www.domaci.de Forum Indeks Home
Portal • Forum • Novi upisi • Pretraga • Link do nas • Domaći filmovi • Lista korisnika • Tim sajta • Proverite privatne poruke • Prijava • Registracija
Pravilnik • FAQ • Profil • Favorites • Galerija slika • Top lista • Download MP3 • MP3 razno • Spotovi • Noviteti 2013 • Muzički noviteti 2014

jel vam partner "stranac"?
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  sledeća
Pređite na stranu broj:  
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Dijaspora ~
::  

dal vam je partner "stranac"?
Da
33%
 33%  [ 67 ]
Ne
38%
 38%  [ 77 ]
Ne... (ali imao/imala sam vezu sa strancem)
28%
 28%  [ 58 ]
Ukupno glasova : 202

Autor Poruka
Kotromanovic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 07 Nov 2006

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 05, 2008 9:41 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

A koji su to "naši"?

Ja sam Srbin i Hrvati, Makedonci,Bošnjaci...nisu "moji".

Rađe Slovenku, nego Hrvaticu, Bošnjakinju..

erilla
~kuin lumihiutale~
<b>~kuin lumihiutale~</b>

Datum registracije: 24 Apr 2007

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 05, 2008 12:40 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Kotromanovic je napisao/la sledeće:

Zašto? Meni npr. izmedju slovenca i hrvata nema skoro nikakve razlike jer su obadvoji katoličke vere (čak se mi čini da slovenci više "odudaraju" zbog mentaliteta i načina živta)

I ako smo več kod toga, meni je "moj" samo srbin ustvari pravoslavac, ali kad npr. ovde upoznam nekog "našeg" (nije bitno da li je hrvat, bošnjak, srbin...) ne razmišljam da li ču se za njega udati več mi je drago jer mogu pričati sa njim po "naše" i sto se mentaliteti ne razlikuju toliko.

Konjanik
Ludi Bosanac
<b>Ludi Bosanac</b>

Godine: 45

Datum registracije: 29 Avg 2006
Mesto: Na žalost, Velenje

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 05, 2008 2:37 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Bio sam i sa muslimankom, i sa hrvaticom i sa srpkinjom i sa slovenkom, jedino makedonke i crnogorke nisam imao. Dakle prošao Jugoslaviju bivšu Wink I ponavljam svoje rijeći, ove sad "naše" (ja glupog izraza), to je bljuvotinja, svaka čast izuzetcima, ali vala, "našu" vidiš na kilometar, ono stereotipna "naša": jaka crna kosa, jaka šminka, žvaka u ustima, tašna (u što življoj boji), kad prića maše rukama ko da mušice goni, i jaaako je glasna. To je jedan stereotip, al vala, kako radim ovdje u LJubljani, pa dosta puta idem pored jedne srednje škole, i šućur "naše" su tamo jake po broju, ma ne možeš je promašit nikako. I kad je vidim naku, meni padne mrak na oći. Ruku na srce, volio bi jednu "našu", kao što kaže Erilla, možeš sa njom da pričam naški, ali ne bi vala našu, pa da kad je vidim bez šminke, da se ukakim od straha ili da je ne prepoznam.

Ptolemej
uvatija te, anđele
<b>uvatija te, anđele</b>

Datum registracije: 09 Feb 2008
Mesto: Negdi na balkanu ...

croatia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 05, 2008 2:41 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

trenutno nemam partera al sam bio saslovenkom,čehinjom,norvežankom i srpkinjom i moram priznat sa srpkinjom je bilo najlipše

erilla
~kuin lumihiutale~

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 05, 2008 6:02 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Konjanik je napisao/la sledeće:
..."našu" vidiš na kilometar, ono stereotipna "naša": jaka crna kosa, jaka šminka, žvaka u ustima, tašna (u što življoj boji), kad prića maše rukama ko da mušice goni, i jaaako je glasna...

Jesam se nasmejala Very Happy Ali stvarno je tako. I ja svaku "našu" odma prepoznam.
E bas mi je drago sto sam izuzetak Smile

Konjanik
Ludi Bosanac
<b>Ludi Bosanac</b>

Godine: 45

Datum registracije: 29 Avg 2006
Mesto: Na žalost, Velenje

bosnia_herzegovina.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 05, 2008 6:08 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

erilla je napisao/la sledeće:
Konjanik je napisao/la sledeće:
..."našu" vidiš na kilometar, ono stereotipna "naša": jaka crna kosa, jaka šminka, žvaka u ustima, tašna (u što življoj boji), kad prića maše rukama ko da mušice goni, i jaaako je glasna...

