEC/Srbija
|
|
Ronaldo spreman za BiH
Subota, 24. oktobar 2009. 13:30
Napadač Portugala Kristijano Ronaldo sigurno će igrati protiv Bosne i Hercegovine u baražu za odlazak na Mundijal u Južnoj Africi.
Član Real Madrida potvrdio je španskim medijima da privodi kraju oporavak od povrede članka, koju je zadobio igrajući za klub protiv Olimpika iz Marseja, a obnovio u dresu reprezentacije, na meču sa Mađarskom 10. oktobra.
"Članak me više ne boli, smatram da sam spreman za igru", izjavio je Portugalac.
Njegov povratak na teren planiran je 3. novembra, kada će Real na San Siru pokušati da se revanšira Milanu za neočekivani poraz (2:3) u Madridu.
Real je na tri utakmice bez Kristijana Ronalda doživeo dva neuspeha.
Ronaldov oporavak svakako je briga više za selektora BiH Miroslava Blaževića. Prvi meč baraža na programu je 14. novembra u Lisabonu, a revanš četiri dana kasnije u Zenici.
(MONDO)
|
_________________ I C E M A N |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jao da znaš .. da mi je samo da ga vidim kako u Zenici plače ko p...a .. uh .. sve bi dao ... Barsa će im uzeti titulu u Primeri, a sa Portugalom neće otići na SP pa će plakati u sred Madrida za čika Fergusonom.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
cherry-girl ¤¤Vatra i Led¤¤
|
Datum registracije: 21 Maj 2009 Poruke: 3250
|
|
Ćiro Blažević: "Portugal je favorit... Ali, ne pobjeđuju uvijek favoriti"
Ova mu nije losa
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|