:: |
Autor |
Poruka |
stimi Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 58
Datum registracije: 02 Dec 2002 Poruke: 148 Mesto: off
|
|
ja mislim da ima necega ,da tu nesto postoji.I da nije sve slucajno u zivotu.
|
|
|
|
|
|
young_ Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 36
Datum registracije: 20 Jun 2006 Poruke: 77 Mesto: Beograd
|
|
mislim sta reci... ja mislim da jedino mozemo da zavrsimo kao neka biljka koju ce neko na kraju da zgarzi i to je to... mislim kada istrunemo u zemlji ko zna mozda izraste nesto...
mada ja stojim iza svog mishljenja
kad riknes mrtav si i nema nista gotovo je...
|
_________________ Kada zivot vise ne mozes ti da zoves svojim, i kada neko drugi sudbinu ti kroji, i kada tvoji snovi vise ne budu tvoji.. mali trachak nade uvek mora da postoji... |
|
|
|
|
zeus00 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 34
Datum registracije: 22 Mar 2007 Poruke: 18
|
|
poslije smrti idemo u pakao ili raj. ovisi kako je tko zaslužio!?
|
|
|
|
|
|
~Tanja~ Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 03 Dec 2006 Poruke: 6359
|
|
Nema niceg posle smrti!
|
|
|
Gaglica Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 38
Datum registracije: 08 Apr 2007 Poruke: 61
|
|
Pa posto je sve zapravo sastavljeno od energije, a ona ne moze da se unisti, mislim da prelazimo u neki drugi oblik energije...
|
|
|
|
|
|
Pecnaja Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 33
Datum registracije: 08 Apr 2007 Poruke: 2
|
|
Ja werujem da postoji reinkarnacija i da se sledeci put rodis kao zivotinja.
|
|
|
|
|
|
mrgude Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Mar 2007 Poruke: 446
|
|
pa ne znam u sta da virujem.mislim da se nesto desi al tolko je varijacija na temu da jednostavno ne znam u sta bi vjerovala
|
|
|
Tha_A Upućeni član
|
Datum registracije: 13 Dec 2006 Poruke: 365
|
|
Prije svega moram reci da sam religiozan, nije sad ono extra nesto, nego eto. Njednostavno ne mogu vjerovati SVE sto mi se negdje kaze, o svemu stvaram neko vlastito misljenje. E, da sad ne skrenem s teme, da predjemo na reinkarnaciju...
Jednostavno ne mogu vjerovati u to. Cisto znanstveno gledano sve tvari se sastoje od atoma, kai i sve stanice koje cine tkiva, tkiva koja cine organe, organi koji tvore sustave organa i ti sustavi koji tvore organizam. Smrcu prestaje rad stanica, tkiva, organa itd, i pocinje, bas kao sto su neki rekli, proces trulenja. I sto sad?
Nista. Moram reci da ja ne vjerujem u nekakve "duse", jer mi to jednostavno ne zvuci nekako logicno. Sve se to odvija u nasem mozgu, prije svega velikom, jer se u njemu nalaze sredista za svasta nesto lol ( govor, logicno razmisljanje, kreativno razmisljanje, glazbu itd.).
Eto, recimo da pa ovom pitanju, vjerujem u znanost . Kad umremo, gotovi smo lol. Nema vise nista.
Mozda je upravo to razlog zbog kojeg mnogi vjeruju u reinkarnaciju, jer jednostavno ne mogu zamisliti da poslije toga > nema vise nista<. Sve sto smo poznavali zaboravljamo i nestajemo. Iskreno govoreci, i meni nije bas svejedno da tako gledam stvari, ali mi nekako djeluje najlogicnije. Iako se iskreno nadam da ovo nista nije tocno i da postoji "zivot nakon smrti"... Ali eto, jednom cemo svi vidjeti.
|
|
|
mrgude Upućeni član
|
Godine: 39
Datum registracije: 14 Mar 2007 Poruke: 446
|
|
pa nisi ti religiozan samo to jos ne kuzis
|
|
|
Tha_A Upućeni član
|
Datum registracije: 13 Dec 2006 Poruke: 365
|
|
Haj ti mi reci, molim te
Ja sam namjerno i naglasio da nisam religiozan u tolikoj mjeri da vjerujem sve sto mi se kaze, upravo zato sto ja o svemu stvaram svoje vlastito misljenje.
Ja se cudim kako neki ljudi mogu jednostavno prihvatit nesto sto im se kaze, bez nekog velikog razmisljanja. Dobro, bit ce da je sve stvar uvjerenja, ja cu za sebe govorit, i reci da ne mogu vjerovati i postivati doslovno svaku rijec koja mi pise u Kur anu, Bibliji, Vedama, ili ne znam ni ja gdje... lol Nadam se da razumijes sto pokusavam reci
|
|
|
Venceremos Banovan! Prijatelj foruma
|
Datum registracije: 20 Sep 2006 Poruke: 3351 Mesto: Santa Clara
|
|
Nakon smrti.. pojest ce me vrijeme.
|
|
|
|
|
|
milann89 Početnik Domaćeg.de
|
Godine: 35
Datum registracije: 19 Mar 2007 Poruke: 106 Mesto: Zajechar over the Rainbow!
|
|
Dusa putuje dok ne stigne negde. Tu stane u red i ceka da bude preusmerena u neko drugo telo. Nazalost secanja nisu isljucena. Sta god bilo, zelim da verujem da se dusa ne gasi i da je smrt samo jos jedan put kojim svi moramo poci. Zelim trubace na sahrani da mi sviraju kafanske pesme, a kasnije da ugrade zvucnik u spomenik da mi svira... Smrt ne treba da bude uzasna. Ona nije strasna vec je samo neophodna. Sta bismo radili da zauvek zivimo? Preplavili bi planetu i na kraju bismo stvarno umrli od dosade. Religije pruzaju najbolje nade za ljude koje se plase smrti... Ako ne verujete... Sta da vam radim. Naucite da verujete u nesto, pa kako god se to zvalo!
|
|
|
|
|
|
|
|
Vi ne možete otvarati nove teme u ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme u ovom forumu Vi ne možete menjati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete brisati Vaše poruke u ovom forumu Vi ne možete glasati u anketama u ovom forumu Vi ne možete postavljati fajlove u ovom forumu Vi ne možete preuzeti fajlove sa ovog foruma
|
|