Jesam se nasmejala Very Happy Ali stvarno je tako. I ja svaku "našu" odma prepoznam.
E bas mi je drago sto sam izuzetak Smile

Izuzetak? Pa drago je i meni Laughing Laughing znaći ipak ima nade da se nađe koja normalna.

erilla
~kuin lumihiutale~

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Čet Jun 05, 2008 6:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Znaš kako kažu...nada umire poslednja. Zato traži i načeš neku "normalnu našu" Wink

Kotromanovic
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 07 Nov 2006

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 06, 2008 11:57 am    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Zašto? Meni npr. izmedju slovenca i hrvata nema skoro nikakve razlike jer su obadvoji katoličke vere (čak se mi čini da slovenci više "odudaraju" zbog mentaliteta i načina živta)

I ako smo več kod toga, meni je "moj" samo srbin ustvari pravoslavac, ali kad npr. ovde upoznam nekog "našeg" (nije bitno da li je hrvat, bošnjak, srbin...) ne razmišljam da li ču se za njega udati več mi je drago jer mogu pričati sa njim po "naše" i sto se mentaliteti ne razlikuju toliko.

Meni Hrvat i Slovenac nije isto, jer sam i ja u pravno-političkom smislu Slovenac.Imam samo slovenački pasoš, slovenački pričam bolje, nego srpski..

erilla
~kuin lumihiutale~

slovenia.gif
PorukaPostavljena: Pet Jun 06, 2008 5:14 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Meni Hrvat i Slovenac nije isto, jer sam i ja u pravno-političkom smislu Slovenac.Imam samo slovenački pasoš, slovenački pričam bolje, nego srpski..

Pricam i ja slovenski bolje pa mi to nista ne znaci. Mogu uzeti i drzavljanstvo, udati se za slovenca (promeniti prezime) pa cu svejedno ostati ono sto jesam. Srpkinja. I nikada nisam ( i necu) momke rankirala na takav nacin npr. ti si bolji jer si slovenac (a ne hrvat).
Ali svako ima svoje misljenje.

beyondmyself
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Datum registracije: 19 Sep 2007

germany.gif
PorukaPostavljena: Sre Avg 06, 2008 3:13 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

ne, nije stranac samo po nacionalnosti ali u svemu drugome jeste. samim tim sto je on rodjen u DE a ja u SR, razlika je ogromna. nasa ljubav je to prevazisla, ali i uvazila medjusobne razlike. zato ne vidim da u mesovitim brakovima i vezama, moze postojati problem. ako se razlike medju ljudima uvaze obostrano.
cak i u srbiji ima dosta "stranaca" a Srbi su. mislim da je pojam stranac vezan za nesto drugo, na nesto sto je nama kao bicima strano, ne znaci automatski da zbog necije nacionalnosti, to i jeste.
mnogo se bolje kapiram sa ljudima siroke svesti, nego sa onima kojima je svest suzena. dakle za mene su stranci svo oni koji vole da osudjuju, kritikuju bez prethodnog osvrta na sebe, zatim da govore: ne, nikad, jer se obicno ispostavi da ne treba da budes iskljuciv za nesto sto nisi doziveo itd...
kad mi neko u De nabaci kako sam ja strankinja, ja se nasmejem. mene to ne pogadja. ja znam koliko vredim, ma gde zivela.ne vredi razgovarati sa covekom ako je on "gluv". Laughing

suza_u_oq
Početnik Domaćeg.de
Početnik Domaćeg.de

Godine: 40

Datum registracije: 18 Jul 2008
Mesto: Frankfurt am Main

germany.gif
PorukaPostavljena: Uto Jan 12, 2010 9:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Decko mi je Nemac,i jako mi pada tesko da iskazem sve ono sto osecam,jer ne postoje neke reci koje bi tacno opisale ono sto bih htela da kazem,a ne znam kako :/

*Mayche*
.:Lust Stained Despair:.
<b>.:Lust Stained Despair:.</b>

Godine: 39

Datum registracije: 17 Dec 2007
Mesto: Zvezdica na nebu

demrepcongo.gif
PorukaPostavljena: Pon Mar 08, 2010 7:16 pm    Naslov poruke: Na vrh strane Na dno strane

Moj dzuvegija je kanadjanin...imala sam i naseg pa mi je zamalo dosao glave....

Prikaz poruka:   
Upišite novu temu   Odgovorite na temu    www.domaci.de Forum Indeks -> ~ Dijaspora ~ -> jel vam partner "stranac"? Vreme je podešeno za GMT + 1 sat
Strana prethodna  1, 2, 3 ... , 13, 14, 15  sledeća
Strana 14 od 15

Pređite u:  
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu
Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu
Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu
Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu
Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma

- Burek Forum - Doček Nove 2018. godine - Venčanja, svadbe - Proslave - TipoTravel - Kuda večeras - Anwalt - legal -

Bookmark to: Twitter Bookmark to: Facebook Bookmark to: Digg Bookmark to: Del.icio.us Bookmark to: StumbleUpon